gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Rupi Κυρ Μαρ 18, 2012 1:29 am

Το θέμα με τον νέο νόμο για τα ζώα, όσο αφορά τα αδέσποτα, έχει προξενήσει πολλές αντιδράσεις και σίγουρα είναι ένας νόμος, που δεν λαμβάνει υπόψη του καμία από τις ιδιαιτερότητες που μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα είδος ζώου και συγκεκριμένα της γάτας.
Ας ξεκινήσουμε με μία ματιά χωρίς συναισθηματισμούς και στερεότυπα, με πράματα που είναι γνωστά στους περισσότερους φιλόζωους.
Ξεκινώντας την ιστορία της γάτας, για να δούμε την θέση της σαν κατοικίδιο αλλά και σαν αδέσποτο ζώο στην ανθρώπινη κοινωνία, πρέπει να ξεκινήσουμε απο την αρχή της ενσωμάτωσης της σ΄αυτή κοινωνία.
Ξεκινάμε λοιπόν από το........... σκύλο, γιατί ενώ η ιστορία του σκύλου μπορεί να σταθεί αυτόνομα, η ιστορία της γάτας που ακολουθεί πολλές χιλιάδες χρόνια αργότερα, δεν μπορεί!
Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα βασίζεται σε μία διαφορά τους.
Ο άνθρωπος έχει συνείδηση του είδους του, ενώ κανένα σχεδόν ζώο δεν έχει.
Μη έχοντας αυτο-επίγνωση, το ζώο εκλαμβάνει σαν είδος του, οικογένειά του, τα πλάσματα που θηλάζει,βλέπει, παίζει, συναναστρέφεται στη μικρή του ηλικία.
Πριν 20.000 χρόνια, αν και κάποιες άλλες έρευνες πιστεύουν ακόμα νωρίτερα, κάποιοι
πρωτόγονοι κυνηγοί μάζεψαν κάποια μικρά λύκου, που ζούσαν κοντά στην κοινωνία τους, στον ανθρώπινο καταυλισμό τους. Τα μικρά χαριτωμένα και απροστάτευτα και με ισχυρά ένστικτα αγέλης, ζούσαν με τους ανθρώπους κι όταν έφταναν σε ηλικία εφηβείας, οι άνθρωποι τα έτρωγαν.
Κάποια επιβίωναν κι αυτά που επιβίωναν κι έφταναν σε αναπαραγωγική ηλικία ήταν τα πιό φιλικά κι ακίνδυνα για την ανθρώπινη κοινότητα, συνεπώς τα ζώα με ισχυρά κυριαρχικά ένστικτα, ακόμα κι αρχηγικά, εξολοθρεύονταν πριν φτάσουν σε ηλικία που θα επιτεθονταν στα κυρίαρχα μέλη (άνθρωποι) της αγέλης τους, για να διεκδικήσουν υψηλότερη θέση.
Με την πάροδο γενεών και γενεών τα μέλη με κυριαρχικά χαρακτηριστικά εξαλείφονται, ενώ τα μέλη με υποτελή (παιδικά?) χαρακτηριστικά αναπαράγονται και μεταφέρουν τα γονίδια τους.
Τι σχέση έχει αυτό με την αδέσποτη γάτα?
Έχει, γιατί ο σκύλος έχει ξεκινήσει την πορεία του στην ανθρώπινη κοινωνία σαν οικόσιτο κατοικίδιο με επιλεκτική αναπαραγωγή και έλεγχο γεννήσεων, με σημερινούς όρους.
Πολλές χιλιετίες αργότερα, σε κάποια άλλη περιοχή της γης, η Αγροτική Επανάσταση κάνει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τους πρώτους μόνιμους οικισμούς και τις πρώτες αποθήκες για να αποθηκεύσουν τα τρόφιμα τους. Αυτές οι πρώτες αποθήκες κι ειδικά οι αποθήκες δημητριακών, προσελκύουν πλήθος τρωκτικών που προξενούν μεγάλες καταστροφές, τρώγοντας τα τρόφιμα. Είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι πριν 10.000 χρόνια, βλέπουν ότι μαζί με τα τρωκτικά, έχουν έρθει και μικρόσωμα αιλουροειδή που κυνηγάνε και τρώνε αυτά τα τρωκτικά. Καταλαβαίνουν τη χρησιμότητά τους και δεν τα εξολοθρεύουν, αλλά τα αφήνουν να πλησιάσουν στον μόνιμο ανθρώπινο οικισμό για να προστατέψουν τις σοδειές τους απο τις καταστροφές των τρωκτικών. Προφανώς κάποια μικρά, θα μαζεύτηκαν απο κάποιους ανθρώπους και θα τα μεγάλωσαν μέσα στην ανθρώπινη κοινότητα, με σκοπό το κυνήγι των τρωκτικών.
Η πορεία της γάτας σαν αδέσποτο ζώο που περισυλλέχθηκε από τους ανθρώπους και χωρίς κανένα έλεγχο γεννήσεων έχει ξεκινήσει.
Εκεί διαφέρει η σχέση της γάτας με τον άνθρωπο, από όλα τα άλλα κατοικίδια, γιατί ο άνθρωπος δεν την έφερε σπίτι και με επιλεκτικές αναπαραγωγές την εξημέρωσε, αλλά η γάτα συνέχιζε να υπάρχει για χιλιετίες σαν άγριο (αδέσποτο?) ζώο κοντά στο ανθρώπινο περιβάλλον, για την εξεύρεση τροφής.
Το πότε ακριβώς έγινε η γάτα οικόσιτο κατοικίδιο, καμία έρευνα δεν μπορεί με σιγουριά να πει.
Στην πορεία της σχέσης τους με τη γάτα οι αρχαίοι άνθρωποι, βλέπουνε ότι σε πολύ λίγα άλλα πράματα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο ζώο.
Να το αναθρέψουν για τροφή είναι ασύμφορο, μιας κι είναι πολύ μικρό και η προσφορά του σε άλλο τομέα, αυτόν της εξολόθρευσης τρωκτικών, μεγαλύτερη.
Να το χρησιμοποιήσουν σαν υποζύγιο, ούτε για αστείο, αφού λόγω μεγέθους, και πολύ χαλαρής οργάνωσης σαν είδος, δεν συγκρίνεται με τα βοοειδή που ήδη υπάρχουν.
Εκει που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ίσως, αν γινόταν κάποια επιλεκτική αναπαραγωγή είναι σαν φύλακας μιας και βλέπουν ότι έχει ένστικτο προστασίας του χώρου του και κάποιου διαχωρισμού οικείων-ξένων. Βέβαια είναι μικρό, χωρίς δυνατή φωνή προειδοποίησης και χωρίς ένστικτο αγέλης, δηλαδή συνεργασίας με τους οικείους του.
Φυσικά, το σημαντικότερο είναι ότι σ΄αυτή τη θέση υπάρχει ήδη ο ανταγωνιστής του, που είναι ασύγκριτος.
Δεν προσφέρει μόνο σαν φύλακας, που είναι ασυναγώνιστος, αλλά με τα ισχυρά ένστικτα της συνεργασίας της αγέλης στο κυνήγι, έχει προσφέρει τόσα που σχεδόν έχει αλλάξει απο τις προηγούμενες χιλιετίες την αποτελεσματικότητα της αγέλης του(άνθρωποι) στο κυνήγι τροφής.
Μιάς και ο νεοφερμένος σχεδόν σε τίποτα δεν μπορεί να γίνει εκμεταλλεύσιμος δεν γίνεται καμία σοβαρή προσπάθεια εκτροφής.
Η πορεία της γάτας συνεχίζεται στην ουσία με κάποιο πληθυσμό αδέσποτων γατιών κοντά στους ανθρώπους.
Φτάνουμε στη αρχή των μεγάλων πολιτισμών κι εκεί ήρθε η ώρα της αποθέωσης της απο τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.
Οι αποθήκες τροφίμων πλέον είναι κρατικές, τεράστιες και τα στίφη τρωκτικών τεράστια κι αυτά.
Η αποτελεσματικότητα της γάτας στη προστασία απο τα τρωκτικά, προσφέρει πολλά στην ...... οικονομία της Αιγύπτου. Η γάτα λατρεύεται, γίνεται αγάλματα κι απαγορεύεται η θανάτωση της.
Πιστεύεται ότι εκεί για πρώτη φορά κάποια γάτα αποκτάει όνομα, αλλά κι αυτό αμφισβητείται.
Το ποσοστό βέβαια των οικόσιτων κατοικίδιων γατιών, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν για το κοινό κρατικό καλό και τα οποία είχαν το μαρτύριο να ζουν σε κλουβιά, δεν είναι γνωστό και σίγουρα θα υπήρχε και ποσοστό αδέσποτων που όμως τις σέβονταν και τις προστάτευαν όλες.
Το πρώτο μέρος της Ευρώπης που η γάτα κάνει την εμφάνιση της είναι μάλλον η Κρήτη το 1700 π.Χ. Καμία γάτα όμως δεν παίρνουν οι άνθρωποι σαν κατοικίδιο, οπότε όλες οι γάτες ζούνε σαν αδέσποτες αποκλειστικά.
Η πορεία της γάτας τους μετέπειτα αιώνες συνεχίζεται στην Ευρώπη και εμφανίζονται γάτες στην Ελλάδα και Νότια Ιταλία γύρω στον 5ο αιώνα π.Χ., αλλά δεν έγιναν κατοικίδια, μιας και αντιμετωπίζουν την δυσπιστία των ανθρώπων και αφήνονται στην τύχη τους.
Αποτέλεσμα είναι η γάτα για 9 αιώνες να ζει αποκλειστικά σαν αδέσποτο (άγριο?) ζώο και το ότι επιβίωσε όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται στις εκπληκτικές ικανότητες προσαρμογής που έχει, στο μικρό της μέγεθος και στις ικανότητές της σαν μοναχικού κυνηγού.
Πρώτη φορά κάποιο μικρό ποσοστό γατιών σε σχέση με τα αδέσποτα μπαίνει στις κατοικίες Ελλήνων και Ρωμαίων τον 4ο αιώνα μ.Χ., χωρίς να αναπτύξουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το συγκεκριμένο ζώο, απλά χρησίμευε σαν κυνηγός ποντικών.
Στις αρχές του Μεσαίωνα με τα πλήθη ποντικών που έρχονται με το εμπόριο απο την Ασία, οι γάτες κερδίζουν την συμπάθεια των ανθρώπων μιάς κι αντιμετωπίζουν την εισβολή.
Ετσι μεγαλώνει κάπως το ποσοστό των κατοικίδιων γατιών σε σχέση με τα αδέσποτα, τα οποία όμως συνεχίζουν να είναι συντριπτικά περισσότερα.
Το 14ο αιώνα όμως αρχίζει μία πραγματική προσπάθεια εξολόθρευσης της γάτας απο τη Δυτική εκκλησία και πραγματικά τα νούμερα των ζώων λιγοστεύουν συνέχεια μιάς και τις σχετίζουν με μάγισσες και δεισιδαιμονίες και οι γάτες καίγονται στις φωτιές.
Ειναι οι μαύροι αιώνες της γάτας κι η παράνοια φαίνεται όταν οι Καθολικοί καίνε τις γάτες ως αιρετικές προς τους Προτεστάντες και ακολουθούν οι Προτεστάντες καίγοντας τις γάτες ως αιρετικές προς τους Καθολικούς.
Κανονικά η γάτα θα έπρεπε να είχε εκλείψει απο την Ευρώπη.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rupi στις Κυρ Μαρ 18, 2012 2:13 am, 1 φορά
Rupi
Rupi
Kitten
Kitten

Άντρας
Κόκκορας
Ηλικία : 51
Αριθμός γατουνίων : 1+7
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 66231010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Rupi Κυρ Μαρ 18, 2012 2:01 am

Στη συνέχεια θα φανεί η ιδιαιτερότητα και ταυτόχρονα η εξαθλίωση τεράστιων πληθυσμών κατοικίδιων κι αδέσποτων γατιών τη σύγχρονη εποχή και πως αυτός ο διαχωρισμός δεν επαρκεί για τις γάτες.
Rupi
Rupi
Kitten
Kitten

Άντρας
Κόκκορας
Ηλικία : 51
Αριθμός γατουνίων : 1+7
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 66231010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από eirinaki84 Κυρ Μαρ 18, 2012 2:48 am

καταρχάς μπράβο για το κουράγιο σου να γράψεις όλο αυτό , αυτήν την δύσκολη ώρα!!
θύμα προκαταλήψεων ....αυτό είναι !!!
eirinaki84
eirinaki84
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 37
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Χιονάτη κερατσινίου, Τούλη, Οθέλλο, Σιέλ
Motto : keep dreaming
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/11/2011
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Πούπσυ Κυρ Μαρ 18, 2012 2:50 am

είναι πολύ ωραίο. περιμένουμε και τη συνέχεια!
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 50
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Chouzouris Κυρ Μαρ 18, 2012 1:26 pm

Αναμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια! oksmily3

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 48
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Welcome

https://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Fotoula Κυρ Μαρ 18, 2012 1:41 pm

Chouzouris έγραψε:Αναμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια! oksmily3
Ποτέ δε λέμε όχι σε ένα καλό άρθρο. Είμεθα λιχούδες ως ψυχοσύνθεση...

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
έχω και εγώ αποκλίνουσα συμπεριφορά .....
Και lipothymia
και Proud Member των απανταχού Α.Δ. arrogant
και Proud Member των απανταχού Embarassed
Fotoula
Fotoula
Citrullus lanatus Mod/Πρωτερ-γάτα
Citrullus lanatus Mod/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Μαϊμου
Ηλικία : 100
Τόπος : Σπίτι
Αριθμός γατουνίων : ενάμισο...
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Παλιόκαιρος όλων των αποχρώσεων......
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ντύλαν, Κουασιμόδο & Πανδώρα !
Motto : ΝΕΡΙΝΑΣΚΑΣΜΟΥΛΗΣ
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_caseclosed

http://www.nerinanasia.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από mpoulaalekoula Κυρ Μαρ 18, 2012 4:33 pm

Πολύ ενδιαφέρον το κείμενό σου..Μου αρέσει η σκοπιά από την οποία το κοιτάς το θέμα..
Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως να σε ενδιαφέρει.. http://cats-nikos.blogspot.com/2008/05/blog-post_7703.html
Έχει να κάνει με το κομμάτι "γάτα και Ευρώπη" και είναι αρκετά ενδιαφέρον..
Το είχα διαβάσει κάποια στιγμή πριν από αρκετό καιρό και μου είχε προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον!

Περιμένω και τη συνέχεια... Smile
mpoulaalekoula
mpoulaalekoula
Καλλιτεχνό-γατα
Καλλιτεχνό-γατα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 34
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη
Motto : Fly free...
Ημερομηνία Εγγραφής : 16/03/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_tears

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από loulou Κυρ Μαρ 18, 2012 7:11 pm

Rupi, το άρθρο σου είναι εξαιρετικό!!! oksmily3
Μην αργήσεις να γράψεις και τα υπόλοιπα... tiletheatis
loulou
loulou
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 50
Αριθμός γατουνίων : 2++
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : καλοκαιράκι-μπανάκι-
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Δεν ξέρω ποιά να διαλέξω... όλες ίσως;
Motto : Το μέλλον ανήκει σε κείνους που ξέρουν να περιμένουν...
Ημερομηνία Εγγραφής : 25/04/2008
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_hug

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Rupi Δευ Μαρ 19, 2012 12:40 am

Σας ευχαριστώ πολύ.
Δυστυχώς, είναι ο χρόνος κι οι υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας, που δεν μπόρεσα να το τελειώσω, αλλά θα γίνει, όσο πιό σύντομα γίνεται.
Είναι μία προσέγγιση μέσα από αρκετές πηγές διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό, την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος, της οικονομίας, των ηθών της κάθε περιοχής, τις ανάγκες των ανθρώπων σε συγκεκριμένες περιόδους και πως αντανακλάται στην ενσωμάτωση κάθε νεοφερμένου κι άγνωστου.
Εστιάζοντας φυσικά τώρα στις αδέσποτες γάτες και πως επιβίωσαν πέρα απο τις ρομαντικές τοποθετήσεις και εξαιρέσεις.
Στο κομμάτι της υποδοχής της γάτας στην Ασία π.χ., που θα παραλείψω, διαβάζω παντού ότι η γάτα πρωτοεμφανίζεται στην Ινδία και φυσικά θεοποιείται!!!!!!!
Ισως να έγινε σε κάποιους χώρους, κάποιους προύχοντες ή μοναχούς, ίσως να υπάρχουν αγαλματάκια σε κάποιους ναούς, αλλά εγώ ξέρω ότι αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τον ντόπιο πληθυσμό, δεν γίνεται κατοικίδιο στους ανθρώπινους οικισμούς, σχηματίζει μεγάλους πληθυσμούς αδέσποτων, οι κατώτερες κάστες σε μία κοινωνία καθαρά ταξική από τα πανάρχαια χρόνια όπως η Ινδία, λιμοκτονούν και η γάτα κυνηγιέται σαν θήραμα για τροφή, κάτι που ίσως συνεχίζεται ως σήμερα.
Δεν βλέπω καμία θεοποίηση κανενός ζώου σ αυτό.
Και φυσικά μιας και το θέμα είναι τα αδέσποτα, ειδικά γι΄αυτά.
Rupi
Rupi
Kitten
Kitten

Άντρας
Κόκκορας
Ηλικία : 51
Αριθμός γατουνίων : 1+7
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 66231010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από eirinaki84 Δευ Μαρ 19, 2012 2:02 pm

περιμένουμε με αγωνία!!!! είναι πολύ ενδιαφέρον!!!
eirinaki84
eirinaki84
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 37
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Χιονάτη κερατσινίου, Τούλη, Οθέλλο, Σιέλ
Motto : keep dreaming
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/11/2011
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Rupi Δευ Μαρ 19, 2012 11:29 pm

Ο Μεσαίωνας του ανθρώπου, με κύριο θύμα από τα ζώα τη γάτα κράτησε αιώνες.
Ο λόγος που η Εκκλησία επέλεξε τη γάτα να εκπροσωπήσει το "δαιμονικό" ειδωλολατρικό παρελθόν για να το εξαλείψει και να εγκαθιδρύσει τα δικά της οικονομικά συμφέροντα, ήταν απλός, αφού ήταν ένα ζώο που ερχόταν από την Αίγυπτο κι άλλες περιοχές με έντονο και εμφανές ειδωλολατρικό παρελθόν.
Η επίπτωση βέβαια ήταν να γνωρίσει η Ευρώπη την μεγαλύτερη επιδημία της ιστορίας της, την πανούκλα, που οι φορείς της ήταν βέβαια οι αρουραίοι και τα ποντίκια.
Η γάτα ουσιαστικά δεν υπάρχει στην Ευρώπη παρά μόνο ελάχιστα άτομα που έχουν καταφύγει στα δάση και έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σαν κυνηγοί μικρών θηραμάτων.
Η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές της Ευρώπης και στη τεράστια τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν εμφανώς καλύτερη, αλλά οι προκαταλήψεις κατά της γάτας είχαν πλέον διασπαρεί παντού.
Η Γαλλική Επανάσταση μπορεί να καταδίκασε το σκοταδισμό του Μεσαίωνα κι όλες τις δεισιδαιμονίες, όπως κι αυτές που θέλουν τις γάτες φορείς θανατηφόρων μικροβίων και "δαιμονίων", αλλά πολλές προκαταλήψεις ήταν τόσο ισχυρές που ορισμένες απ΄αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα.
Η γάτα στην ουσία δεν έχει σοβαρό αριθμό αδέσποτων, αλλά δεν έχει και αριθμό κατοικίδιων!
Δηλαδή ξεκινάει την πορεία της από την αρχή.
Η επάνοδός της στα σπίτια ξεκίνησε μάλλον από τις αγροτικές περιοχές κι όχι από τα παλάτια των ευγενών, όπως πιστεύεται. Απλά εκεί χρησιμοποιήθηκε σαν διακοσμητικό στοιχείο, γιατί ήταν τόσο σπάνια, μετά τους διωγμούς που ένας πίνακας με μία γατούλα θα ήταν σαν μία φωτογραφία με ένα γιγάντιο πάντα.
Παράλληλα αρχίζει η μετανάστευση των ανθρώπων της Ευρώπης στην Αμερικάνικη ήπειρο και μαζί και των κατοικίδιων τους.
Πιστεύεται ότι οι Άγγλοι, που έχουν γνωρίσει την γάτα πολλούς αιώνες πριν, από τους Ρωμαίους, που πρώτοι μετέφεραν κάποιες στα Βρετανικά νησιά, μεταφέρουν κι αυτοί με τη σειρά τους τις γάτες στο Νέο Κόσμο.
Σίγουρα υπάρχει κάποιο ποσοστό μεταφερόμενων γατιών από τους μετανάστες, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι από γάτες που είχαν μαζέψει οι ναυτικοί σ΄αυτά τα καράβια, λόγω αρουραίων και εξαιτίας του φόβου της εξάπλωσης των επιδημιών.
Αρκετές από αυτές αποβιβάζονται κανονικά στην νέα ήπειρο.
Η γάτα φτάνει στο νέο της περιβάλλον και φυσικά δεν έρχεται σε επαφή με την ιερή γάτα των Αζτέκων, απλά γιατί αυτή η γάτα δεν υπάρχει. Βέβαια δεν υπάρχουν ούτε οι ίδιοι οι Αζτέκοι, που όντως υπήρξαν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σαν εμπορικό τέχνασμα πάντως, για να δικαιολογήσουν οι Αμερικάνοι την ιδιαιτερότητα των δικών τους, αργότερα, φυλών γατιών, ήταν καλό.
Η γάτα γιά πρώτη φορά ύστερα από χιλιάδες χρόνια , μετά τα σχετικά μεγάλα ποσοστά κατοικίδιων που είχε σε Αίγυπτο, Κύπρο κλπ, γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό στις αγροτικές περιοχές κυρίως, αφού δεν υπήρχε κάποιος αντίστοιχα αποτελεσματικός κυνηγός τρωκτικών στη νέα ήπειρο.
Οχι μόνο προστάτευαν τα σπίτια από τα ποντίκια, αλλά γίνονται κανονικά οικόσιτα κατοικίδια που ζεσταίνουν τους αγρότες κι αυτό οδηγεί σε επιλεκτική αναπαραγωγή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες γάτες.
Οι γάτες μπαίνουν και στις αμερικάνικες πόλεις κι ειδικά οι μεγαλόσωμες που είναι περιζήτητες.
Ετσι γίνεται το παράδοξο, η αποδοχή της γάτας ως οικόσιτου κατοικίδιου που προσφέρει ευχαρίστηση στον άνθρωπο, να ξεκινήσει στην Αμερική κι όχι στην Ευρώπη.
Βέβαια η Βιομηχανική Επανάσταση έχει ξεκινήσει, η αμερικάνικη οικονομία αναπτύσσεται αλματωδώς και η κατάσταση της γάτας σαν οικόσιτου κατοικίδιου , θα αλλάξει δραματικά.
Η ιδέα προήλθε μάλλον από τον Κυβερνήτη της Πενσυλβάνιας ο οποίος εκείνη την εποχή θεωρούσε, ότι για να μεγαλώσουν την παραγωγή δημητριακών χρειάζονταν προστασία από τα αμέτρητα τρωκτικά που προξενούσαν τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή.
Χιλιάδες γάτες εκτρέφονται για να πεταχτούν στις ατέλειωτες εκτάσεις των Αμερικανικών καλλιεργειών. Το ίδιο παράδειγμα ακολουθούν κι άλλες πολιτείες.
Η γάτα περνάει καλά γιατί είναι τέτοια τα μεγέθη των πληθυσμών των τρωκτικών που έχει άφθονη τροφή.
Βέβαια έχει να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα που περιορίζουν την ανεξέλεγκτη αύξηση όλων αυτών των αδέσποτων γατιών, εφόσον η γάτα σαν ζώο θερμών περιοχών, δεν αντέχει το κρύο.
Έτσι εκατομμύρια από αυτές πεθαίνουν τους κρύους χειμώνες, αλλά οι υπόλοιπες συνεχίζουν την εκπλήρωση του "αμερικανικού ονείρου".
Τελικά η γάτα τα καταφέρνει να φέρει την Αμερική στην πρώτη θέση στην παραγωγή δημητριακών παγκοσμίως.
Η αμερικανική οικονομία και το αμερικανικό θαύμα κυριολεκτικά καλπάζει κι έχει και δύο παγκόσμιες πρωτιές, το πιο πολύ καλαμπόκι και τις πιο πολλές αδέσποτες γάτες.
Από την χώρα που καθιέρωσε σχεδόν την γάτα σαν οικόσιτο κατοικίδιο, η ίδια η Αμερική μετατρέπεται στο ακριβώς αντίθετο.
Αλλά μικρό το κακό μπροστά στη συνεισφορά της γάτας, να καθιερώσει την Αμερική σαν υπερδύναμη.
Το παράδειγμα της Αμερικής θα ακολουθήσει και η άλλη νέα ήπειρος, λίγο αργότερα, η Αυστραλία, φτάνοντας κάποια στιγμή να έχει περισσότερες αδέσποτες γάτες απ΄ ότι ανθρώπους.
Η συνεισφορά της γάτας και στην οικονομία της Αυστραλίας, πρέπει να είναι μεγάλη, αλλά οι αριθμοί των αδέσποτων είναι τόσο τεράστιοι που κάνουν τη χώρα να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τρόπους να τις εξοντώσει.
Έτσι κι αλλιώς έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους και σιγά σιγά εμφανίζονται κι άλλοι τρόποι εξολόθρευσης ποντικών κι αρουραίων.
Παράλληλα ξεκινάει η πρώτη προσπάθεια καταγραφής αδέσποτων με σκοπό να εντοπίσουν τον αριθμό των αδέσποτων γατιών που υπάρχουν στην Αυστραλιανή ήπειρο.
Τα νούμερα καταλήγουν να είναι πάνω από 10.000.000 αδέσποτες γάτες.
Πιστεύουν ότι είναι στην πρώτη θέση αδέσποτων στη γη, αλλά όπως θα φανεί αργότερα, μάλλον είναι ερασιτέχνες της παραγωγής αδέσποτων.
Rupi
Rupi
Kitten
Kitten

Άντρας
Κόκκορας
Ηλικία : 51
Αριθμός γατουνίων : 1+7
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 66231010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από eirinaki84 Τετ Μαρ 21, 2012 5:06 pm

αχ!!! αντε συνέχισεεεε!!! oksmily3
eirinaki84
eirinaki84
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 37
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Χιονάτη κερατσινίου, Τούλη, Οθέλλο, Σιέλ
Motto : keep dreaming
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/11/2011
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Πούπσυ Τετ Μαρ 21, 2012 5:11 pm

eirinaki84 έγραψε:αχ!!! αντε συνέχισεεεε!!! oksmily3
+1 oksmily3 oksmily3 oksmily3
Πούπσυ
Πούπσυ
Gatus Paranoicus
Gatus Paranoicus

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 50
Τόπος : Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων : Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!! και τον Κανελλάκο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/01/2009
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από catandie Πεμ Μαρ 22, 2012 12:10 pm

Νικο, για αλλη μια φορα με εκπλησεις με το κουραγιο σου (να γραψεις οοοοοοολο αυτο το κειμενο) και με την αναγκη σου να το μοιραστεις με εμας!
Μπραβο σου, ειναι τρομερο αυτο που κανεις!!!!!!!!!!!

Θελω να σου πω κατι που διαβασα και μου επιβεβαιωσαν 3 κτηνιατροι που ρωτησα....
Στο σημειο που λες για το καψιμο γατιων επειδη θεωρουνταν δαιμονες....Κυριως τις μαυρες γατες εκαιγαν και τις συνδιαζαν με μαγισσες(τρομερη φαντασια μιλαμε τοτε!) κι αυτο γιατι λογω χρωματος γλιστρουσαν μεσα στη νυχτα χωρις να μπορει καποιος να τις δει και επειδη ηταν πολυ καλα καμουφλαρισμενες στο σκοταδι το μονο που φαινοταν ηταν τα ματια τους που γυαλιζαν με αποτελεσμα να θεωρουν οτι ειναι απο αλλο κοσμο! (Οτι να ναι δηλαδη)
Εμαθα λοιπον και το διασταυρωσα, οτι τα περισσοτερα γατακια που ειναι μαυρα (φυσικα και οχι ολα, δεν υπαρχει απολυτο, τουλαχιστον στο δικο μου κοσμο) ειναι και πιο πονηρα, πιο ευελικτα και καποιες φορες πιο ιδιοτροπα, πιο ¨στριμενουλια" θα ελεγε κανεις, αυτο λεει, εχει συμβει γιατι απο τις πολλες γενιες που τα κυνηγουσαν λογω χρωματος, εχει πελον καθιερωθει στο dna τους αυτη η συμπεριφορα, και ειναι πλεον σαν να προσπαθουν με αυτο τον τροπο-χαρακτηρα να προστατευτουν απο αυτες τις εποχες που τα κυνηγουσαν και τα εκαιγαν με μανια.....
catandie
catandie
Καλλιτεχνό-γατα
Καλλιτεχνό-γατα

Θηλυκό
Κόκκορας
Ηλικία : 39
Τόπος : Μελισσια
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ανοιξη!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Μπεν, Παττυ, Νεφελη
Motto : Ο σκυλος σκεφτεται για τον ανθρωπο που τον φροντιζει: Πω!Πω! Πρεπει να ναι Θεος!...Η γατα.....Πρεπει να ειμαι μια Θεα!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από doremi Πεμ Μαρ 22, 2012 5:15 pm

Η τελευταία μαύρη γάτα ήταν για μένα ένα εντελώς ενήλικο βιβλίο , για μια φύση απαισιόδοξη όπως εγώ προφητικό κι όχι απαραίτητα με χάπι εντ.Και δεν αφορά μόνο το γατικό βασίλειο. Κάποιος που διέκρινε κάτι αισιόδοξο να με μπουφλίσει . είμαι λιιιιιιιιγο οφ τόπικ αλλά επειδή προχτες το ξαναδιάβασα είμαι επηρεασμένη.
doremi
doremi
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 61
Τόπος : Aθήνα
Αριθμός γατουνίων : 3 τον Πίπη , τον Ορφέα και την Στέλλα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Καλοκαίρι έως 32 βαθμούς όμως
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : πολλά , μα πάρα πολλά
Motto : είμαι γατομάνα τι να κάνουμε!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/11/2010
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M-aipnies

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από eirinaki84 Παρ Μαρ 23, 2012 3:01 pm

catandie έγραψε:Νικο, για αλλη μια φορα με εκπλησεις με το κουραγιο σου (να γραψεις οοοοοοολο αυτο το κειμενο) και με την αναγκη σου να το μοιραστεις με εμας!
Μπραβο σου, ειναι τρομερο αυτο που κανεις!!!!!!!!!!!

Θελω να σου πω κατι που διαβασα και μου επιβεβαιωσαν 3 κτηνιατροι που ρωτησα....
Στο σημειο που λες για το καψιμο γατιων επειδη θεωρουνταν δαιμονες....Κυριως τις μαυρες γατες εκαιγαν και τις συνδιαζαν με μαγισσες(τρομερη φαντασια μιλαμε τοτε!) κι αυτο γιατι λογω χρωματος γλιστρουσαν μεσα στη νυχτα χωρις να μπορει καποιος να τις δει και επειδη ηταν πολυ καλα καμουφλαρισμενες στο σκοταδι το μονο που φαινοταν ηταν τα ματια τους που γυαλιζαν με αποτελεσμα να θεωρουν οτι ειναι απο αλλο κοσμο! (Οτι να ναι δηλαδη)
Εμαθα λοιπον και το διασταυρωσα, οτι τα περισσοτερα γατακια που ειναι μαυρα (φυσικα και οχι ολα, δεν υπαρχει απολυτο, τουλαχιστον στο δικο μου κοσμο) ειναι και πιο πονηρα, πιο ευελικτα και καποιες φορες πιο ιδιοτροπα, πιο ¨στριμενουλια" θα ελεγε κανεις, αυτο λεει, εχει συμβει γιατι απο τις πολλες γενιες που τα κυνηγουσαν λογω χρωματος, εχει πελον καθιερωθει στο dna τους αυτη η συμπεριφορα, και ειναι πλεον σαν να προσπαθουν με αυτο τον τροπο-χαρακτηρα να προστατευτουν απο αυτες τις εποχες που τα κυνηγουσαν και τα εκαιγαν με μανια.....


πες το ρε συ λέω και εγώ γιατί η δική μου γάτα είναι έτσι....χαχαχα happy2 happy2 happy2
και σκεψου και η δική μου θαταν ακόμη πιο τρομαχτική δεν θα φαινόντουσαν καν τα μάτια της στο σκοτάδι!!! χαχαχαχα happy2 happy2 (το κλασσικό μπλακ χιουμορ offtopic )

πάντως τις μ@@@@@κιες του ανθρωπίνου γένους της πλήρωσαν πολλές φορές και τα ζωά!!!
eirinaki84
eirinaki84
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 37
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Χιονάτη κερατσινίου, Τούλη, Οθέλλο, Σιέλ
Motto : keep dreaming
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/11/2011
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από catandie Παρ Μαρ 23, 2012 3:47 pm

eirinaki84 έγραψε:
catandie έγραψε:Νικο, για αλλη μια φορα με εκπλησεις με το κουραγιο σου (να γραψεις οοοοοοολο αυτο το κειμενο) και με την αναγκη σου να το μοιραστεις με εμας!
Μπραβο σου, ειναι τρομερο αυτο που κανεις!!!!!!!!!!!

Θελω να σου πω κατι που διαβασα και μου επιβεβαιωσαν 3 κτηνιατροι που ρωτησα....
Στο σημειο που λες για το καψιμο γατιων επειδη θεωρουνταν δαιμονες....Κυριως τις μαυρες γατες εκαιγαν και τις συνδιαζαν με μαγισσες(τρομερη φαντασια μιλαμε τοτε!) κι αυτο γιατι λογω χρωματος γλιστρουσαν μεσα στη νυχτα χωρις να μπορει καποιος να τις δει και επειδη ηταν πολυ καλα καμουφλαρισμενες στο σκοταδι το μονο που φαινοταν ηταν τα ματια τους που γυαλιζαν με αποτελεσμα να θεωρουν οτι ειναι απο αλλο κοσμο! (Οτι να ναι δηλαδη)
Εμαθα λοιπον και το διασταυρωσα, οτι τα περισσοτερα γατακια που ειναι μαυρα (φυσικα και οχι ολα, δεν υπαρχει απολυτο, τουλαχιστον στο δικο μου κοσμο) ειναι και πιο πονηρα, πιο ευελικτα και καποιες φορες πιο ιδιοτροπα, πιο ¨στριμενουλια" θα ελεγε κανεις, αυτο λεει, εχει συμβει γιατι απο τις πολλες γενιες που τα κυνηγουσαν λογω χρωματος, εχει πελον καθιερωθει στο dna τους αυτη η συμπεριφορα, και ειναι πλεον σαν να προσπαθουν με αυτο τον τροπο-χαρακτηρα να προστατευτουν απο αυτες τις εποχες που τα κυνηγουσαν και τα εκαιγαν με μανια.....


πες το ρε συ λέω και εγώ γιατί η δική μου γάτα είναι έτσι....χαχαχα happy2 happy2 happy2
και σκεψου και η δική μου θαταν ακόμη πιο τρομαχτική δεν θα φαινόντουσαν καν τα μάτια της στο σκοτάδι!!! χαχαχαχα happy2 happy2 (το κλασσικό μπλακ χιουμορ offtopic )

πάντως τις μ@@@@@κιες του ανθρωπίνου γένους της πλήρωσαν πολλές φορές και τα ζωά!!!

χαχαχαχαχαχα happy2 happy2
catandie
catandie
Καλλιτεχνό-γατα
Καλλιτεχνό-γατα

Θηλυκό
Κόκκορας
Ηλικία : 39
Τόπος : Μελισσια
Αριθμός γατουνίων : 3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ανοιξη!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Μπεν, Παττυ, Νεφελη
Motto : Ο σκυλος σκεφτεται για τον ανθρωπο που τον φροντιζει: Πω!Πω! Πρεπει να ναι Θεος!...Η γατα.....Πρεπει να ειμαι μια Θεα!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Rupi Παρ Μαρ 23, 2012 5:55 pm

Ωραία, που είπατε τις απόψεις. thanks
Ναι αυτό με τις μαύρες γάτες ισχύει και μάλιστα η προκατάληψη φτάνει ως τις μέρες μας.
Κατ΄αρχήν οι πρώτες, που κυνηγήθηκαν με επίσημο παπικό διάταγμα παρακαλώ, ήταν οι μαύρες γάτες κι οι μάγισσες που κι οι δυό καίγονταν στις φωτιές.
Φυσικά λόγω του σκοταδισμού, πολύ σύντομα το μέτρο επεκτάθηκε σ΄όλες τις γάτες και σε πολλές ανύπαντρες, ιδιαίτερες κλπ γυναίκες.
Οι λίγες γάτες που επιβίωσαν ήταν συνεπώς αυτές με τα πιό καχύπτοτα και επιφυλακτικά χαρακτηριστικά.
Το κακό είναι ότι η προκατάληψη για τις μαύρες γάτες συνεχίστηκε και μετά τον μεσαίωνα κι όχι μόνο σε Ευρώπη κι Αμερική, αλλά σε όλο τον κόσμο πλην 2-3 κρατών, Αγγλίας π.χ.
Οταν λοιπόν οι γάτες άρχισαν να ξαναπλησιάζουν και να ξαναπλησιάζονται από τους ανθρώπους, οι μαύρες γάτες εξαιρέθηκαν και δεν υιοθετούνταν μιάς και κουβαλάγανε πολύ ισχυρές προκαταλήψεις σε βάρος τους.
Επόμενο είναι να μην έχουν αυτή την έμμεση έστω επιλεκτική αναπαραγωγή ατόμων με πιό φιλικά και λιγότερο καχύποπτα χαρακτηριστικά.
Απ την άλλη συνέχισαν να κυνηγιούνται ή να μισούνται σε πολλά μέρη της γης και εκτός Ευρώπης όπως η Κίνα και η Ινδία που θεωρούνται υπεύθυνες λιμών και φτώχειας.
Στην Νότια Ευρώπη και ειδικά στην Ιταλία κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι βασανίζονται και σκοτώνονται 60.000 γάτες, αποκλειστικά μαύρες εννοείτε. Μπορούμε να φανταστούμε τον αριθμό και την προκατάληψη όταν μιλάμε για το σήμερα κιόλας.
Οπότε οι μαύρες γάτες είναι επόμενο να κουβαλάνε τα ισχυρότερα και περισσότερα γονίδια απευθείας απο τον .... Μεσαίωνα μιας και δεν είχαν την αντιμετώπιση των άλλων...... χρωμάτων και συνέχισαν και συνεχίζουν ίσως, μιά ζωή που τα πιό "προσεκτικά¨ άτομα επιβιώνουν.
Από την άλλη, όλη αυτή η απέχθεια για τις μαύρες γάτες, οδήγησε το αναρχικό κίνημα ( όχι οι χούλιγκαν κι οι μπαχαλάκηδες) με την ίδρυση του το 1880 να επιλέξει το μαύρο χρώμα σαν αντιπροσωπευτικό του κι ο αναρχοσυνδικαλισμός, την μαύρη αγριεμένη γάτα με σηκωμένες τρίχες σαν σήμα. kitty3 kitty3
Συμβόλιζε τις καταστροφές που έρχονταν για τους εργοδότες και τους μεγαλοαστούς.
Άθελα τους κι αυτοί έκαναν κακό μιας και αυτό λειτούργησε σε πλατιές μάζες στο να επιτείνει την αντίληψη ότι οι μαύρες γάτες προμηνύουν κακό.
Το .... για ποιούς βέβαια, δεν το κατάλαβαν ούτε τότε , ούτε ποτέ μάλλον.
Όσο για το βιβλίο του Τριβιζά, δεν είναι μόνο προφητικό, αλλά όσο αφορά τις μαύρες γάτες τουλάχιστον, είναι κυριολεκτικό κι ιστορικά αποδεδειγμένο. Smile
Rupi
Rupi
Kitten
Kitten

Άντρας
Κόκκορας
Ηλικία : 51
Αριθμός γατουνίων : 1+7
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 66231010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από Rupi Πεμ Μαρ 29, 2012 4:57 pm

Η ιστορία θα τραβήξει πάρα πολύ γι αυτό ας καταλήξω όσο αφορά των διαχωρισμό των γατιών, ότι σχεδόν σ΄όλα τα κρατη υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες που χωρίζονται.
1. οικόσιτες κατοικίδιες
2, γάτες της πίσω αυλής (κατοικίδιες? ημικατοικίδιες?ημιαδέσποτες?)
3. αδέσποτες γάτες
4. άγριες γάτες
Οι διαφορές και οι ανάγκες για την κάθε κατηγορία, είναι τεράστιες και τελείως διαφορετικές.
Δυστυχώς σε πολλά κράτη, επειδή ο διαχωρισμός γίνεται με βάση τους σκύλους, προσπαθούν πολλοί σύλλογοι κι οργανώσεις να τροποποιηθούν κάπως τα προγράμματα των δεσποζόμενων-αδέσποτων σκύλων, όταν αφορούν γάτες, για να χωρέσουν και οι γάτες μέσα σ΄αυτά, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.
Για την ελληνική πραγματικότητα, δεν συζητάμε καθόλου, αφού για το ελληνικό κράτος δεν υπάρχουν καν γάτες, ούτε και στα προγράμματα σκύλων δεν τις δέχονται.
Φυσικά πρόγραμμα και μελέτη για αδέσποτες γάτες δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε μια τέτοια χώρα σαν αυτή που ζούμε.
Μία εμφανώς εκνευριστική κατάσταση και κοροιδευτική αν σκεφτεί κανείς ότι τώρα μιλάνε για τσιπ και διάφορα άλλα εισπρακτικά κόλπα και για τις γάτες, όταν από το 2003 δεν έχουν περιθάλψει οι δήμοι που έχουν προγράμματα και κονδύλια για αδέσποτα, ούτε μία αδέσποτη γάτα.
Rupi
Rupi
Kitten
Kitten

Άντρας
Κόκκορας
Ηλικία : 51
Αριθμός γατουνίων : 1+7
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/02/2012
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? 66231010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? Empty Απ: Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι?

Δημοσίευση από eirinaki84 Παρ Μαρ 30, 2012 12:10 pm

Sad
eirinaki84
eirinaki84
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 37
Τόπος : αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 1
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Χιονάτη κερατσινίου, Τούλη, Οθέλλο, Σιέλ
Motto : keep dreaming
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/11/2011
Mood : Γάτες. Αδέσποτες, άγριες ή τι? M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης