gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Empty Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού

Δημοσίευση από chionati Κυρ Μαρ 25, 2012 6:10 pm

Γεια σας! Δεν ξέρω αν το θέμα μου ταιριάζει εδώ αλλά θα το βάλω. Η γάτα μου πέθανε στις 11 Ιανουαρίου από αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού. Ήταν σχεδόν 8 ετών. Όλο το προηγούμενο έτος κάναμε θεραπεία για ωτίτιδα και στα δυο αυτιά αλλά από το καλοκαίρι το δεξί της αυτί (που παρουσίασε και το πρόβλημα) άρχισε να βγάζει και αίμα με πύον. Συνεχίσαμε με ωτικές κρέμες.Τον Οκτώβριο έπιασα στο λαιμό της ένα σκληρό όγκο σαν μικρό αμύγδαλο την πήγα αμέσως σε καινούργιο κτηνίατρο και μου είπε ότι ήταν πρησμένος λεμφαδένας από την ωτίτιδα και επιπλέον ότι είχε πολύποδα στο αυτί και από εκεί ήταν οι χρόνιες φλεγμονές, επίσης είχε πρόβλημα με το συκώτι, η αλκαλική φωσφατάση ήταν 800 φεύγα 10 φορές πάνω από το όριο και γι'αυτό μου σύστησε να της κάνω δίαιτα. ΟΚ. την πήγα της αφαίρεσε τον υποτιθέμενο πολύποδα της έδινα αντιβίωση και περίμενα να πάει καλύτερα. Μετά από 15 μέρες όμως ενω το αυτί της ήταν λίγο καλύτερα άρχισε να μην κλείνει το μάτι της. Πήρα τη γιατρό μου είπε ότι έχει αλλεργία σε κάτι να της βάλω κομπρέσες με ζεστό νερό. Δεν αρκέστηκα σε αυτό την πήγα από εκεί και ζήτησα να δει και το λαιμό της γιατί ο όγκος δεν είχε μικρύνει. Την νάρκωσε τρυπούσε τον όγκο με βελόνες και αυτό δεν έδινε, αφού έγινε αυτό πέντε φορές -πήγα να λιποθυμήσω από το stress και το φόβο- κατάφερε να πάρει λίγο υγρό (αίμα ουσιαστικά)για κυτταρολογική και μου είπε ότι αυτός ο όγκος ήταν αίμα που έφευγε από το αυτί και είχε μαζευτεί εκεί.Επίσης ότι ο πολύποδας είχε ξαναβγεί και της είχε τρυπήσει το τύμπανο! Όπως ήταν ναρκωμένη της τράβηξε κομματάκια με μια λαβίδα από το αυτί για να τα στείλουμε για βιοψία. Γυρίσαμε σπίτι και το γατί αιμορραγούσε από το αυτί, είδα και έπαθα να το κάνω να σταματήσει. Ο κυτταρολόγος που είδε το δείγμα από το λαιμό το έδωσε θετικό για κακοήθεια και συνέστησε αφαίρεση. Η κτηνίατρος μου είπε ότι είχε φλεγμονή είναι και δύσκολο σημείο και δεν έπαιζε να μπει χειρουργείο να περιμέναμε να βγει η βιοψία-ήταν και Χριστούγεννα-και ότι οκ δεν θα πεθάνει απλά μπορεί να της μείνει κουσούρι να γέρνει το κεφάλι. Την πήγα αλλού. Η ψυχούλα μου ήταν καταταλαιπωρημένη (- και σημειωτέον- σιχαινόταν να βγαίνει από το σπίτι από μικρή), ξυρισμένη στο λαιμό, τα πόδια (από τις αιμοληψίες). Μου έδωσε αντιβίωση για τη φλεγμονή και μου είπε να περιμένω τη βιοψία. Η βιοψία βγήκε μετά από 10 μέρες θετική. Μέχρι να βγει η γάτα μου δυσκολευόταν να φάει, δεν μπορούσε να καταπιεί το νερό, συνεχώς κοιμόταν, είχα πάρει άδεια από τη δουλειά και καθόμουν μαζί της. Ο ένας κτηνίατρος μου είπε να της κάνω ευθανασία - αυτή η μορφή καρκίνου δεν έχει επιστροφή.Η δεύτερη (που μου είχε κάνει και τον "πολύποδα") μου είπε να της κάνω αφαίρεση και ότι γίνει. Ο χειρουργός που την πήγα είχε ξανακάνει τέτοια χειρουργεία και μου είπε αν δεν είχα τα λεφτά να μην το κάνω αλλά οπωσδήποτε να κάνω ευθανασία. Δεν μπορούσα να την αφήσω. Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία για εμένα όμως πέθανε 16 ώρες μετά το χειρουργείο, δύσκολη πάθηση λέει ο καρκίνος..Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι, θα μπορούσα να το προλάβω; Υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη μορφή καρκίνου;Νιώθω τόσο άσχημα μέσα μου που έχασα τόσο χρόνο με κακούς χειρισμούς από τους γιατρούς και ταυτόχρονα είναι απελπιστικό να μην ξέρεις τι να κάνεις. Είχε κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτή την πάθηση; Sad Sad Sad
chionati
chionati
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Μαϊμου
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3 αγόρια και ένα το κοριτσάκι μου, στον παράδεισο
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ο χειμώνας για τη θαλπωρή, η άνοιξη και το καλοκαίρι για τις μυρωδιές και τον ήλιο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : χμ..θα το μελετήσω
Motto : χωρίς αγάπη τίποτα δεν έχει νόημα
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/01/2012
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  M_tears

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Empty Απ: Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού

Δημοσίευση από Anatoli Κυρ Μαρ 25, 2012 6:22 pm

Λυπαμαι πολυ.... rainbow
Δεν ξερω να σου απαντησω. Το μονο που ξερω ειναι οτι καποια ειδη καρκινου εαν αφαιρεθουνε τοτε η κατασταση ειναι ραγδαια και το ζωακι καταληγει σχεδον αμεσα.
Anatoli
Anatoli
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Θηλυκό
Δράκος
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Parta10

Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Empty Απ: Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Μαρ 25, 2012 7:49 pm

Λυπάμαι πολύ για το γατάκι σου... Ο άτιμος ο καρκίνος.... Sad
Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Welcome

https://www.gatospito.com

Δημοσίευση από BokSurat Κυρ Μαρ 25, 2012 10:09 pm

δεν την ξέρω την πάθηση ούτε εγώ...
αλλά όταν είχα μια γατούλα και πριν 1,5 χρόνο εμφάνισε ένα καρουμπαλάκι (που δε φαινόταν καν εξωτερικά) στο λαιμό κ πήραν να κάνουν βιοψία μου είχαν πει πως αν βγει θετικό ΔΕΝ θα είναι εύκολα τα πράγματα κ ίσως να πρέπει να σκεφτώ την ευθανασία... ευτηχώς ήταν αρνητικό (την γατούλα την έχασα το νεόμβρη που μας πέρασε από άλλο λόγο) από αυτό όμως καταλαβαίνω ότι δυστυχώς ο καρκίνος σε κάποια συγκεκριμένα σημεία δεν έχει "παράταση"...
λυπάμαι για την απώλειά σου, καλό κουράγιο!
BokSurat
BokSurat
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Γάτα
Τόπος : Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου
Αριθμός γατουνίων : 1γάταρο, 1 γάτα, 1 σκύλα, + το Στριγγλοαγγελουδάκι μου στον ουρανό
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ουτε πολύ κρυο ούτε πολύ ζέστη... φθηνόπωρο θα έλεγα που βρέχει!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κίρκη
Motto : ωρα μηδεν στα Ζωνιανα, ωρα μηδεν στη Κρητη που ξεπατωσαν τα ΕΚΑΜ ολο το Ψηλορειτη
Ημερομηνία Εγγραφής : 27/04/2008
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Parta10

http://www.gate21.gr

Δημοσίευση από Φωτεινή Δευ Μαρ 26, 2012 2:33 pm

Τι κρίμα... πολύ λυπάμαι Sad
Φωτεινή
Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Θηλυκό
Σκύλος
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  M_bye

Δημοσίευση από chionati Τετ Μαρ 28, 2012 5:21 pm

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έψαξα αρκετά για την πάθηση και αν την προλάβεις έχει καλή πρόγνωση αλλά εγω ατύχησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση του γατιού μου όταν την άφηνα στο γιατρό την πρώτη φορά για τον "πολύποδα", δεν ήθελε να την αφήσω και όταν είχα πάει να την πάρω την άλλη μέρα πήδηξε στην αγκαλιά μου, μέχρι και όταν στέγνωνα τα μαλλιά μου με το σεσουάρ αργότερα στο σπίτι - που ύπο λογικές συνθήκες δεν πλησίαζε το σιχαινόταν-δεν ξεκολλούσε από επάνω μου. Εκείνη το διαισθανόταν, αυτή η σκέψη με στενοχωρεί αφάνταστα,όπως και όταν θυμάμαι πως με κοιτούσαν τα ματάκια της από το καλοκαίρι και μετά μια λέξη βρίσκω, με κοιτούσε με αγάπη. Θέλουμε το καλύτερο για τα ζωάκια μας αλλά τελικά κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι πάντα στον έλεγχο μας.
chionati
chionati
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Μαϊμου
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3 αγόρια και ένα το κοριτσάκι μου, στον παράδεισο
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ο χειμώνας για τη θαλπωρή, η άνοιξη και το καλοκαίρι για τις μυρωδιές και τον ήλιο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : χμ..θα το μελετήσω
Motto : χωρίς αγάπη τίποτα δεν έχει νόημα
Ημερομηνία Εγγραφής : 15/01/2012
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  M_tears

Δημοσίευση από Chouzouris Τετ Μαρ 28, 2012 5:31 pm

Δυστυχώς δεν είναι.... Sad
Chouzouris
Chouzouris

Θηλυκό
Ποντικός
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού  Welcome

https://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης