Τα αγριμάκια

Πήγαινε κάτω

Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Stella M. Την / Το Κυρ Δεκ 16, 2018 10:27 pm

Μάλλον σε αυτή τη ζωή, αν γνωρίσεις μια γάτα κι ασχοληθείς μαζί της, αν προσπαθήσεις να την καταλάβεις, να δεις μέσα από τα γυαλιστερά ματάκια, πέρα από τη χαριτωμένη, κομψή εμφάνιση, μάλλον λοιπόν, αποκτάς κάποιου είδους σημάδι, κάτι αλλάζει στην αύρα σου και δίνει το αναγνωριστικό σε όλα τα υπόλοιπα πλάσματα του εν λόγω είδους, το σήμα που λέει "Πσσ δικιά μας είναι".
Έτσι λοιπόν κι εγώ βρέθηκα με καινούργιους φίλους, άλλο ένα γατοκοπάδι, με το οποίο η σχέση μας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, είναι τα αγριμάκια, που συναντώ κάθε πρώι, είναι η οικογένεια της Λένιας μου.

Γεννημένα σε περιοχή άγρια, διαβιούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες σε σχέση με κάποια άλλα αδέσποτα, απελπιστικά μειωμένο προσδόκιμο ζωής, αφού κινδυνεύουν καθημερινά από αυτοκίνητα, σκυλιά, πλημμύρες..ναι και πλημμύρες, έχουν χαθεί ζώα σε πλημμύρες, ένα χειμώνα που φαντάζει περισσότερο δριμύς, από ότι μέσα στις πόλεις και βεβαίως μειωμένα αποθέματα τροφής καθότι δεν υπάρχουν οικιακά απορρίματα να ξεσκαλίξουν, ενώ τα άτομα που θα ασχοληθούν με τη σίτισή τους σημαντικά πιο περιορισμένα.

Εξού και αγριμάκια λοιπόν.
Η αρχή της ουσιαστικής μας γνωριμίας έγινε περίπου 3 μήνες πριν. Εξαρχής μου έκανε εντύπωση η αγριάδα τους. Αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε, άγριο ή φοβικό ζωάκι εντός πόλης εκεί ήταν πολύ πολύ πιο έντονο. Όλα ήταν η επιβίωση, απλησίαστα κατά κανόνα, καμία ένδειξη ή πρόθεση να προσεγγίσουν ανθρώπους, να επικοινωνήσουν, όπως συχνά βλέπουμε στα αδεσποτάκια.
Τόσο θλιβερή εικόνα.
Πλησίαζαν μόνο για να πάνε στα πιατάκια με την κροκέτα, κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας, μα πάντα σε επιφυλακή και για να προλάβουν ένα κομμάτι κρέας σου γρατσουνούσαν το χέρι κι έφευγαν τρέχοντας.

Όμως πολλάκις έχω πει ότι η αγάπη κάνει θαύματα, μεταμορφώνει, πάντα υπάρχει τρόπος, τουλάχιστον με τα ζώα, γιατί οι άνθρωποι είναι άλλο κεφάλαιο..
Τα αγριμάκια όχι απλά άρχισαν να ημερεύουν, μα τα περισσότερα εξ'αυτών γίνονται χαλβαδάκια, φιλαράκια πιστά, κάθε μέρα μια μικρή νίκη, λίγο πιο κοντά, λίγο πιο αγαπημένα.

Βεβαίως αφού μπήκαν και αυτά στη φτερούγα της προστασίας, σαν αγαπημένοι τετράποδοι φίλοι, χρειάζονται, για να μην πω δικαιούνται το δικό τους θέμα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας γνωρίσω τα αγριμάκια! Smile

Πρώτη εβδομάδα στη δουλειά, αγχωμένη, κουρασμένη, έξω από τα νερά μου..μαζεύω φύλλα και ο κύριος Τσαχπίνης κάνει την πρώτη κίνησα γνωριμίας.
Είναι συνέχεια πίσω μου. Φαίνεται ξεκάθαρα πως του εξάπτω την περιέργεια. Εγώ μαζεύω φύλλα κι αυτός παίζει μπαινοβγαίνοντας στο κουτί.
Μήνυμα ελήφθη. Θα σας κερδίσω. Όχι άλλες απώλειες, θα ζήσετε καλά.
Το μάζεμα των φύλλων κράτησε προφανώς ιδιαίτερα πολύ ώρα, με τον Τσαχπίνη να τα σκορπά, μα ήταν η αρχή της σχέσης μας.

Ιδού λοιπόν ο Τσαχπίνης μου, δε νομίζω πως έχει χρονίσει ακόμη. Ο αγαπημένος των κοριτσιών της ομάδας, αν τυχόν του αγριέψει περαστικός γάτος, οι θηλυκές της παρέας των υπερασπίζονται με μένος και επίσης είναι από τις καλύτερες νταντάδες που έχω γνωρίσει.


'Αλλος ένας ανήλικος αρσενικός και πλέον μεγάλη αδυναμία, ο Ζαχαράκος. Φιλαράκι του τσαχπίνη.
Υπεραγαπούλης, γατοκεντρικός.
Πραγματικά μοιάζει να κουράζει τις υπόλοιπες γάτες που τις λούζει με αγάπη και κουτουλίτσες. Γάτους, γάτες και γατιά δεν έχει σημασία, μοιράζει παντού αγάπες.
Για χάδι σε άνθρωπο μέχρι πριν από ένα μήνα ούτε λόγος βεβαίως.
Τώρα όμως είναι το αγόρι μου το χαϊδεμένο. Καταλαβαίνει όχι μόνο το κάλεσμα, μα και το νόημα που του κάνω γέρνοντας το κεφάλι, για να του δώσω τη λιχουδιά του ξεχωριστά.
Περάσαμε βλέπετε ένα μήνα εκπαίδευση και δωροδοκίας, ώστε να μου επιτρέψει να τον πλησιάσω, να τον πιάσω για να γιατροπορέψω το ματάκι του.
Πίστευα ότι το έχουμε χάσει, μα προχθές είδα ότι η κόρη αποκρίνεται ακόμη στις αλλαγές του φωτός! cheers

Ζαχαράκος, έρωτας! (Αχ και να με άκουγε ο Γλύκας, ζήλιες που θα είχαμε happy2  )

Ζαχαράκος & Τσαχπίνης


Κι αφού ξεκίνησα με τα αγόρια της παρέας, ας συνεχίσω με αυτούς πριν περάσω στις κοπελάρες μας!Λάκης, περίπου 2 ετών, από εκείνα που τα έχουν καταφέρει περισσότερο στην περιοχή.
Έμοιαζε μόνιμα θλιμμένος, πεινασμένος αφού πάντα παραχωρούσε τη μερίδα του στα κορίτσια και τα μικρά, μέχρι που άρχισα τα καλοπιάσματα. Μια φορά τον ταϊσα χώρια. Έκτοτε χαϊδεύεται. Δεν πίστευε ότι τρώει μόνος του με ησυχία.
Με φωνάζει, ξεχωρίζω το νιαούρισμά του, δείχνει πλέον χαρούμενο και φάνηκαν οι καταπράσινες λαμπερές ματάρες του!

Κι επειδή ο πετεινός ανεμοδείκτης είναι πια mainstream, εμείς αντ'αυτού έχουμε γάτο Laughing


Πάμε στο Νιαούρη! Ένας γατούλης αλλοπρόσαλος, μέχρι πρότινος βεβαίως, τα ζουζουνάκια μου δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό και κάνουν πολύ γρήγορες προόδους συμπεριφορικά.
Ο Νιαούρης λοιπόν, ενήλικος περί του 1, ίσως 1μιση έτους, όπως ίσως αντιλαμβάνεστε, λόγω ονόματος, νιαουρίζει συνέχεια.
Συνέχεια όμως, ασταμάτητα όσο περιφέρεται ανάμεσα μας.
Νιαουρίζει για να φάει, νιαουρίζει για να τον προσέξουμε, νιαουρίζει γιατί έτσι και πάντα δυνατά.
Τον ακούς από μακριά και ξέρεις ότι έρχεται να σε βρει.
Ήταν λίγο αγριούλης, χτυπούσε τα μωρά, έκανε μαγκιές στους νεαρότερους, χωνόταν πολύ στο φαγητό.
Με λίγη παραπάνω εκπαίδευση, "όχι-μπράβο", γεμάτο στομαχάκι κι ένα χάδι, έστρωσε χαρακτήρα και όχι μόνο συμβιώνει αρμονικά με τα υπόλοιπα μέλη, αλλά του κάνουν αγάπες και τα μωρά που ως τώρα τον απέφευγαν.

Ο Νιαούρης μου!Ακολουθεί ο Πάρης, γεροδεμένος και πανέμορφος. Έξυπνος και με στρωτή συμπεριφορά. Μάλλον συνομήλικος του Νιαούρη.


Και ο Χάρης, δε μας εμπιστεύεται ακόμη το ίδιο με τα υπόλοιπα, όμως τα κορίτσια της παρέας τον αφήνουν να χουζουρεύει μαζί τους, τρώει πια καλά και προχθές μου έκανε το πρώτο βαρελάκι, έστω κι από απόσταση!Να κι ο βαρύς μας Νώντας, μάλλον πρόκειται για τον Τιτάνα αυτής της παρέας (όσοι γνωρίζουν το πολυαγαπημένος γατοκοπάδι τον ξέρουν). Πάντα βαρύς, πάντα σίγουρος, ποτέ δε μαλώνει, απλά περνά και περιμένει με ευγένεια να έρθει η σειρά του για φαγητό.
Χαρακτηριστικά ματάκια, όπως ακριβώς ο Λάκης. Εικάζω πως υπάρχει ξεκάθαρη συγγένεια μεταξύ τους.Κλείνουμε με τα νεαρότερα αγόρια της παρέας

Ο λατρεμένος μου Ερρίκος, το Ερρίκι μου, που πια ακούει στο όνομά του!

Το Ερρίκι ήταν το πιο φοβισμένο γατί που έχω γνωρίσει. Πίστευα πως δε θα πλησιάσει ποτέ. Όχι απλά φοβόταν τους ανθρώπους, μα και τις γάτες, τα πάντα. Κατέληγε πάντα μόνος και πεινασμένος, πάντα στο κρύο, αφού δεν πήγαινε να χουζουρέψει με τα υπόλοιπα στις φωλιές που έχουμε φτιάξει.
2 μήνες ασχολήθηκα συστηματικά μαζί του. Ξεγελούσα τα υπόλοιπα με κονσέρβα και του έβαζα χωριστά κροκέτα, ίσα ίσα να καταφέρει να φάει. Περνούσα δίπλα του όσο πιο αθόρυβα γινόταν να μην τρομάζει, του μιλούσα όπου τον πετύχαινα του έκανα διαρκώς ματάκια σε εκείνες τις κωμικές μου προσπάθειες να μιλήσω τη γατογλώσσα.
Μετά από 2 μήνες λοιπόν καθημερινής κι επαναλαμβανόμενης μέσα στη μέρα προσέγγισης, κάποια στιγμή που τους έδινα λιχουδιές, άκουσα τη φωνούλα του.
2 μήνες δεν είχε νιαουρίσει καν!
Γυρνώ, τον βλέπω κι αναφωνώ  έκπληκτη "Ερρίκι;" Ακολούθησε νιαουριστή απάντηση. Το Ερρίκι αποφάσισε να πλησιάσει και να μου μιλήσει διεκδικώντας για πρώτη φορά κι αυτός λιχουδιά.
Από τότε είναι πιστός ακόλουθος, τον έχω δει πια να παίζει σαν κανονικό γατάκι χαρούμενος, να παίζει με τα μωρά, αλλά και με τις μεγαλύτερες γάτες, που ποτέ δεν του είχαν αγριέψει, αλλά παρόλα αυτά τις φοβόταν, ενώ τρώει μαζί τους.
Επίσης έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με το Νώντα. Ο Νώντας ήταν ο πρώτος δίπλα στον οποίο τόλμησε να σταθεί δίπλα το Ερρίκι,δίχως να φοβάται. Ο Νώντας τον δέχεται και το Ερρίκι του έχει μια συμπάθεια παραπάνω. Άλλη μια περίπτωση γάτου που μεγαλώνει γατί!
Ακόμη εξαφανίζεται όταν περνάω λίγο πιο κοντά του, δε χαϊδεύεται, μα εμφανίζεται κάθε πρωί μόλις φτάσω στο μαγαζί και με καλημερίζει πάντα με ένα "¨Νιάου" σαν να μου λέει "Είμαι εδώ"
Κάθε φορά του αποκρίνομαι.."Καλημέρα Ερρίκι μου!" Πως να αντισταθείς άλλωστε;
Μετά κάθεται όσο πιο κοντά μου αντέχει να κάτσει

Αυτή είναι η μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ μας, πίσω από τον ξύλινο τοίχο ακριβώς είναι το γραφείο μου. Σαν να κάθεται δίπλα μου, μα με επιφύλαξη Smile


last but not least...

ο Ριχάρδος!! Ο υπέροχος, χαριτωμένος, κούκλος μου ο ΡΙχάρδος! Όμοιας ηλικίας με το Ερρίκι, ίσως κανένα μήνα μικρότερος.
Γατουλάκος συγγενής του Μαξ!
Εμφανίστηκε μια μέρα, με όρθια ουρίτσα, τσαχπίνικο χοροπηδηχτό περπάτημα, νιαουριστός με κοινωνική διάθεση και σιγουριά που αρμόζει σε μεγάλο γάτο.
Ιδιοσυγκρασία που δεν ταιριάζει στο προφίλ των γατών στην περιοχή.
Όσο αγαπημένα είναι όλα μεταξύ τους, τόσο δύσκολα δέχονται κάποιον καινούργιο να πλησιάσει τα πιάτα και τις φωλιές τους.
Ο Ριχάρδος όχι μόνο δεν πτοήθηκε από χιι και πατουσιές, μα τα έπαιρνε όλα σαν παιχνίδι κι όχι απλά τον δέχτηκαν και τον αγάπησαν, αλλά κατάφερε να υιοθετηθεί και από τις δύο μαμάδες που υπάρχουν στην ομάδα..τα μωρά τους περίπου 1μιση μήνα ηλικιακά, ο Ριχάρδος τριπλός σε μέγεθος, 2μιση 3 μηνών όταν πρωτοήρθε και βουτς βουτς δίπλα στα νιανιαρούδια, θήλαζε για καιρό, ενώ μέχρι σήμερα οι μαμάδες τον περιποιούνται και τον καθαρίζουν και τον έχουν αγκαλιά με τα μικρά τους.
Απλά απίστευτος! Δήθεν δεν θέλει αγκαλιές κι όλο νιαουρίζει για κανάκεμα, ενώ γουργουρίζει δυνατά με τα χαδάκι στην κοιλίτσα, την οποία επιδεικνύει θεληματικά σε κάθε ευκαιρία, ένα σωστό Μαξίδιο SmileΤον αγαπώ απλά! heart  heart  heart
Περιττό να πω πως έγινε φιλαράκι και με το ακοινώνητο Ερρίκι μου και παίζουν μαζί!

To be continued..
Θα ακολουθήσουν οι κοριτσάρες και τα μωρά μας.
Τα κορίτσάκια πάντα πιο περίπλοκα, απαιτούν άλλο αφιέρωμα.

Με αυτά και με εκείνα, παρά τις δυσκολίες, τις στενοχώριες, που δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές, θέλω η ιστορία για τα αγριμάκια να ξεκινήσει μεταφέροντας μήνυμα αισιόδοξο, μπορούμε όλοι να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των ζώων που βρίσκονται γύρω μας.
Με σωστή διαχείριση οικονομικές επιλογές, ψάξιμο και κυρίως λίγο παραπάνω χρόνο, από όσο χρειάζεται απλά για να γεμίσεις ένα μπωλ με τροφή, γίνονται πραγματικά θαύματα και να βλέπεις πλασματάκια εκεί έξω κυριολεκτικά να ανθίζουν είναι τουλάχιστον όμορφο, τουλάχιστον, δε νομίζω πως μου έρχονται καν οι κατάλληλες λέξεις για να το περιγράψω.

Τρέμω πια καθημερινά για αυτά, η ευζωία τους γενικότερα με αγχώνει πολύ περισσότερο από ότι η ασφάλεια του κοπαδιού κάτω από το σπίτι.
Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε ακόμη καλύτερες ισορροπίες, θα εμπιστευτούν περισσότερο και οι απώλειες θα περιοριστούν στο ελάχιστο, ενάντια στις δυσμενείς συνθήκες, σε πείσμα των απαισιόδοξων, αδιάφορων..μεγάλη η λίστα..που ισχυρίζονται ότι λίγα μπορείς να κάνεις για αυτά.

Τέλος διαπίστωσα για άλλη μια φορά το εξής, το πιο σημαντικό που μπορεί κανείς να προσφέρει σε μια γάτα που ζει έξω,αμέσως μετά το φαγητό, είναι ένα γεύμα με "ασφάλεια". Οι μεγαλύτερες μάχες εξημέρωσης που κέρδισα ήταν εκείνες που κατάφερα να πείσω το εκάστοτε γατί, να με ακολουθήσει, ώστε να καταφέρει να φάει μόνο με ησυχία. Το έχω παρατηρήσει σε όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα αδέσποτα, όσες φορές το έχω καταφέρει. Στα ματάκια τους αμέσως μετά διαγράφεται ευγνωμοσύνη, ενώ αν τα παρακολουθήσει κανείς, θα δει ότι κάνουν ένα αργό εκτενέστατο καθάρισμα, σχεδόν θεληματικό, που κραυγάζει από μακριά ικανοποίηση.

Αυτά από εμάς,
θα επανέλθουμε!
avatar
Stella M.
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 30
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από dagger Την / Το Δευ Δεκ 17, 2018 7:20 am

Μου εφτιαξες την ημερα , την βδομαδα , αν ηταν πρωτομηνια θα σου ελεγα οτι μου εφτιαξες τον μηνα.
Ευγε κοριτσακι μου , ειλικρινα σε θαυμαζω που τα φροντιζεις

Ενα εχω να πω ... σε λατρευω

heart heart heart heart heart
avatar
dagger
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 57
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 13 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από dagger Την / Το Δευ Δεκ 17, 2018 7:23 am

Stella M. έγραψε:

Ακολουθεί ο Πάρης, γεροδεμένος και πανέμορφος. Έξυπνος και με στρωτή συμπεριφορά. Μάλλον συνομήλικος του Νιαούρη.


τι πλασμα ειναι τουτο ??

Τον γκριζουλη με τις μαυρες πιτσιλες λες Παρη , σωστα ??
avatar
dagger
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 57
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 13 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Stella M. Την / Το Δευ Δεκ 17, 2018 10:48 am

kissss filaki

Ναι Μαράκι μου, ο γκριζάκος είναι ο Πάρης. Μα δεν είναι όντως κούκλαρος;!
avatar
Stella M.
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 30
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από dagger Την / Το Δευ Δεκ 17, 2018 1:27 pm

Stella M. έγραψε:kissss filaki

Ναι Μαράκι μου, ο γκριζάκος είναι ο Πάρης. Μα δεν είναι όντως κούκλαρος;!

Eίναι ο αγόραρος , είναι.
Να εισαι καλα βρε Στέλλα μου που τα φροντιζεις.
Ανθρωποι σαν κι εσενα , παιδια σαν κι εσενα με κάνουν να πιστευω πως δεν έχει χαθεί τίποτα τελικά.


υγ.
Αυτον παντως θα τον εβαζα στην οικογενεια χωρις να το πολυσκεφτώ. Laughing Laughing
Μ αρεσει πολυ το μουτρο του , μ αρεσει η γουνα του , γενικα μ αρεσει ολοκληρος .
avatar
dagger
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 57
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 13 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Stella M. Την / Το Δευ Δεκ 17, 2018 1:32 pm

Τον έχω και σε minion ολόιδιο! Να τον πακετάρω; happy2
avatar
Stella M.
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 30
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από dagger Την / Το Δευ Δεκ 17, 2018 2:15 pm

Stella M. έγραψε:Τον έχω και σε minion ολόιδιο! Να τον πακετάρω; happy2

Αχ , μεγαλος καυμος Στελλα μου , μακαρι να ειχα χωρο να παρω κι αλλα.


avatar
dagger
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 57
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 13 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από ZIZIKOS Την / Το Τετ Δεκ 19, 2018 12:42 am

Λατρεύω το τρόπο που γράφεις, το τρόπο που προσεγγίζεις και το τρόπο που οι γατούλες σου σε μύησαν σ' αυτό το μαγικό κόσμο που μόνο όσοι έχουμε γάτες καταλαβαίνουμε.

Όλα τα πλάσματα θέλουν προσοχή. Το φαγητό είναι απλώς η επιβίωση. Το χάδι και η προσοχή, η επιβεβαίωση.
Τα λάτρεψα.  ΟΛΑ...
Δε ξεχωρίζω κανένα
Χαίρομαι που γνωρίζω αυτούς που αγαπάς και που νοιάζεσαι με τόσο ιδιαίτερο τρόπο worship worship grinning4

Προσπαθω κι εγω μερικές φορές να πείσω τον εαυτό μου ότι υπάρχουν απώλειες αλλά όσο κι αν προσπαθώ κάθε φορά που διαβάζω κάτι τέτοιο, σφίγγεται η ψυχή μου. Δε μετανοιώνω και ούτε πρόκειται, για όλα αυτά με τα οποία κατά καιρούς ασχολήθηκα, γιατροπόρεψα, τους βρήκα σπιτάκι αλλά πόνεσα τόσο πολύ για όλα αυτά που έχασα και δεν θα ξαναδώ.

Ζιζικάκι μου σ' ευχαριστώ που υπήρξες ο μύστης μου κι ελπίζω να κοιμάσαι μακάρια κοντά στα πουλάκια που τόσο λάτρευες Sad

Καθένα μοναδικό, αξιολάτρευτο με το τρόπο του, και γι αυτούς που τα γνώρισαν μια ψυχούλα γλυκειά, μια ύπαρξη που κάποιος πρόσεξε.

Πραγματικά σε θαυμάζω κι εύχομαι κάθε φορά να μπορούσα να κάνω περισσότερο.
Embarassed

Είσαι η έμπνευσή μου
avatar
ZIZIKOS
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Τίγρης
Ηλικία : 56
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Αριθμός γατουνίων : 1 ΓΑΤΟΑΓΓΕΛΟΥΔΙ, 2 γουργουρόνια και 4 αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ
Motto : Η ΓΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/11/2013
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από psipsa Την / Το Σαβ Δεκ 22, 2018 10:41 am

Στελλα, το εχεις σκεφτει σοβαρα να γραψεις;;; ενα βιβλιο με τις περιπετειες των γατων, να γνωρισουν τα μικρα παιδια και να ενστερνιστουν τη φιλοζωια.. και τα εσοδα θα βοηθησουν ακομα περισσοτερο τη φροντιδα των αδεσποτων. Σοβαρα το λεω, ξεκινα το...
avatar
psipsa
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Άλογο
Ηλικία : 52
Τόπος : δροσια
Αριθμός γατουνίων : 11
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : θα τα ηθελα ολα!!!
Motto : keep purring...
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2012
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από dagger Την / Το Σαβ Δεκ 22, 2018 10:59 am

psipsa έγραψε:Στελλα, το εχεις σκεφτει σοβαρα να γραψεις;;; ενα βιβλιο με τις περιπετειες των γατων, να γνωρισουν τα μικρα παιδια και να ενστερνιστουν τη φιλοζωια.. και τα εσοδα θα βοηθησουν ακομα περισσοτερο τη φροντιδα των αδεσποτων. Σοβαρα το λεω, ξεκινα το...


Αυτο σκεφτομουν κι εγω , και ηθελα να στο πω αλλα με προλαβε η Δαφνη
do it girl , το εχεις και ειναι κριμα να το αφησεις να χαθει.
Μονο αυτα που εχεις γραψει εδω μεσα να συγκεντρωσεις εχεις ετοιμο βιβλιο
avatar
dagger
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 57
Τόπος : Δάφνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 13 και τέλος
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : όλες τις εποχές .... με μια αδυναμία στον χειμώνα
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τώρα πια κανένα ...έκλεισα σαν γατομάνα
Motto : follow your dream
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2015
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από LAROGATA Την / Το Δευ Δεκ 24, 2018 2:51 pm

Στελλα μου ποσο βαθια συναισθηματα μου ξυπνας,πραγματικα σε θαυμαζω για αυτο τον τοσο ανθρωπινο και συγκινητικο λογο σου.Και πανω απ "ολα θαυμαζω ολα αυτα που κανεις για τ"αδεσποτακια.Εγω πραγματικα δεν εχω αυτη τη ψυχικη δυναμη grinning4 και εγω συμφωνω οτι πρεπει ο κοσμος να γνωρισει αυτε τις υπεροχες γατοιστοριες σου worship
avatar
LAROGATA
Γατοκαβατζώστρα
Γατοκαβατζώστρα

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 48
Τόπος : ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : Δώδεκα τη φτιάξαμε την ομάδα!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παντός καιρού,φτάνει να μην ξεπερνά τους 32 βαθμούς
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ότι μαύρο και λιλά κυκλοφορεί!
Motto : Πότε θα κάνει ξαστεριά?
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2010
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Stella M. Την / Το Πεμ Δεκ 27, 2018 2:25 pm

Χαρά μου, Δάφνη μου, Μαράκι και Μαράκι..σας ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σας.
Νομίζω ότι ο ένας αποτελεί δύναμη και κουράγιο για τον άλλο εδώ μέσα.
Όσο για το λόγο, είναι ίσως όμορφος, γιατί βγαίνει από καρδιάς.

Γιατί με ανησυχούν τα άτιμα, λυπάμαι, χαίρομαι, διασκεδάζω, οπότε..
σας μεταφέρω γλαφυρά τις ιστορίες μας με τον ενθουσιασμό και την αφελή ίσως ελπίδα, πως τα πλάσματα αυτά που ζούνε σε τόσο δύσκολες συνθήκες, παίρνουν πρόσωπο, φωνή & ανάστημα δεδομένων συστάσεων, όταν διαδίδεται η ιστορία τους.
Καθαρά ανθωποκεντρική προσέγγιση αυτή βεβαίως, αλλά να που έχουμε κι εμείς τα δίποδα τα κολλήματά μας Laughing

Α! Να πω, ότι με τιμά να σχολιάζει τα κειμενάκια μου φιλόλογος Embarassed kissss

και παρά τις έγνοιες, τις αγωνίες και τις στενοχώριες, συνεχίζω με τα μικρά εορταστικά θαύματα που έλαβαν χώρα και στην οικογένεια των αγριμιών, γιατί αυτό θέλω πάντα να μένει, κάτι όμορφο και θετικό!

Οι ας τους πούμε επιεικώς αδαείς φιλόζωοι με τα αποφάγια φυσικά δε  θα μπορούσαν να μη δώσουν το παρόν τέτοιες μέρες γιορτινές.
Οι άνθρωποι δεν εκπαιδεύονται δυστυχώς. Τα ζωάκια ναι, οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως προθέσεων, εμμένουν σε αυτό που εκείνοι πιστεύουν ακόμη κι αυτό κραυγάζει "λάθος"..
Συνεχίζω..ήρθαν λοιπόν κλασσικά με το κατσαρολάκι.
Ο αδερφός μου μόλις είχε φτάσει στο μαγαζί για να τα ταϊσει.
Βγήκε ο Ζαχαράκος..μύρισε την κατσαρόλα κι επέστρεψε με απόλυτη φυσικότητα μέσα σε εμάς elephantrun
Μια μικρή επιτυχία, μια τεράστια χαρά! Αυτό που προσπαθώ 3 μήνες να κάνω, δηλαδή να τα χορτάσω πρακτικά και να τα ηρεμήσω, να ξέρουν ότι έχουν δικό τους άνθρωπο και δε χρειάζεται να βγούνε στη γύρα με τα σκυλιά, έπιασε ή τουλάχιστον άρχισε να πιάνει τόπο.

Άφησε ο Ζαχαράκος το φαγητό και γύρισε την πλάτη, γιατί δεν είναι πια κάποιος τυχαίος, είναι ο Ζαχαράκος κι ακόμη και σαν αδέσποτος, έχει τους ανθρώπους του που δε θα τον ξεχάσουν, ούτε τα Χριστούγεννα!!
Αυτό κι αν είναι μικρό εορταστικό θαύμα.. fancat

Χαμογελώ όσο γράφω, αλλά ναι, δεν αρνούμαι τις δυσκολίες.
Τα δυσάρεστα ήταν πολλά τελευταία κι αν πω ότι δε με επηρέασαν πολύ θα είναι ψέμα.
Όταν αναλογίζομαι όμως αυτή την ομάδα εδώ των αγριμιών,πλάσματα που μέχρι πρότινος ζούσαν σαν αναλώσιμα, πραγματικά δεν είχα επιλογή. Δεν θα κοιμόμουν καλά το βράδυ που λένε..Να ξέρεις ότι τα συναντάς καθημερινά, τρυπώνουν δίπλα σου, τυχαίνει να μιλάς λίιιγα γατέζικα και να μην κάνεις κάτι;!
Δεν ήταν ενδεχόμενο κι ας έχω το άγχος τους, τι να κάνουμε tongueout

Εννοείται πως θα γνωρίσετε σύντομα την υπόλοιπη οικογένεια, πριν την εκπνοή του χρόνου θα επιστρέψουμε με τις υπόλοιπες γνωριμίες, συντονιστείτε να μας καμαρώσετε! Laughing
avatar
Stella M.
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 30
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Stella M. Την / Το Κυρ Ιαν 06, 2019 3:39 pm

Κάποιες συστάσεις εκκρεμούν ακόμη, μα δε μπορώ να μη μοιραστώ εντωμεταξύ τα γατοπαιχνίδια μας Smile

Χιονοπόλεμος και γάτες, κανείς;
Δόνα η τσαπερδόνα & Ζαχαράκος, παιχνίδι στο πρώτο χιόνι.
Επίσης διέψευσαν τις ανησυχίες μου περί χιονιού, τουλάχιστον τα περισσότερα έμοιαζαν πολύ πιο άνετα με το χιόνι από ότι με τη βροχή.
Ο δε Ζαχαράκος, είμαι βέβαιη ότι του άρεσε κιόλας, αφού δε σταμάτησε να παίζει.
Έκανε αυτό που λέω "το κυνήγι της αλεπούς"..μύριζε, μύριζε και τσουπ βουτιά στο χιόνι με τα μπροστινά πατούσια, αν και δεν κατάφερα να το απαθανατίσω αυτό.

Απολαύστε χαρά & γατοτσαχπινιά!Μα δεν είναι απίστευτα επικοινωνιακός γατουλάκος;! Απλά τον έχω λατρέψει!! eros
avatar
Stella M.
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 30
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Lina Την / Το Κυρ Ιαν 06, 2019 6:32 pm

Υπέροχα τα βιντεάκια, υπέροχα! grouphug
Αναρωτιέμαι καμιά φορά μήπως σκάμε περισσότερο για τα γατούδια μας από όσο πρέπει?Φαντάζομαι τα πατουσάκια θα έχουν μουδιάσει από το κρύο οπότε δεν καταλαβαίνουν τίποτα και απολαμβάνουν.Πεθαίνω με τις ασπρόμαυρες μουρίτσες!!!!!!!
avatar
Lina
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 55
Τόπος : Πειραιάς
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαίρι για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/10/2009
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από Stella M. Την / Το Κυρ Ιαν 06, 2019 8:49 pm

Lina έγραψε:Υπέροχα τα βιντεάκια, υπέροχα! grouphug
Αναρωτιέμαι καμιά φορά μήπως σκάμε περισσότερο για τα γατούδια μας από όσο πρέπει?Φαντάζομαι τα πατουσάκια θα έχουν μουδιάσει από το κρύο οπότε δεν καταλαβαίνουν τίποτα και απολαμβάνουν.Πεθαίνω με τις ασπρόμαυρες μουρίτσες!!!!!!!

Αχ κι εγώ δεν ξέρω αν σκάμε ενώ δεν θα έπρεπε! Σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται το κρύο όσο οι άνθρωποι, αλλά και πάλι, όταν περιμένεις χιόνια δε θα τα σκεφτείς;
Πάντως ο Ζαχαράκος όντως από τη στιγμή που άρχισε να χιονίζει μέχρι που το έστρωσε και το έριχνε πυκνό πυκνό έπαιζε ασταμάτητα, ενώ άλλες μέρες ας πούμε κάνει τη βόλτα του το πρωί και μετά κουρνιάζει, έμοιαζε πραγματικά να το απολαμβάνει και η Δόνα, γνωστή υπερπαιχνιδιάρα δεν μπόρεσε να αντισταθεί.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει και πως τελικά λειτουργούν αυτά τα μαγικά πατούσια τους! tongueout
avatar
Stella M.
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 30
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από LIZA_T Την / Το Δευ Ιαν 07, 2019 9:06 am

Ακόμα και η διάθεση για παιχνίδι οφείλεται σε εσένα Στέλλα! Με την κοιλίτσα τους γεμάτη, υπάρχει χρόνος και διάθεση για παιχνίδι στο χιόνι!

LIZA_T
Junior Cat
Junior Cat

Θηλυκό
Άλογο
Ηλικία : 40
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/09/2016

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από ZIZIKOS Την / Το Τρι Ιαν 08, 2019 10:27 am

Αχ κι εγώ δεν ξέρω αν σκάμε ενώ δεν θα έπρεπε!


Γίνεται να μη τα σκέφτεσαι ?
Κι εμένα τα δικα μου βρέχει χιονίζει πάντα έρχονται για φαγάκι


Το μουτράκι το ασπρόμαυρο είναι άκρως ερωτεύσιμο heart heart heart
Το καταλάτρεψα love love love love love love
avatar
ZIZIKOS
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Τίγρης
Ηλικία : 56
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Αριθμός γατουνίων : 1 ΓΑΤΟΑΓΓΕΛΟΥΔΙ, 2 γουργουρόνια και 4 αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ
Motto : Η ΓΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/11/2013
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τα αγριμάκια

Δημοσίευση από belezza Την / Το Τρι Ιαν 08, 2019 5:12 pm

Δεν  εχω προλαβει  να  γραψω  σ'αυτη την ενοτητα  ,αν και τα εχω διαβασει ολα.  Σημερα το  πρωι   βγηκα στο χιονι   και ειδα ενα σωρο γατουνια  να παιζουν και να κατευχαριστιουνται τη λευκη απαλοτητα του χιονιου. Μαλλον  εμεις   ανησυχουμε υπερβολικα .Η  φυση τα εχει προβλεψει  οπως πρεπει.  
Υπεροχα τα βιντεακια σου  και   οι περιγραφες σου πραγματικα   για    δημιουργια ενος παιδικου βιβλιου (οπως ηδη  εγραψαν και  η ψιψα αλλα και η dagger)  με   τις γατοιστοριες  να κανουν τα παιδια να αγαπησουν τα  ζωα.Εχω ξεχωρισει στον τροπο γραφης εσενα και την Πηνελοπη  ,.Η ευαισθησια σου   απηχει στον τροπο γραφης σου oksmily3 oksmily3 oksmily3 flower
avatar
belezza
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 48
Τόπος : αθηνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καταχειμωνο στην εξοχη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : οποιο κανει τουμπιτσες και χαρουλες
Motto : οτι τελειωνει δινει τη θεση του σ αυτο που πρεπει να ερθει
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/02/2016
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης