gatospito
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από Chouzouris Τρι Μαρ 04, 2008 4:51 pm

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ
Πηγή: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=179386

Ιατρικές & Νομικές Ενέργειες
1. ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. Για τα δύο πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι. Η στρυχνίνη δεν περιλαμβάνεται διότι δεν πωλείται στην Ελλάδα.

2. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΑΝ ΕΝΑ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.
Οργανοφωσφορικά δηλητήρια (εντομοκτόνα σε υγρό ή σκόνη): έντονη σιελόρροια, έντονη δακρύρροια, μύσις (σμίκρυνση) της κόρης του οφθαλμού, μυϊκά τινάγματα, ασθματική αναπνοή, τρέμουλο, σπασμοί, κώμα.
Θεραπεία: Πηγαίνετε το ζώο σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Εν τούτοις για να δώσετε την δυνατότητα στο ζώο να επιβιώσει θα πρέπει να μάθετε να δίνετε τις πρώτες βοήθειες.
1. Προκαλέστε εμετό: Δώστε αλάτι ή σόδα φαγητού από το στόμα διαλυμένο σε χλιαρό νερό (30 -60cc διαλύματος). Μετά τον εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή την στιγμή τις βρίσκουμε δύσκολα στην Ελλάδα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εάν το ζώο δείχνει σημάδια νευρικότητας όπως τρέμουλο, ζάλη, κατάρρευση, ΜΗΝ προσπαθήσετε να δώσετε εμετικό, μπορεί να προκληθεί πνευμονία από αναρρόφηση. Συνεχίστε με το επόμενο στάδιο.

2.Δώστε στο ζώο χάπια ενεργού άνθρακα που καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου.Παράδειγμα: Norrit.

3. Κάνετε ένεση ατροπίνης (1 φιαλίδιο σε γάτα ή μικρόσωμο ζώο, 2 ή 3 φιαλίδια σε μεγαλόσωμο ζώο). Η ενδοφλέβια χορήγηση έχει την γρηγορότερη απορρόφηση, η ενδομυϊκή απορροφάται πιο αργά και η υποδόρια ακόμα αργότερα.

4.Δηλητηρίαση από Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο)
Η Βαρφαρίνη είναι αντιπηκτικό που καταστρέφει τη βιταμίνη Κ και προκαλεί αιμορραγίες.
Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για μερικές μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδια εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από την μύτη, το στόμα, το πέος, τον πρωκτό και εσωτερικά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ:Το αντίδοτο είναι το Κονάκιον (Βιταμίνη K1) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 5-20mg. ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου. Η ένεση γίνεται υποδόρια με τη μικρότερη δυνατή βελόνα,ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αιμορραγία.
Η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί καθημερινά για μία εβδομάδα.
Δηλητηρίαση με Τριμμένα Γυαλιά:
Η πιο θανατηφόρα και σκληρή μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης.
Το κουτί των πρώτων βοηθειών πρέπει να περιέχει: νερό, αλάτι, ατροπίνη, κονάκιον, σύριγγες και οδηγίες .

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Βαρφαρίνη. Επειδή όμως συνήθως δεν γνωρίζουμε για τι δηλητήριο πρόκειται το καλύτερο είναι, κατά την μεταφορά σε κτηνίατρο, να έχετε το ζώο, σκεπασμένο ήσυχο και άνετο.

3. ΕΑΝ ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.
Νόμος 1197 (1981) «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα».
Νόμος 3617 (1992): «Κανείς δεν μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του»
Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ' αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και ζωοφιλικό σύλλογο της περιοχής και εάν μπορείτε, να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.
Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι: 1) ένας μάρτυρας 2) όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα. 3) Τοξικολογική εξέταση - αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εάν ζείτε εκτός Θεσσαλονίκης ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.

4. ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
- Στειρώστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, ώστε να μην γεννηθούν νέα θύματα.

- Μην αφήνετε κουταβάκια στον δρόμο, δεν θα επιβιώσουν, προσπαθήστε να βρείτε σπίτια γι' αυτά.

- Στειρώστε το δικό σας ζώο για να αποτρέψετε την γέννηση ανεπιθύμητων σε σας ζώων. Πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα προέρχονται από σπίτια. Ποιος τα εγκαταλείπει; όχι βέβαια η μητέρα τους!

- Προστατέψτε το δικό σας ζώο. Πολλά ζώα δηλητηριάστηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ή σε μια βόλτα.

- Μην εγκαταλείπετε το κατοικίδιο σας. Ο νόμος το απαγορεύει, δεν θα επιβιώσει στον δρόμο, πιθανότατα θα πεθάνει δηλητηριασμένο.

5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
Βρείτε κάποιον μάρτυρα. Μαζέψτε το δηλητήριο και στείλτε το για τοξικολογική ανάλυση. Αναφέρετε το περιστατικό στην Αστυνομία μέσα σε 24 ώρες, εάν μπορείτε, δώστε το όνομα και την διεύθυνση του ατόμου που είδατε. Αυτή η περίπτωση μπορεί να εκδικασθεί με Αυτόφωρη διαδικασία μέσα σε 48 ώρες (Αυτόφωρο).

6. ΜΠΟΡΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΖΩΑ.
Αναφέρετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Θα βοηθούσε εάν είχατε μάρτυρα (όχι συγγενικό σας πρόσωπο). Δώστε το όνομα και την διεύθυνση του ατόμου που απειλεί (εάν το ξέρετε) και ζητείστε από την Αστυνομία να επισκεφθεί το άτομο αυτό σαν προειδοποίηση. Εάν η απειλή εκτοξεύθηκε εναντίον αδέσποτου ζώου, πείτε στην Αστυνομία ότι είστε μέλος Ζωοφιλικού Σωματείου, ότι τα ζώα προστατεύονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται και δεν αποτελούν απειλή για την γειτονιά. Να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Αναφέρετε την απειλή και στον τοπικό Δήμο.

ΜΕΛΕΤΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: Τον Σεπτέμβριο 2002 κάποιο ανώνυμο άτομο τοιχοκόλλησε στο Καβούρι το εξής κείμενο: «Προειδοποίηση. Προς τις Ζωόφιλες της περιοχής. Επειδή η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και εν ονόματι του νόμου περί κοινής προστασίας, εάν δεν μαζέψετε τα αδέσποτά σας μέσα σε 3 μέρες, θα προβούμε σε ανάλογες ενέργειες!!! (φόλες κλπ). Οι κάτοικοι της περιοχής.»
Για το θέμα αυτό έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες. Αναφορά στην αστυνομία και τον Δήμο Βουλιαγμένης. Επίσκεψη και ενημέρωση των τοπικών ξενοδοχείων για τον επικείμενο κίνδυνο. Η Αστυνομία είπε ότι θα παρακολουθεί με μόνιτορ την περιοχή. Τοιχοκολλήθηκαν αγγελίες στην περιοχή οι οποίες προειδοποιούσαν τους κατοίκους για τον κίνδυνο και τους συμβούλευαν να προσέξουν πάρα πολύ τα παιδιά και τα ζώα τους. Εννέα σκυλιά είχαν πεθάνει μια εβδομάδα πριν και έτσι αυτή η απειλή ελήφθη πολύ σοβαρά από όλους. Έγινε αυτοψία σε ένα σκυλί και το δηλητήριο αναγνωρίσθηκε. Είναι υγρό εντομοκτόνο που στεγνώνοντας παίρνει κρυσταλλική διάφανη μορφή και μυρίζει υπόγλυκα. Ο θάνατος είναι αργός και τρομερά επίπονος.

7. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ
Έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών με εμφιαλωμένο νερό, αλάτι, ατροπίνες και σύριγγες . Βάλτε αυτά τα πράγματα σε μια πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σας ή στην τσάντα σας. Ρωτείστε τον κτηνίατρό σας πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες και σε τι ποσότητες. Μπορεί να σώσει την ζωή του ζώου σας.


------------------------------------------------------------------------

Ποιος ειναι ο σωστός φιλόζωος;;

Όπως και πολλές άλλες έννοιες, έτσι και η έννοια του ζωόφιλου είναι κατά κάποιο τρόπο παρεξηγημένη.Για κάποιους ζωόφιλος είναι ένας γραφικός,γέρικος άνθρωπος, αργόσχολος, ενίοτε μισάνθρωπος που γεμίζει τα κενά του ταΐζοντας ζώα.Είναι κάποιος που αδιαφορεί για τον κόσμο που πεινάει και δεν κάνει τίποτα για τα «μεγάλα προβλήματα».
Για τέτοιες και άλλες παρόμοιες λανθασμένες και ακραίες αντιλήψεις φταίει μόνο η εκπαίδευσή τους ,ο τρόπος που μεγάλωσαν και έμαθαν να αντιμετωπίζουν τα ζώα σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο.
Για κάποια άλλα όμως σχόλια που ακούγονται ευθυνόμαστε εμείς που είτε έχουμε δικό μας ζώο, είτε φροντίζουμε κάποια αδέσποτα. M ήπως καλό θα ήταν να αναλογιστούμε τη στάση μας...εμείς που περιστασιακά υιοθετούμε ένα ζωάκι;
Οποιοσδήποτε θέλει να υιοθετήσει ένα ζώο θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ότι θα είναι υπεύθυνος γι'αυτό σε όλη του τη ζωή.
Το ζώο δεν είναι ρούχο που πάλιωσε και το πετάμε ή έπιπλο που το αλλάζουμε.Επενδύει σε μας, γινόμαστε η οικογένειά του.Αφήνοντάς το στο δρόμο όχι μόνο προδίδουμε την τυφλή εμπιστοσύνη του αλλά το οδηγούμε και σε βέβαιο θάνατο.
Ο χώρος μας, ο χρόνος και ο τρόπος ζωής μας πρέπει να αποτελέσουν το βασικό μας κριτήριο.Μπορεί να θέλουμε αλλά δεν αρκεί, πρέπει και να μπορούμε.Είναι παράλογο για παράδειγμα κάποιος που δεν έχει παρά ελάχιστο ελεύθερο χρόνο να πάρει ένα μεγαλόσωμο σκυλί και να το κλείσει σε ένα μικρό διαμέρισμα.Εκτός από παρέα το ζώο αυτό χρειάζεται καθημερινή βόλτα και άσκηση.
Υπάρχουν ιδιοκτήτες σκυλιών που τα αφήνουν ελεύθερα (ειδικά το βράδυ)με αποτέλεσμα ή να δημιουργούν αγέλη ακολουθώντας κάποια εγκατελειμένη αδέσποτη σκυλίτσα ή να γίνονται επικίνδυνα για τους περαστικούς.Τα σκυλάκια της αδέσποτης που θα γεννηθούν δεν μας αφορούν.
Απαράδεκτο είναι να παίρνουμε ζώα για να τα κλείσουμε στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα..Οι χώροι αυτοί είναι οι πλέον ακατάλληλοι.Πέρα από το ότι είναι άδικο γι'αυτά να ουρλιάζουν εκεί ξεχασμένα, είναι ενοχλητικό και για τους γείτονες.Για τους γείτονες που υποχρεώνονται να ακούνε το κλάμα τους με αποτέλεσμα να εκνευρίζονται.Το παράλογο είναι βέβαια ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εκνευρίζονται με το θύμα κι όχι με τον θύτη.
Η φόλα που μπορεί να ρίξουν για να απαλλαχτούν από το κλάμα έχει ως στόχο ένα πλάσμα που δεν έχει λόγο και δεν επέλεξε να τους ενοχλεί με κανένα τρόπο.
Βασική υποχρέωση των ιδιοκτητών,επίσης, είναι να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους.Πρέπει να σεβόμαστε τους γύρω μας και να σιγουρευόμαστε πως ο σκύλος μας δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά του.Αφήνοντάς το να λερώνει τα πεζοδρόμια, εισόδους σπιτιών ή πάρκα, το αποτέλεσμα προσβάλλει καταρχήν εμάς τους ίδιους.Δεν είναι κόπος το να τα μαζέψουμε.
Το λουρί είναι επίσης ένα μέτρο που δείχνει υπευθυνότητα και σεβασμό στο συνάνθρωπό μας.Όσο κι αν ξέρουμε το χαρακτήρα του ζώου μας, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την κάθε του αντίδραση.Καλό είναι να μπορούμε να το ελέγχουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε κάποιο άσχημο περιστατικό.Αν θέλουμε να τρέξει το ζώο μας μπορούμε να το πάμε κάπου έξω από την πόλη.Και αυτό θα περάσει καλύτερα και εμείς δεν θα έχουμε άγχος για τον κάθε περαστικό που μπορεί να τρομάξει.
Ανευθυνότητα είναι και μάλιστα εγκληματική η άρνησή μας να στειρώσουμε το ζώο μας.Έχοντας ως δικαιολογία την ερωτική του ζωή, το αφήνουμε να ζευγαρώνει και γεμίζουμε τον τόπο αδέσποτα.Αγαπάμε το δικό μας, δεν θέλουμε να του «στερήσουμε» τον έρωτα και πνίγουμε, πετάμε στα σκουπίδια ή στο δρόμο τα μικρά του.
Δε γίνεται να είσαι ζωόφιλος με το δικό σου ζώο και μόνο.Εγωιστής και αδιάφορος είσαι αν τηρείς αυτή τη στάση.Ακούσαμε πριν λίγες μέρες κάποιον να καυχιέται ότι ''κατάφερε'' τα κουτάβια του σκύλου του.Κατάφερε να τα πετάξει στα χωράφια.Θα νόμιζε κανείς ότι τα «έβαλε»με λιοντάρια, τόσο πολύ καμάρωνε που τα «έβαλε» με 5 ανυπεράσπιστα πλασματάκια.Είναι αυτός ζωόφιλος για να έχει σκύλο η γατάκι;

Ο περιστασιακός φιλόζωος και μόνο αυτός δημιουργεί και διαιωνίζει το πρόβλημα με τα αδέσποτα..αυτός που το εγκαταλείπει και αυτός δεν στειρώνει το ζώο του και εγκαταλείπει τα κουτάβια.
Στα πλαίσια των υποχρεώσεών μας ως άνθρωποι που σεβόμαστε τη ζωή, θα πρέπει όσο μπορούμε να φροντίζουμε και τα αδέσποτα.Δίνοντάς τους λίγη τροφή, λίγο νερό ή παρέχοντάς τους τις πρώτες βοήθειες, τα ανακουφίζουμε.
Δείγμα υπευθυνότητας τέλος, είναι η απενεχοποίηση.Είναι καιρός να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε γιατί αγαπάμε τα ζώα και ειδικά αυτά που κάποιοι πέταξαν έτσι ασυλόγιστα.Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι όσοι θέλουν να τα βοηθήσουν να ζήσουν.Όχι όσοι δεν αντέχουν το θέαμα ενός φοβισμένου, σκελετωμένου ζώου που μας κοιτάει όλο απελπισία.Μόνο περήφανοι μπορούμε να νιώθουμε για την αγάπη που νιώθουμε.
Δε ζητάνε και πολλά.Λίγο φαγητό, νερό και το περίσσευμα της στοργής μας.Για μας που μάθαμε να τρέχουμε κυνηγώντας πλασματικές ανάγκες είναι δύσκολο ίσως να τα καταλάβουμε.Εμείς ξεχάσαμε τις απλές, μικρές ουσιαστικές χαρές.Αυτά με το τίποτα κουνάνε την ουρά τους η χουρχουρίζουν όλο ευχαρίστηση.
Ας τα βοηθήσουμε να ζήσουν καλύτερα, είναι χρέος μας.Υπάρχει χώρος για όλους και απαιτείται να συνυπάρχουν όλοι.Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε ισορροπία, αρμονία αλλά και μέλλον στον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας.

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Live long and pawspurr!...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ 02t480

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Gatota10

Chouzouris
Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^
Owner of Administrator ^ο-ο^

Θηλυκό
Ποντικός
Ηλικία : 48
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Welcome

https://www.gatospito.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από sardela Τρι Μαρ 04, 2008 4:58 pm

Στο αμαξι μου εχω ενα βαλιτσακι με ολα τα απαραιτητα...
Μου εδωσαν στο πετ σοπ, δωρο, ενα βαλιτσακι με πρωτες βοηθειες για ζωα(επιδεσμους, γαζες, ορους, ισοθερμικη κουβερτα κτλ), και προσθεσα εγω τα φαρμακα(ατροπινη, χαπια ανθρακα κτλ).

Βεβαια δεν εχω σκοπο να τα χρησιμοποιησω χωρις οδηγιες κτηνιατρου, αλλα επειδη ποτε δεν ξερουμε τι θα μας τυχει καλο ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι!

Θα τυπωσω το αρθρο και θα το βαλω στο βαλιτσακι για παν ενδεχομενο!
Οι ανθρωποι που κανουν κακο σε αβοηθητα πλασματα ειναι πολλοι! Sad
sardela
sardela
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 32
Τόπος : Χαλάνδρι
Αριθμός γατουνίων : 4:sardela,leon,manolos,bios.
Motto : Από τα όμορφα δεν θέλω να γλιτώσω...
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_coffee

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από marmanga Τρι Μαρ 04, 2008 5:06 pm

Ευχαριστούμε πολύύύύύ! :applau: :applau: :applau:
marmanga
marmanga
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Δράκος
Ηλικία : 56
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : Ένα ολόδικό μου!! (Και 'μισό' αλλού)
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/12/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_smoke

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από Milly Τρι Μαρ 04, 2008 11:17 pm

Veryhappy Πολύ πολύ πολύ καλό Veryhappy
Milly
Milly
Συνερ-γάτα
Συνερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 105
Τόπος : Π.Φάληρο
Αριθμός γατουνίων : .. και άνω
Motto : Τίποτα δεν μένει εκεί για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_hug

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από Μπομπογατο Κυρ Απρ 13, 2008 9:48 pm

πραγματικα πολυ συγκινητικο και χρήσιμο το κειμενακι.. ξερω πολυ κοσμο που απο αγνοια αρνητε να στειρωσει τα ζωα του.. και εχω βαρεθει να κανω τις ιδιες και τις ιδιες συζητησεις και να θεωρουμε ακαρδη! τελικα οτι επιχειρηματα και να δωσεις ειναι δυσκολο να πιστουν οτι αυτα τα ζωα δεν ζουνε στο φυσικο τους περιβαλλον για να εχουν εναν φυσιολογικο κυκλο ζωης χωρις βαρυ τιμημα..


επισης θελω να ρωτησω, που μπορει κανεις να προμηθευτει ατροπινη, χαπια ανθρακα κτλ?
Μπομπογατο
Μπομπογατο
Mature Cat
Mature Cat

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 37
Τόπος : αθηνα / φλωρεντια
Αριθμός γατουνίων : Παρανα ενντ δι γκανγκ!
Motto : η γατα ξερει..
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/04/2008
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_sad

http://www.myspace.com/mmihmih

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από marigo173 Δευ Απρ 14, 2008 12:45 am

Παιδιά αφήστε και γω με τη ψυχή στο στόμα είμαι αυτό τον καιρό. Έχουν εξαφανιστεί ποολλά αδέσποτα γατιά από τη γειτονιά. Για την ακρίβεια τα μόνα γατιά που βλέπω να κυκλοφορούν πια στη γειτονιά είναι η Λουκρητία και οι 2 γάτες ενός σπιτιού πιο πάνω στο δρόμο μας... Δεν μπορώ να πω βέβαια το ίδιο και για τους σκύλους, οι οποίοι δεν είναι αδέσποτοι βέβαια αλλά συχνά τους αφήνουν να κόβουν βόλτες στη γειτονιά..
Πίσω από το σπίτι μου έχει μια μικρή εστία ενός ιδιωτικού κολλεγίου στην οποία μέχρι πριν μερικούς μήνες κατοικούσε αποικία ολόκληρη και τώρα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Παίζει βέβαια ρόλο και ότι το κολλέγιο έκλεισε και έχουν ξεμείνει 2-3 άτομα που μένουν ακόμα εκεί αλλά εμένα μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου. Δεν εξαφανίζονται έτσι τόσα γατιά! Ουφφ, θα πάρω και γω τα φάρμακα να τα έχω. Και η κλινική δλδ που παίρνω τη Λουκρητία είναι 2 βήματα από δω και είναι 24ωρη αλλά το θέμα είναι ότι δεν το προλαβαίνεις πάντα το κακο... Ευτυχώς που η Λούκρη είναι και αρκετά ιδιότροπη με το φαγητό και σε δεν τρώει κι εύκολα ότι βρει μπροστά της..
marigo173
marigo173
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Κόκκορας
Ηλικία : 40
Τόπος : Λευκωσία
Αριθμός γατουνίων : Μία αλλά Λουκρητία
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Κατσούλι Κατσουλίνι
Motto : Those who play with cats, must expect to be scratched
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_summer

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από Milly Δευ Απρ 14, 2008 3:28 pm

Μπομπογατο έγραψε:επισης θελω να ρωτησω, που μπορει κανεις να προμηθευτει ατροπινη, χαπια ανθρακα κτλ?

Από οποιοδήποτε φαρμακείο. Αλλά πριν τα χρησιμοποιήσεις να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου.
Milly
Milly
Συνερ-γάτα
Συνερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 105
Τόπος : Π.Φάληρο
Αριθμός γατουνίων : .. και άνω
Motto : Τίποτα δεν μένει εκεί για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_hug

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από ladycat Δευ Μαρ 30, 2009 12:30 am

εγω σημερα πηγα σε 4 φαρμακεια κανενα δεν ειχε νοριτ
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 45
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_tears

http://ladyofcats.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από Φωτεινή Δευ Μαρ 30, 2009 11:26 am

Αχρείαστο το αρθράκι...φοβάμαι ότι αν βρω κανένα ζώο δηλητηριασμένο από τον πανικό μου δε θα μπορέσω να κάνω τίποτα No Ειδικά την ένεση που αναφέρει..με τίποτα!

κ. Ριπήτ, είχα σκοπό να σας ρωτήσω και από κοντά, αλλά μια που το έφερε η κουβέντα, τι θα πρέπει να έχει κανείς γενικά στο φαρμακείο για ό,τι προκύψει σχετικά με τα ζώα τα δικά του ή τα αδεσποτάκια;


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Φωτεινή στις Δευ Μαρ 30, 2009 11:35 am, 1 φορά
Φωτεινή
Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 98
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_bye

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από ismini Δευ Μαρ 30, 2009 11:31 am

Φωτεινή έγραψε:Αχρείαστο το αρθράκι...φοβάμαι ότι αν βρω κανένα ζώο δηλητηριασμένο από τον πανικό μου δε θα μπορέσω να κάνω τίποτα No Ειδικά την ένεση που αναφέρει..με τίποτα!
Κι εγω το ίδιο....Ενεση δεν μπορω να κάνω ουτε καν κάτω από ομαλές συνθήκες....
ismini
ismini
Artistic Moderator/Καλλιτεχνό-γατα
Artistic Moderator/Καλλιτεχνό-γατα

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 50
Αριθμός γατουνίων : Δύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Πεπίτο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_flush

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από PENNYM Δευ Μαρ 30, 2009 11:57 am

Για ενέσεις? Εδώ ο καλός ο μάστορας. Εχω κάνει ενέσεις εγώ σε σκύλους ουουουουου
PENNYM
PENNYM
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Θηλυκό
Χοίρος
Ηλικία : 50
Τόπος : ΚΟΡΥΦΗ ΗΜΑΘΕΙΑΣ
Αριθμός γατουνίων : 1 + 4 ΣΚΥΛΟΙ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : την δικια μου χιχιχι
Motto : ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/03/2009
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_summer

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από ladycat Τρι Μαρ 31, 2009 1:24 am

στην χειροτερη θα κανω κ την ενεση εαν χρειαστει κ εξαρταται η ζωη του ζωου απο τα χερια μοτυ ναι θα το κανω θα βαλω πισω τους φοβους μου κ θα το κανω
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 45
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_tears

http://ladyofcats.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από ladycat Δευ Φεβ 01, 2010 8:57 pm

ΘΕΡΑΠΕΙΑ : Πηγαίνετε το ζώο σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Εν τούτοις για να δώσετε τη δυνατότητα στο ζώο να επιβιώσει θα πρέπει να μάθετε να δίνετε τις πρώτες βοήθειες.
Α) Προκαλέστε εμετό : Δώστε αλάτι ή σόδα φαγητού διαλυμένο σε χλιαρό νερό (30 – 60 cc διαλύματος). Μετά τον εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή τι στιγμή τις βρίσκουμε λίγο δύσκολα στην Ελλάδα.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Εάν το ζώο δείχνει σημάδια νευρικότητας όπως τρέμουλο, ζάλη, κατάρρευση, μη προσπαθήσετε να δώσετε εμετικό, μπορεί να προκληθεί πνευμονία εξ εισροφήσεως. Συνεχίστε με το επόμενο στάδιο.
Β) Κάνετε ένεση ατροπίνης (1 φιαλίδιο σε γάτα ή μικρόσωμο ζώο, 2 ή 3 φιαλίδια σε μεγαλόσωμο ζώο). Η ενδοφλέβια χορήγηση έχει τη γρηγορότερη απορρόφηση, η ενδομυϊκή απορροφάται πιο αργά και η υποδόρια ακόμα αργότερα.
Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) : Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για 2 – 3 μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Η Βαρφαρίνη καταστρέφει το μηχανισμό πήξεως του αίματος και έτσι το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από τη μύτη, το στόμα, το πέος, το πρωκτό, όπως και εσωτερικά.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ : Κονάκιον (Βιταμίνη Κ) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος, σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 5 – 20mg, ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου.
Τριμμένα Γυαλιά : Η πιο θανατηφόρα μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο). Επειδή όμως συνήθως δε γνωρίζουμε για τι δηλητήριο πρόκειται το καλύτερο είναι κατά τη μεταφορά σε κτηνίατρο να έχετε το ζώο σκεπασμένο, ήσυχο και άνετο.
3.ΕΑΝ ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙʼ ΑΥΤΟ :
Νόμος 1197 (1981) : <<όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα>>.
Νόμος 3617 (1992) : <<Κανείς δε μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του>>.
Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατʼ αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και εάν μπορείτε να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.
Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι :
1) Ένας μάρτυρας
2) Όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα
3) Τοξικολογική εξέταση – αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εάν ζείτε εκτός Αθηνών ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.
4.ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ :
- Στειρώστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, ώστε να μην γεννηθούν νέα θύματα.
- Μην προσπερνάτε όσα κουταβάκια ή γατάκια συναντάτε στο δρόμο, δε θα επιβιώσουν, προσπαθήστε να βρείτε σπίτια γιʼ αυτά. Μία φωτογραφία, ένα κειμενάκι που περιέχει μία μικρή περιγραφή του ζώου συν το τηλέφωνό σας και η αποστολή τους σε εφημερίδες και περιοδικά που δημοσιεύουν δωρεάν αγγελίες μπορεί να είναι αρκετά για να τους σώσουν τη ζωή !
- Στειρώστε το δικό σας ζώο για να αποτρέψετε την γέννηση ανεπιθύμητων σε εσάς ζώων. Πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα προέρχονται από σπίτια. Ποιος τα εγκαταλείπει? Όχι βέβαια η μητέρα τους..!
- Προστατέψτε το δικό σας ζώο. Πολλά ζώα δηλητηριάστηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ή σε μία βόλτα.
- Μην εγκαταλείπετε το κατοικίδιο σας. Ο νόμος το απαγορεύει, δε θα επιβιώσει στο δρόμο, πιθανότατα θα πεθάνει δηλητηριασμένο.
5.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ :
Βρείτε κάποιον μάρτυρα. Μαζέψτε το δηλητήριο και στείλτε το για τοξικολογική ανάλυση. Αναφέρετε το περιστατικό στην Αστυνομία μέσα σε 24 ώρες, εάν μπορείτε δώστε το όνομα και τη διεύθυνση του ατόμου που είδατε. Αυτή η περίπτωση μπορεί να εκδικασθεί με Αυτόφωρη διαδικασία μέσα σε 48 ώρες (Αυτόφωρο).
6.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΖΩΑ :
Αναφέρετε το γεγονός στην Αστυνομία.
Θα βοηθούσε εάν είχατε μάρτυρα (όχι συγγενικό σας πρόσωπο). Δώστε το όνομα και την διεύθυνση του ατόμου που απειλεί (εάν το ξέρετε) και ζητείστε από την Αστυνομία να επισκεφθεί το άτομο αυτό σαν προειδοποίηση. Εάν η απειλή εκτοξεύθηκε εναντίον αδέσποτου ζώου, ειδοποιήστε το Φιλοζωικό Σωματείο της περιοχής και πηγαίνετε μαζί με ένα μέλος του στην Αστυνομία, όπου θα πείτε ότι τα ζώα προστατεύονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται και δεν αποτελούν απειλή για τη γειτονιά. Να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Αναφέρετε την απειλή και στον τοπικό Δήμο. Το γεγονός ότι έχει καταγραφή η απειλή του το πιο πιθανό είναι να τον σταματήσει. Εάν όχι τότε στο πρώτο κρούσμα μπορείτε να αξιοποιήσετε την αναφορά σας αυτή στην Αστυνομία και να τον κάνετε να ʽʼπληρώσειʼʼ για τις πράξεις του.
7.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ! :
Έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών με εμφιαλωμένο νερό, αλάτι, ατροπίνες και σύριγγες και αυτό το φυλλάδιο. Βάλτε αυτά τα πράγματα σε μία πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σας ή στη τσάντα σας. Ρωτείστε το κτηνίατρο σας πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες και σε τι ποσότητες. Μπορεί να σώσει τη ζωή του ζώου σας !
Διδάξτε στα παιδιά σας ότι η δηλητηρίαση είναι τρομερό έγκλημα !
Ας προσπαθήσουμε όλοι να αποτρέψουμε τους ανθρώπους να δολοφονούν τα ζώα!
Κείμενα :
Ελισάβετ Κουμπενά
Χρύσα Αθανασιάδου
Σοφία Ιβάνοφ
Πηγές :
ΣΠΑΖ – Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
CIDAG
RSPCA
/filozwikiilioypolis.blogspot.com
ladycat
ladycat
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Θηλυκό
Γάτα
Ηλικία : 45
Τόπος : πειραιας εδω εκει περα παραπερα σαν αλανιαρα γατα απο την Χιο
Αριθμός γατουνίων : ΕΥΑ ,ΖΥΛΙΤΟ ,ΠΙΣΣΑΣ ,ΛΑΜΠΗΣ,ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΦΕΛΙΞ,ΤΙΓΡΑΚΗΣ ,ΠΟΚΥ ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!! ΦΟΙΒΟΣ, ORLANDO ΤΙΑ , ΜΠΕΜΠΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ .ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ ΠΑΤΟΥΝΟΣ ΦΕΛΙΤΣΙΑ ΧΑΙΤΑΚΙΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΚΛΠ...............ΤΑ ΕΞΩ
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη,φθινοπωρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΤΟΝ ΧΟΥΖΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΝΤΜΙΝ
Motto : Να είχα 2 χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες σπίτια αυτοκίνητα κινητά κ ακίνητα να είχα άλλη μια για μένα να κάνω χάρη κ σε εσένα Νότης σφακιανάκης
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_tears

http://ladyofcats.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από happy pets Σαβ Μαρ 27, 2010 1:58 am

Απιστευτο αρθρο,ανατριχιασα ωσπου να το διαβασω ολο,δυστυχως ολα τα γατακια που ειχα πεθαναν μονο απο αυτο.Λυπαμαι που το λεω,αλλα αν εβλεπα καποιον να πεταει φολες δεν θα σκεφτομουν να τον αναφερω,αλλα θα τον κλωτσαγα και θα τον χτυπαγα και ας μην το εχω κανει ποτε μου μεχρι στιγμης,γιατι θα το χα χασει εκεινη την στιγμη.
happy pets
happy pets
Prime Cat
Prime Cat

Θηλυκό
Μαϊμου
Ηλικία : 41
Τόπος : Νιάου Πέραμος
Αριθμός γατουνίων : 1+17 στην αυλή..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ΟΛΑ!!!!
Motto : ΘΑ ΤΟ ΚΟΤΩΘΩ ΘΤΑ ΦΙΛΙΑ!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/03/2010
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_love

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από romeo Τετ Απρ 20, 2011 12:50 pm

Έχασα τον γατούλι μου από φόλα και ήταν ότι πιο τραγικό έχω ζήσει (μετά τον θάνατο του πατέρα μου)! Οπότε έχω εξοπλιστεί κ εγώ με φάρμακα για παν ενδεχόμενο. τουλάχιστον να σώσω άλλο γατάκι αν χρειαστεί! Αν έβλεπα κάποιον να πετάει φόλα νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούσα μέχρι κνα τον σκοτώσω αν μπορούσα! κατά τα άλλα καλή ανάσταση σε όλους!
romeo
romeo
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Άλογο
Ηλικία : 42
Αριθμός γατουνίων : 1
Motto : be the change u want to see in the world..
Ημερομηνία Εγγραφής : 10/10/2009
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Collec11

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από Saladin Δευ Νοε 07, 2011 3:14 pm

Κι εμείς απο κει που είχαμε ολόκληρη αποικία στον ακάλυπτο τώρα μας έμειναν μόνο πέντε Sad Μια βλμν τα δηλητιριασε αλλα τα ζεματισε με νερό κι αλλα χάθηκαν .... Sad Sad Sad Sad Κι είναι στο χωριό μου κάτι ηλίθια που τους βγάζουν τα ματιά πυροβολοντας τα με το αεροβολο!!!!!!αίσχος!!!!! Madd Madd Μπράβο chouzouri!!!!!τέλειο το κειμανακι!!!! oksmily3 oksmily3
Saladin
Saladin
Banned

Θηλυκό
Σκύλος
Ηλικία : 26
Τόπος : Νέα Σμύρνη
Αριθμός γατουνίων : Ο Τsunami μου,1000 αδεσποτάκια και ...5 μικρούλια στην καρδιά μου...Σας αγαπάω όλα σας!!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχερός,ή χειμώνας,ή καλοκαιρινός με πολλά παγωτάκια!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Tον Χνούδη,τον Felix,τον Jack, τον Whisky και την Snow!!
Motto : Never trust a smilling kitteh.
Ημερομηνία Εγγραφής : 25/10/2011
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_flush

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από victorgatos Δευ Μαρ 18, 2013 8:54 pm

παιδια ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! στην γειτονια μου φροντιζω 2-3 αδεσποτακια. εντομεταξυ εδω εχουμε παρα πολλες αδεσποτες. μου εχουν κανει παραπονα πολλες γειτονισσες για τις γατες, οτι κανουν την αναγκη τους στην αυλη τους κ.τ.λ. τωρα ομως αρχισα να φοβαμε μην βαλουνε καμια φολα και παν και τα δικα μου μαζι!( Sad ). τι να κανω?
victorgatos
victorgatos
Junior Cat
Junior Cat

Θηλυκό
Κατσίκα
Ηλικία : 41
Τόπος : Ισπανια
Αριθμός γατουνίων : Το μικρο ζουζουνακι μου τον Βικτωρα!!!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Μμμ... Καλοκαιρακι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : ολες τις αδεσποτες{ ομως προτιμω τις ασπρομαυρες!!!}
Motto : ο κοσμος ειναι επικινδυνος οχι εξαιτιας αυτων που κανουν το κακο, αλλα εξαιτιας αυτων που βλεπουν και δεν κανουν τιποτα. Albert Einstein
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/01/2013
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_summer

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από nikos_x Δευ Μαρ 18, 2013 9:31 pm

Περιοριζεις τα ζωα σου μεσα στο σπιτι.
Για τα αδεσποτα κανεις τον σταυρο σου απλα. Οταν γυρνανε απο δω κ απο κει οι κινδυνοι ειναι απειροι δυστηχως.
nikos_x
nikos_x
Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.
Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.

Άντρας
Άλογο
Ηλικία : 31
Αριθμός γατουνίων : 1 + 1 που γαυγίζει
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας
Motto : The dog did it!
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2009
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Lick

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από catsforever_ Τετ Μάης 07, 2014 2:59 pm

Ελπιζω να μη χρειαστεί να συναντησω ένα δηλητηριασμενο ζωακι...
catsforever_
catsforever_
Junior Cat
Junior Cat

Θηλυκό
Τίγρης
Ηλικία : 22
Τόπος : Σπίτι μου.
Αριθμός γατουνίων : 1 και καλό και ένα αδεσποτάκι!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο και γατακαλόκαιρο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : όλα τα γατούνια της γειτονιάς!
Motto : Τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/05/2014
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Spasti10

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Empty Απ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

Δημοσίευση από κορινα Τρι Μάης 05, 2015 7:37 pm

Φυσικα θα το παρω σε καποιο γιατρο . Δεν μου αρεσει καθολου να βλεπω αρρωστα γατακια και ακομα ποιο πολυ δεν θελω ουτε καν να βλεπω εκεινους που τα δηλητιριαζουν

κορινα
Kitten
Kitten

Θηλυκό
Κόκκορας
Ηλικία : 27
Αριθμός γατουνίων : 2
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : χειμωνα διπλα στοτζακι
Ημερομηνία Εγγραφής : 05/05/2015
Mood : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ M_bye

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης