gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Καρκίνος

+8
Fotoula
rourou
Anatoli
matin1997
Chouzouris
Desdemona
Φωτεινή
Milly
12 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Καρκίνος

Δημοσίευση από Milly Τρι Απρ 15, 2008 8:35 am

Δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω αλλά επειδή "ο άτιμος" χτυπάει πολύ τελευταία, είναι καλύτερα να "γνωρίζουμε".


Γενικά

Τα διάφορα κύτταρα του οργανισμού έχουν την ικανότητα να αυξάνονται και να πληθύνονται όποτε λάβουν την σχετική εντολή και να επιβραδύνουν ή να σταματούν τον πολλαπλασιασμό τους όταν λάβουν την αντίστοιχη εντολή.
Μερικές φορές, όμως, κληρονομικοί και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες ακυρώνουν την εντολή που τους ζητά να φρενάρουν ή να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό τους και τότε μπορεί να σχηματιστούν όγκοι σε διάφορα σημεία ή όργανα του σώματος. Οι όγκοι που δεν δημιουργούν νέους σε άλλα σημεία (μετάσταση) και δεν διαβρώνουν γειτονικούς ιστούς λέγονται καλοήθεις. Οι όγκοι που χρησιμοποιούν το αίμα ή την λέμφο για να διασπαρθούν και να δημιουργήσουν νέους όγκους ή που διαβρώνουν επιθετικά τους γειτονικούς τους ιστούς λέγονται κακοήθεις (καρκίνος).
Αν και δεν είναι γνωστά τα αίτια του καρκίνου έχει εξακριβωθεί ότι η κληρονομικότητα παίζει ρόλο στην εμφάνισή του όπως και ο γεροντικός μαρασμός του αμυντικού συστήματος. Ανάλογο μερίδιο έχουν στην εμφάνιση του καρκίνου ιονίζουσες ακτινοβολίες (υπεριώδεις ακτίνες ήλιου), Ρετροϊοί που περιέχουν RNA (ιός της λευχαιμίας-FeLV και ιός της ανοσοανεπάρκειας-FIV της γάτας), παθητικό κάπνισμα, ζιζανιοκτόνα, φάρμακα (ορμόνες) κλπ.
Πώς θα καταλάβω ότι η γάτα μου έχει καρκίνο;

Επειδή ο καρκίνος προσβάλλει οποιονδήποτε ιστό του σώματος δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά ή ιδιαίτερα συμπτώματα. Συναντάται συχνότερα στις ώριμες γάτες. Πολλές άλλες νόσοι αλλά και ο καρκίνος προκαλούν έλλειψη ζωηράδας, ανορεξία και απώλεια βάρους, εμφάνιση "φουσκωμάτων" στο δέρμα ή κάτω από αυτό, αλλαγές στα μάτια, ανεξήγητες αιμορραγίες, πληγές που δεν κλείνουν…
Με την πρόοδο που συντελείται καθημερινά σε αυτόν τον τομέα γεννιόνται ελπίδες θεραπείας αλλά και στην χειρότερη περίπτωση η δυνατότητα να προσφερθεί περισσότερη ζωή ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.
Μόλις αντιληφθείτε κάτι ύποπτο ή αν έχετε ώριμη γάτα - δυο φορές τον χρόνο - επικοινωνήστε για ραντεβού με τον γιατρό. Η έγκαιρη διάγνωση και ανάληψη θεραπείας βαρύνει την ζυγαριά προς την μεριά της ζωής.
Πώς θα διαγνώσετε τη νόσο και θα θεραπεύσετε τη γάτα μου;

Τις περισσότερες φορές εκτός από την γενική φυσική εξέταση για να διαγνωστεί ο καρκίνος χρειάζονται ακτινογραφίες, υπέρηχος, ακόμη και αξονικός ή μαγνητικός τομογράφος για να βρεθεί η θέση και η έκταση κάποιου όγκου.
Σχεδόν πάντα η οριστική διάγνωση του καρκίνου γίνεται με την μικροσκοπική εξέταση των ύποπτων ιστών (βιοψία). Οι αιματολογικές και οι βιοχημικές αναλύσεις είναι απαραίτητες για να ελέγχεται κάθε στιγμή η κατάσταση του ασθενούς και οι επιπτώσεις από την χρήση αντικαρκινικών φαρμάκων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάλληλη θεραπεία κατά του καρκίνου επιμηκύνει και βελτιώνει την ζωή.
Τι μπορώ να κάνω για να προλάβω τη νόσο;

Αποφύγετε την παχυσαρκία στη γάτα σας. Μην χρησιμοποιείτε αντιπαρασιτικά φάρμακα ακατάλληλα για γάτα, προσοχή στις δόσεις και στη συχνότητα επανάληψης. Αν έχει άσπρο ή πολύ ανοιχτό χρώμα μην την εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως (10πμ-4μμ). Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά και σε ποσότητες “ακίνδυνα” χημικά για οικιακή χρήση γιατί πολύ πιθανόν να “κατηγορηθούν” στο μέλλον. Αν καπνίζετε φροντίστε να αερίζεται ο χώρος. Πολλές γάτες έχουν προδιάθεση στον καρκίνο αν συγχρόνως έχουν Λευχαιμία ή / και Ανοσοανεπάρκεια. Συμβουλευτείτε τον γιατρό για τεστ και εμβόλια.
<table style="WIDTH: 90%" cellSpacing=1 cellPadding=1 align=center border=0><tr><td>
Οι πιο συχνοί όγκοι

Λέμφωμα (Κακόηθες λέμφωμα, λεμφοσάρκωμα)

Ονομάζεται λέμφωμα γιατί αποτελείται από μια ομάδα λευκών αιμοσφαιρίων που λέγονται λεμφοκύτταρα. Είναι ο πιο κοινός καρκίνος της γάτας.
Αναπτύσσεται σε πολλά όργανα και ιστούς του σώματος όπως στο πεπτικό σύστημα, στη θωρακική κοιλότητα, στο νευρικό σύστημα, στα λεμφογάγγλια, στη μύτη, στα νεφρά κλπ. Παράλληλη μόλυνση με ιό της λευχαιμίας ή της ανοσοανεπάρκειας προδιαθέτει στην ανάπτυξη λεμφώματος.
Η θεραπεία περιλαμβάνει εγχείρηση, φάρμακα, ακτινοβολίες και είναι προσαρμοσμένη στον τύπο του όγκου, στην περιοχή που έχει αναπτυχθεί, στη γενική κατάσταση του ασθενούς. Άλλες γάτες απαντούν πολύ καλά και κάποιες περιπτώσεις θεραπεύονται.
Καρκίνος μαστού

Συνήθως παρατηρείται σε θηλυκές γάτες που δεν έχουν στειρωθεί ή που πριν στειρωθούν τους χορηγήθηκαν σκευάσματα αναστολής οίστρου (ορμόνες).
Ο όγκος αρχικά αναπτύσσεται με τη μορφή μικρών σκληρών ογκιδίων σε έναν ή δύο μαστούς. Αργότερα τα ογκίδια αυξάνονται σε μέγεθος, εξελκώνονται και αιμορραγούν.
Η προσβολή των γειτονικών λεμφογαγγλίων είναι ο κανόνας. Στα τελικά στάδια γίνεται μετάσταση στους πνεύμονες.
Στον καρκίνο του μαστού η έγκαιρη διάγνωση όταν ο όγκος δεν έχει μεγαλώσει και η χωρίς χρονοτριβή θεραπεία (κυρίως χειρουργική αλλά πιθανόν και χημειοθεραπεία) μπορούν να χαρίσουν σε μια γάτα ακόμη και πέντε χρόνια επιπλέον ζωής.
Καρκίνος δέρματος
(Καρκίνωμα βασικής στιβάδας)
Οι όγκοι εμφανίζονται σαν υπερυψωμένα από το δέρμα ογκίδια με ξεκάθαρα όρια. Μερικές φορές έχουν χρώμα (συνήθως μπλε) και δεν είναι σπάνιο να είναι γεμάτοι υγρό ή να έχουν στην επιφάνειά τους έλκη. Η ανάπτυξή τους είναι αργή και σπάνια δίνουν μεταστάσεις εκτός μερικών εξαιρέσεων.
Η θεραπεία τους είναι (συνήθως) χειρουργική.
Καρκίνος δέρματος (όγκοι μαστοκυττάρων)

Οι αρσενικές γάτες της ώριμης ηλικίας είναι οι πιο συχνά προσβαλλόμενες.
Τα μαστοκύτταρα είναι κύτταρα του συνδετικού ιστού και παίζουν ρόλο στις αλλεργικές νόσους. Περιέχουν μέσα τους κοκκία ισταμίνης και άλλων αγγειοενεργών ουσιών και μπορούν να προκαλέσουν ερυθήματα (κοκκινίλες) και οιδήματα (πρηξίματα). Περιέχουν επίσης κοκκία ηπαρίνης και αυξάνουν την τάση για αιμορραγίες.
Οι όγκοι συνήθως αναπτύσσονται στο δέρμα και τους υποδόριους ιστούς, στον σπλήνα και σπανίως στο έντερο.
Η θεραπευτική προσέγγιση είναι ανάλογος του εντοπισμού των όγκων και της κατάστασης του ασθενούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν και χειρουργικές μέθοδοι και ραδιοθεραπεία και χημειοθεραπεία.
Καρκίνος δέρματος (πλακώδους επιθηλίου)

Η έκθεση στον ήλιο είναι μια από τις αιτίες που προδιαθέτουν στον καρκίνο του πλακώδους επιθηλίου του δέρματος. Παρατηρείται κυρίως σε άσπρες γάτες που ζουν στην Ελλάδα και παρόμοιες χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Συνήθως αναπτύσσεται στην μύτη, τα βλέφαρα ή τα αυτιά και αρχικά μοιάζει με μικρό τραύμα από γρατσουνιά που αργεί ή δεν επουλώνεται. Σπανίως κάνει μετάσταση αλλά συνήθως διηθεί τα γειτονικά λεμφογάγγλια. Η θεραπεία περιλαμβάνει εγχείρηση, ακτινοβολία ή κρυοχειρουργική και πολλές φορές στέφεται με επιτυχία.
Καρκίνος δέρματος (Ινοσάρκωμα)

Αυτοί οι καρκίνοισχηματίζονται από ινοβλάστες καθώς και άλλους υποστηρικτικούς ιστούς που υπάρχουν κυρίως κάτω από το δέρμα. Εμφανίζονται σαν βαθμιαία διογκούμενες σκληρές μάζες κάτω από το δέρμα. Ο βαθμός κακοήθειάς τους ποικίλει. Μερικά δίνουν μεταστάσεις πολύ γρήγορα στα λεμφογάγγλια και τους πνεύμονες ενώ άλλα πολύ αργότερα. Η θεραπεία είναι συνδυασμός χειρουργικής αφαίρεσης με ακτινοβολία και χημειοθεραπεία.
Καρκίνος του στόματος

Είναι καρκίνος των κυττάρων που καλύπτουν το στόμα, τον φάρυγγα και την γλώσσα.
Οι συνηθέστεροι όγκοι είναι το καρκίνωμα του πλακώδους επιθηλίου και το ινοσάρκωμα.
Μπορούν να προκαλέσουν δυσκολία στη λήψη του φαγητού, αιματηρή σιαλόρροια, δύσοσμη αναπνοή, πέτρα στα δόντια και αλλοίωση του σχήματος του προσώπου. Μερικές φορές ο όγκος διαβρώνει το οστό και διηθεί τα τοπικά λεμφογάγγλια.
Η θεραπεία είναι δύσκολη και απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός (αξονικός τομογράφος - ακτινοθεραπεία).
Οστεοσάρκωμα

Καρκίνος που προσβάλλει τα οστά. Αν προσβληθούν τα οστά των άκρων τότε αδυνατίζουν, κινδυνεύουν να σπάσουν πολύ εύκολα και προκαλούν σοβαρό πόνο και χωλότητα. Το οστεοσάρκωμα μπορεί να κάνει μετάσταση στα γειτονικά λεμφογάγγλια και τους πνεύμονες. Εγχείρηση πριν την μετάσταση μπορεί να είναι θεραπευτική σε αυτές τις περιπτώσεις. Ακτινοβολία και χημειοθεραπεία μπορεί να είναι σημαντική βοήθεια σε κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Καρκίνος αναπνευστικού (πνευμόνων ή μύτης).

Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος είναι ο καρκίνος του πλακώδους επιθηλίου του ρύγχους της μύτης. Ακολουθούν το λέμφωμα και το αδενοκαρκίνωμα της μύτης και το αδενοκαρκίνωμα των πνευμόνων.
Οι όγκοι στη μύτη είναι συνηθισμένοι και προκαλούν συχνά εμπόδια στην ροή του αέρα μέσα από αυτήν και κατά συνέπεια ήχους όμοιους με ροχαλητό κατά την διάρκεια της αναπνοής. Μπορεί να υπάρχει φτέρνισμα και έκκριμα από την μύτη και αυξανόμενη δυσκολία στην αναπνοή καθώς ο καρκίνος προοδεύει. Η ακτινοβολία με ή χωρίς χημειοθεραπεία ενδείκνυται για τους όγκους της μύτης.
Το αδενοκαρκίνωμα των πνευμόνων μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, βήχα, ή και τα δύο. Υπάρχει πιθανότητα ο καρκίνος να δώσει μετάσταση και στα οστά των δαχτύλων και τότε εμφανίζεται χωλότητα.
Το μειονέκτημα στην θεραπεία (χειρουργική με χημειοθεραπεία) των όγκων του αναπνευστικού είναι ότι την χρονική στιγμή που θα διαγνωστούν έχει συμβεί εκτεταμένη διασπορά τους σε όλη την μάζα των πνευμόνων.
Καρκίνος του γαστρεντερικού συστήματος

Το λέμφωμα είναι ο πιο κοινός καρκίνος του γαστρεντερικού και αναπτύχθηκε παραπάνω.
Το αδενοκαρκίνωμα είναι ο δεύτερος πιο συχνά αναπτυσσόμενος καρκίνος στο γαστρεντερικό. Παρουσιάζεται συνήθως σε γάτες άνω των 10 ετών.
Μόνιμη ανορεξία, απώλεια βάρους, εμετός, και διάρροια είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα. Λιγότερο συχνά μπορεί να παρατηρηθεί προσπάθεια για αφόδευση και αίμα στα κόπρανα ή στον εμετό. Η μετάσταση στα γειτονικά λεμφογάγγλια είναι συνήθης και η διάβρωση του εντέρου είναι αρκετά εκτεταμένη.
Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και η χημειοθεραπεία. Μπορεί να επιτευχθεί καλή παράταση ζωής ακόμη και αν ο όγκος έχει διηθήσει τα γειτονικά λεμφογάγγλια.
Αδενοκαρκίνωμα παγκρέατος και ήπατος (χοληφόρου πόρου).

Είναι οι πιο σπάνιοι από τους συνήθεις καρκίνους στις γάτες.
Προκαλούν ατελή ή πλήρη έμφραξη του χοληφόρου πόρου με συμπτώματα κατάπτωσης, απώλειας βάρους, εμετού, ίκτερου (κίτρινο δέρμα) και διόγκωσης της κοιλιάς τους λόγω του όγκου ή λόγω της συγκέντρωσης υγρού (ασκίτης).
Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής ικανοποιητική θεραπεία.
</TD></TR></TABLE>
Milly
Milly
Συνερ-γάτα
Συνερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 108
Τόπος : Π.Φάληρο
Αριθμός γατουνίων : .. και άνω
Motto : Τίποτα δεν μένει εκεί για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/11/2007
Mood : Καρκίνος M_hug

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από Φωτεινή Τρι Απρ 15, 2008 12:09 pm

Φ Ο Β Ε Ρ Ο άρθρο, κ.Ριπήτ! Να 'στε καλά που το γράψατε, ό,τι γνωρίζει κανείς είναι χρήσιμο! ❤
Φωτεινή
Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 101
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood : Καρκίνος M_bye

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από Desdemona Τρι Απρ 15, 2008 12:46 pm

Ευχαριστούμε πολύ!!! :applau: :applau: :applau: :applau:
(Αχρείαστο να'ναι) pale
Desdemona
Desdemona
Senior Cat
Senior Cat

Θηλυκό
Μαϊμου
Ηλικία : 42
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Ημερομηνία Εγγραφής : 30/11/2007
Mood : Καρκίνος M-aipnies

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από Chouzouris Πεμ Απρ 17, 2008 10:09 pm

Μπήκε κι αυτό στα άρθρα... Συγνώμη Μίλλυ μου δεν το είχα δει....

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Καρκίνος 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Καρκίνος Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 51
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Καρκίνος Welcome

https://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από matin1997 Δευ Ιουν 13, 2011 9:57 pm

[color=violet]Εγω θελω να κανω μια ερωτηση:εχω εναγατακι περιπου ενος μηνα και εχει ενανογκο στο λαιμο της.Ο γιατρος ειπε πως μπορει να ειναι ογκος αλλα ισως να ειναι απλα μια κυστη που βγαζουν τα μικρα γατακια.Υπαρχει καποιος τροπος να τα ξεχωρισω (π.χ απο το χρωμα,τη σκληροτητα κ.τ.λ);Ανησυχω πολυ pale
matin1997
matin1997
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 25
Αριθμός γατουνίων : 4 mwrakia p vre8ikan petamena
Ημερομηνία Εγγραφής : 13/06/2011
Mood : Καρκίνος M_sad

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από Anatoli Δευ Ιουν 13, 2011 10:00 pm

Αν ο γιατρος σου ειπε κατι τετοιο, τοτε μονο εκεινος εχει τη δυνατοτητα με καποιες εξετασεις να βρει τι ειναι. Εσυ δε μπορεις να κανεις κατι απο μονη σου.
Anatoli
Anatoli
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 47
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood : Καρκίνος Parta10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από rourou Τετ Φεβ 19, 2014 11:05 pm

Καλησπέρα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ αλλά πραγματικά απόψε χρειάζομαι συμπαράσταση. Η Μίου η 13χρονη γατούλα μου διαγνώστικε με σάρκωμα που από ότι φαίνεται οφείλεται μάλλον σε κάποια εμβόλια λύσας που έκανε πριν χρόνια. Ο όγκος είναι δυστυχώς μεγάλος και αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και είναι ανάμεσα στις 2 ομωπλάτες. Την Παρασκευή θα πάω σε έναν κτηνίατρο χειρούργο να μου πει τις προοπτικές. Έχει κανείς σας κάποια σχετική εμπειρία; Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να τη βάλω στη διαδιακασία ενός μεγάλου χειρουργείου που θα την στρεσάρει τόσο και μετά από 1-2 μήνες να ξαναβγεί κάτι νέο... Θέλω να περάσει όσο χρόνο έχει χωρίς πόνο, αγκαλιασμένη από την αγάπη και τη φροντίδα μας. Τίποτα άλλο...
rourou
rourou
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 52
Τόπος : Πάτρα
Αριθμός γατουνίων : 3
Ημερομηνία Εγγραφής : 25/08/2013
Mood : Καρκίνος M_tour10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από Fotoula Πεμ Φεβ 20, 2014 9:04 am

https://www.gatospito.com/t9787p300-topic#753562
κάτι σχετικό αντιμετώπισε μέλος μας εδώ, αλλά σαν άμεση παρενέργεια εμβολίου.
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, ούτε και τι θα έκανα. Σίγουρα δε θα ήθελα να πονέσουν. Ίσως μια δεύτερη γνώμη να σας βοηθούσε. Ελπίζω τα πράγματα μην είναι έτσι όπως φαίνονται.

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
έχω και εγώ αποκλίνουσα συμπεριφορά .....
Και lipothymia
και Proud Member των απανταχού Α.Δ. arrogant
και Proud Member των απανταχού Embarassed
Fotoula
Fotoula
Citrullus lanatus Mod/Πρωτερ-γάτα
Citrullus lanatus Mod/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Μαϊμου
Ηλικία : 102
Τόπος : Σπίτι
Αριθμός γατουνίων : ενάμισο...
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παλιόκαιρος όλων των αποχρώσεων......
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ντύλαν, Κουασιμόδο & Πανδώρα !
Motto : ΝΕΡΙΝΑΣΚΑΣΜΟΥΛΗΣ
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : Καρκίνος M_caseclosed

http://www.nerinanasia.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από eirini 5 Δευ Ιουλ 21, 2014 2:45 am

Γεια σας..εχω μια γατουλα ημιαιμη(Σιάμ)θηλυκιά και την λένε Σίμπα..εδώ και 1μηνα έχει ββγάλει στο εσ τερικο του ποδιού κάτι καντήλες 7 στο σύνολο..ουτε φουντωνουν άλλο ουτε φεύγουν δεν την πονανε απο οτι φαίνεται και τα πλένει συνέχεια..αν το έχει περάσει κάποιος ας μου δώσει μια απάντηση..σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

eirini 5
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 35
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2014

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από koneko Δευ Ιουλ 21, 2014 11:39 am

Πρεπει να την δει κτηνιατρος, εμεις δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωση παρα μονο εικασιες. Ασε που δεν εχουμε δει καν τι ειναι αυτα.

Προσωπικα δε νομιζω να ειναι καρκινος, αλλα σιγουρα πρεπει να την δει κτηνιατρος. Μια φορα ο σκυλος μου ειχε βγαλει κατι γρομπαλακια, σαν ελιες, στα χειλη του. Ειχε ξεκινησει με ενα μεγαλο. Τον πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα και του το αφαιρεσε με καυτηριαση. Μετα απο λιγες ημερες γεμισαν τα χειλη του με αλλα τετοια, αλλα μικροτερα. Μετα απο λιγο καιρο του εφυγαν. Πιστευω οτι πιθανοτατα ηταν καποιος ιος τυπου HPV που προσβαλλει τους σκυλους.

Δες και αυτο το αρθρο: http://www.petmd.com/cat/conditions/skin/c_ct_papillomatosis

Ψαξε στο google images "warts in cats" να δεις πως φαινονται και αν μοιαζουν με αυτα που εχει η γατα σου. Επιμενω ομως οτι πρεπει να την δει κτηνιατρος οπωσδηποτε γιατι αν ειναι κατι σοβαρο να προλαβετε να το αντιμετωπισετε.
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 35
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood : Καρκίνος M_tour10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από eirini 5 Δευ Ιουλ 21, 2014 12:39 pm

Καλημέρα..σε ευχαριστώ. παρά πολύ.είδα φωτο απο hpv και μοιάζουν αρκετά..έχω φωτο αλλά δεν ξέρω πως να την ανεβασω..εκτός απο καυτηριαση κανει και κάποια θεραπεία?

eirini 5
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 35
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/07/2014

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από koneko Δευ Ιουλ 21, 2014 1:19 pm

Πηγαινε την στον κτηνιατρο για να σιγουρευτεις οτι προκειται για καλοηθη παπιλλωματα και για να αφαιρεθουν, αν χρειαζεται βεβαια. Δεν ειναι τιποτα η καυτηριαση και απο οσο θυμαμαι με τον σκυλο μου δεν ειχε κοστισει πολυ. Ισως λιγοτερο και απο ενα εμβολιο. Χρησιμοποιουν ενα πυρακτωμενο πραγμα σαν τσιμπιδα και το αφαιρουν καιγοντας το στην βαση του. Πιθανοτατα ομως να χρειαστει ελαφρια ναρκωση γιατι ποναει αρκετα η διαδικασια (στον σκυλο μου το αφαιρεσαν χωρις ναρκωση και ουρλιαζε απο τον πονο). Εχουν περασει ομως σχεδον 20 χρονια απο τοτε, οποτε ισως τωρα να τα αφαιρουν με αλλες τεχνικες, πχ υγρο αζωτο.

Μπορει να ειναι και μυκητες αυτο που εχει ή ακομα και καποια δερματοπαθεια. Μη τα αφηνεις γιατι αν γεμισει θα ειναι πιο δυσκολη η αντιμετωπιση τους. Μη φοβασαι για καρκινο, το πιο πιθανο ειναι να οφειλεται σε κατι ασημαντο  Smile
koneko
koneko
Γατο-gourmeδιά
Γατο-gourmeδιά

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 35
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood : Καρκίνος M_tour10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από Estrella Σαβ Απρ 24, 2021 8:27 am

Καλημέρα! Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες απορίες σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος σε λευκό γάτο. Ζω στη Νότια Κρήτη και η ηλιοφάνεια είναι έντονη. Έχω ένα αδέσποτο γάτο που φροντίζω εκτός σπιτιού με καρκίνο του δέρματος. Πριν ένα μήνα. Καπνά με εγχείρηση και έμεινε με την Ελισάβετ στο λαιμό για έπιναν μήνα. Τα αυτιά ψεκάζονταν καθημερινά με σπρευ επούλωσης. Δυστυχώς με το που βγήκε έξω έχουμε τα ίδια. Τα αυτιά του ματώνουν συνέχεια και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ πολύ για την όποια συμβουλή-βοήθεια.

Estrella
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Βουβάλι
Ηλικία : 38
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/04/2021

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καρκίνος Empty Απ: Καρκίνος

Δημοσίευση από psipsa Τετ Απρ 28, 2021 1:03 am


αν καταλαβα καλα προκειται για γατουλη αδεσποτο; γιατι αν ηταν δικο σας οικοσιτο η απαντηση ειναι ευκολη, δεν ξαναβγαινει στον ηλιο και σωζεται.. τωρα το αδεσποτακι ποσο να το περιορισει κανεις; του προσφερετε οση βοηθεια γινεται και ελπιζετε..
psipsa
psipsa
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Άλογο
Ηλικία : 57
Τόπος : δροσια
Αριθμός γατουνίων : 14
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : θα τα ηθελα ολα!!! και επειδη το συμπαν ακουει, ερχονται ολοενα και περισσοτερα..
Motto : keep purring...
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/06/2012
Mood : Καρκίνος Welcome

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης