Ringworm (Τριχόφυτα)
+23
gatomania
SuperCatz
ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ
SophiaSonia21
Milly
Pepita
marfot75
Φωτεινή
Gloriana
XIONIS
markello
nmilioni
Tiger Lilly
Anatoli
Gatadministrator
Maro
marmanga
Πούπσυ
Marcos
gatoras
Chouzouris
cloud
ismini
27 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 3
Σελίδα 2 από 3 • 1, 2, 3
Απ: Ringworm (Τριχόφυτα)
Συμφωνω με τη Χαρα! Αυτο το φαρμακο δεν το εχουμε παει εμεις και δεν ξερω την αναλογια αλλα απο το 1 χαπι στο 1/8 του χαπιου η διαφορα ειναι τεραστια!!!! Κι αν η Μαρια μιλησε για 1/8 του χαπιου επειδη το φαρμακο ειναι βαρυ και πειραζει το συκωτι φαντασου τι μπορει να παθει το σικωτι με ολοκληρο χαπι!!!!
XIONIS- Moderator/Πρωτερ-γάτα
-
Τόπος : Νέα Σμύρνη & Κεφαλλονιά
Αριθμός γατουνίων : 4 λατρεμένα γατούλια, ενα κατσαριδακι & ένα σωρό αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Ανοιξη, Φθνινοπωρο!!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Casanova, Πίπη, Μπεζ και ΟΛΑ τα πορτοκαλι!!!!
Motto : Are you talkin' to me???
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood :
Ακριβώς.
Marcos- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : Μόνο 1 πιά... Το ΑΠΑΙΣΙΟ ΜΑΡΙΚΑΚΙ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μαντού ασυζητητί._
Motto : Hey!!! Hey!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/04/2008
Mood :
Επίσης είδα ότι οι εμετοί είναι παρενέργεια του Fungoral, και θεωρείται από τις σοβαρές.
Μήπως να ρώταγες για άλλο φάρμακο όπως το Sporanox κι ας είναι πανάκριβο;
Μήπως να ρώταγες για άλλο φάρμακο όπως το Sporanox κι ας είναι πανάκριβο;
-
Mood :
Τώρα μόλις βρήκα το κουτάκι του fungoral και διαβάζω στις οδηγίες ότι η δοσολογία στους ενήλικες είναι 1 δισκίο ημερησίως που μερικές φορές μπορεί να γίνει και 2 δισκία ημερησίως.
Ενώ στα παιδιά άνω των 2 ετών είναι 3mg ανα kg βάρους ημερησίως ( κάθε δισκίο περιέχει 200 mg κετοκοναζόλης)
Από αυτά και μόνο φαίνεται πόσο βαρύ είναι το φάρμακο νομίζω....
Ενώ στα παιδιά άνω των 2 ετών είναι 3mg ανα kg βάρους ημερησίως ( κάθε δισκίο περιέχει 200 mg κετοκοναζόλης)
Από αυτά και μόνο φαίνεται πόσο βαρύ είναι το φάρμακο νομίζω....
marfot75- Γατού Fan Park
-
Αριθμός γατουνίων : .
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/11/2007
Mood :
Όλα τα αντιμυκητιασικά είναι εξαιρετικά βαριά φάρμακα και πάντα πρέπει να προσέχουμε πολύ και την δοσολογία και τις παρενέργειες αν παρατηρήσουμε κάτι, γιατί μπορεί να είναι και καταστροφικά.
Δηλαδή Μαράκι, η δόση για γάτα 4 κιλών είναι 3x4=12 mg από 200 δηλαδή χοντρικά το 1/16 του χαπιού.....
(Συνήθως έτσι υπολογίζεται με την παιδική δόση ανά κιλό...)
Δηλαδή Μαράκι, η δόση για γάτα 4 κιλών είναι 3x4=12 mg από 200 δηλαδή χοντρικά το 1/16 του χαπιού.....
(Συνήθως έτσι υπολογίζεται με την παιδική δόση ανά κιλό...)
-
Mood :
Κι άντε πες, η διπλάσια να δοθεί είναι το 1/8 γιατί στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να διαιρέσεις ένα χάπι στα 16 μέρη... Αλλά από αυτό μέχρι το 1 χάπι των 200 mg είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η απόσταση...
Tigger Lilly, ενημερώσου σύντομα.
Tigger Lilly, ενημερώσου σύντομα.
-
Mood :
Χαρά, όντως ακόμα και το 1/8 είναι πολύ , ίσως γι αυτό τότε η θεραπεία δεν έπρεπε να υπερβεί τις 12 μέρες με τίποτα.
Το 1 χάπι την ημέρα είναι υπερβολικό, όπως και να χει.
Το 1 χάπι την ημέρα είναι υπερβολικό, όπως και να χει.
marfot75- Γατού Fan Park
-
Mood :
Ναι, έστειλα και πμ στην κοπέλα να το δεί μόλις μπεί.
-
Mood :
Πολύ ωραία!!!!
marfot75- Γατού Fan Park
-
Mood :
-
Mood :
Καλησπέρα σε όλους!
Μόλις είδα τις απαντήσεις σας γιατί ήμουν δύο μέρες τάβλα με γρίπη και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την έγνοια!
Αυτό που λέτε για την δοσολογία στα παιδιά με βάση το σωματικό βάρος το πρόσεξα κι εγώ στις οδηγίες του fungoral και μου έκανε εντύπωση. Ο Ματού είναι 6 κιλά και πράγματι υπολόγισα ότι ακόμα και 1/2 χάπι την ημέρα (1/4+1/4) είναι πολύ. Εν τω μεταξύ τον άφησα αυτές τις μέρες χωρίς χάπι γιατί ανησύχησα με το στομάχι του και του έβαζα μόνο αλοιφή, και τουλάχιστον τα σημεία που είχε πρόβλημα στο κεφαλάκι του μου φαίνονται κάπως καλύτερα.
Θα του ξεκινήσω ξανά αύριο το πρωί το φάρμακο (είπα να του δώσω για πρωινό φαγητάκι μαγειρευτό , μια που θα είμαι σπίτι και λίγο καλύτερα ελπίζω από άποψη γρίπης). Θα του δώσω 1/4 την ημέρα να δω αντίδραση και βλέπουμε... Θέλω να έχω το σ/κ μπροστά μου για να τον παρακολουθήσω.
Commandante Marcos, σε ευχαριστώ για το πμ!
Μόλις είδα τις απαντήσεις σας γιατί ήμουν δύο μέρες τάβλα με γρίπη και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την έγνοια!
Αυτό που λέτε για την δοσολογία στα παιδιά με βάση το σωματικό βάρος το πρόσεξα κι εγώ στις οδηγίες του fungoral και μου έκανε εντύπωση. Ο Ματού είναι 6 κιλά και πράγματι υπολόγισα ότι ακόμα και 1/2 χάπι την ημέρα (1/4+1/4) είναι πολύ. Εν τω μεταξύ τον άφησα αυτές τις μέρες χωρίς χάπι γιατί ανησύχησα με το στομάχι του και του έβαζα μόνο αλοιφή, και τουλάχιστον τα σημεία που είχε πρόβλημα στο κεφαλάκι του μου φαίνονται κάπως καλύτερα.
Θα του ξεκινήσω ξανά αύριο το πρωί το φάρμακο (είπα να του δώσω για πρωινό φαγητάκι μαγειρευτό , μια που θα είμαι σπίτι και λίγο καλύτερα ελπίζω από άποψη γρίπης). Θα του δώσω 1/4 την ημέρα να δω αντίδραση και βλέπουμε... Θέλω να έχω το σ/κ μπροστά μου για να τον παρακολουθήσω.
Tiger Lilly- Γατοπαγίτης
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : Δύο: Μatou, και Miles.
Motto : Never underestimate the power of denial.
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/04/2009
Mood :
Περαστικά... ναι, σωστό είναι να τον παρακολουθείς... μια χαρά το σχέδιο δράσης!!
markello- Γατοσπιτική Εκπρόσωπος Άνευ Γατοφυλακείου
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 30/06/2009
Mood :
Να 'σαι καλά κοριτσούδι μου! Περαστικά σου!Tiger Lilly έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
-
Mood :
Ρε παιδιά, θα φάω τις κοτσίδες μου!
Χθες που έβαλα κάτω τον Ματούλη για την αλοιφή του παρατήρησα ότι ο μύκητας έχει απλωθεί... Του έβγαλα με σχεδόν μηδενικό τράβηγμα 4-5 τούφες τρίχες που από κάτω μοιάζαν σαν να έχουν κάτι σαν αφυδατωμένο μανιτάρι (δεν μπορώ να το περιγράψω).
Τεσπα, μου σηκώθηκε η τρίχα, πήρα ανάποδες και σήμερα μόλις ξύπνησα (πριν κανένα τέταρτο )πήρα το γιατρό, του εξήγησα ότι άκαρπες όλες οι προσπάθειες να φάει το φουνγκοράλ και μήπως να αλλάζαμε φάρμακο και να παίρναμε το sporanox που έμαθα ότι ειναι καλό. Ναι βεβαίως, καλό είναι αλλά πιο βαρύ. Καλά γιατρέ μου, τι να κάνουμε, βγαίνει και σε σιρόπι; Όοοοοοχι, τίποτα δε βγαίνει σε σιρόπι. Ανοίγεις την κάψουλα του χαπιού και μετράς τα μπιλάκια που έχει μέσα για να υπολογίσεις τη δόση.... Εεεε;;; Ανοίγω η καλή σου το google, βάζω sporanox, πατάω δοσολογία και μου λένε οι καλοί άνθρωποι της φαρμακευτικής εταιρίας: Δοσολογία για καψάκια / Δοσολογία για πόσιμο διάλυμα...
Θα τον δαγκώσω τον γιατρό. Εσείς που δίνατε σιρόπι, πόσο περίπου δίνατε (αν θυμάστε) και σε πόσα κιλά γατί;
Χθες που έβαλα κάτω τον Ματούλη για την αλοιφή του παρατήρησα ότι ο μύκητας έχει απλωθεί... Του έβγαλα με σχεδόν μηδενικό τράβηγμα 4-5 τούφες τρίχες που από κάτω μοιάζαν σαν να έχουν κάτι σαν αφυδατωμένο μανιτάρι (δεν μπορώ να το περιγράψω).
Τεσπα, μου σηκώθηκε η τρίχα, πήρα ανάποδες και σήμερα μόλις ξύπνησα (πριν κανένα τέταρτο )πήρα το γιατρό, του εξήγησα ότι άκαρπες όλες οι προσπάθειες να φάει το φουνγκοράλ και μήπως να αλλάζαμε φάρμακο και να παίρναμε το sporanox που έμαθα ότι ειναι καλό. Ναι βεβαίως, καλό είναι αλλά πιο βαρύ. Καλά γιατρέ μου, τι να κάνουμε, βγαίνει και σε σιρόπι; Όοοοοοχι, τίποτα δε βγαίνει σε σιρόπι. Ανοίγεις την κάψουλα του χαπιού και μετράς τα μπιλάκια που έχει μέσα για να υπολογίσεις τη δόση.... Εεεε;;; Ανοίγω η καλή σου το google, βάζω sporanox, πατάω δοσολογία και μου λένε οι καλοί άνθρωποι της φαρμακευτικής εταιρίας: Δοσολογία για καψάκια / Δοσολογία για πόσιμο διάλυμα...
Θα τον δαγκώσω τον γιατρό. Εσείς που δίνατε σιρόπι, πόσο περίπου δίνατε (αν θυμάστε) και σε πόσα κιλά γατί;
Tiger Lilly- Γατοπαγίτης
-
Mood :
Φυσικά και υπάρχει πόσιμο. Άλλαξε γιατρό οπωσδήποτε. Την δοσολογία εγώ δεν την ξέρω, αλλά πιστεύω πρέπει να έχεις έναν γιατρό να το παρακολουθεί.
-
Mood :
το sporanox ειναι πολυ ατιμο φαρμακοTiger Lilly έγραψε:Ρε παιδιά, θα φάω τις κοτσίδες μου!
μου χει πει γιατρος οτι κυκλοφορει στον οργανισμο για 6 μηνες απο τοτε που θα το παρει καποιος
ευχομαι περαστικα
Pepita- Γατανιχνευτής-Γατανιχνεύτρια
-
Τόπος : Αθηνα
Αριθμός γατουνίων : 3 κοριτσάκια και 1 λιοντάρι!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : τον Joey τον Σιβα τον Pablo και την Κουφίτσα
Motto : ''Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου''Αριστοτέλης
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/08/2008
Mood :
Tiger Lilly έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
Υπάρχει και το κτηνιατρικό itrafungol ειδικό για γάτες , ίδια ουσία με το sporanox και πιο φθηνό. Δεν ρωτάς τον γιατρό σου;;;
Milly- Συνερ-γάτα
-
Τόπος : Π.Φάληρο
Αριθμός γατουνίων : .. και άνω
Motto : Τίποτα δεν μένει εκεί για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/11/2007
Mood :
Ευχαριστώ Ριπήτ. Δυστυχώς αγόρασα το σιρόπι sporanox πριν δω το μήνυμα.
Τουλάχιστον δεν το έχει κάνει εμετό ακόμα, κάτι είναι κι αυτό...
Το φάρμακο που γράφεις είναι σιρόπι; Να το έχω υπόψιν αν, ο μη γένοιτο, μου ξανατύχει...
Το φάρμακο που γράφεις είναι σιρόπι; Να το έχω υπόψιν αν, ο μη γένοιτο, μου ξανατύχει...
Tiger Lilly- Γατοπαγίτης
-
Mood :
Τα σκασες τελικά ε; Τελικά πόσο κάνει;
-
Mood :
Κάνει 65,80 ?...
Τουλάχιστον να είναι αποτελεσματικό, γιατί χθες μου γύρισε το μάτι.
Τουλάχιστον να είναι αποτελεσματικό, γιατί χθες μου γύρισε το μάτι.
Tiger Lilly- Γατοπαγίτης
-
Mood :
Ναι είναι σε σταγόνες και δίνεις τη δόση ανάλογα με τα κιλά της γατούλας. Όπως και το sporanox φυσικά. Θα σου δώσει οδηγίες ο γιατρός σου για τη δόση και πόσες μέρες θα το δίνεις. (Θέλει προσοχή το φάρμακο στις μέρες και στη δόση). Και φυσικά θα είναι αποτελεσματικό αν η διάγνωση απαιτεί αυτή τη δραστική ουσία.Tiger Lilly έγραψε:Ευχαριστώ Ριπήτ. Δυστυχώς αγόρασα το σιρόπι sporanox πριν δω το μήνυμα.
Milly- Συνερ-γάτα
-
Mood :
Του δίνω 3 ml τη μέρα χωρισμένο σε δύο δόσεις και είπαμε να το πάρει για ένα διάστημα δύο εβδομάδων.
Μετά θα τον ξαναπάω να τον δει ο γιατρός και ελπίζω να μη χρειαστεί να το συνεχίσει. Το καλό είναι ότι από το πρωί που το πήρε δεν έχει δείξει σημάδια αδιαθεσίας.
Μετά θα τον ξαναπάω να τον δει ο γιατρός και ελπίζω να μη χρειαστεί να το συνεχίσει. Το καλό είναι ότι από το πρωί που το πήρε δεν έχει δείξει σημάδια αδιαθεσίας.
Tiger Lilly- Γατοπαγίτης
-
Mood :
Ωραία.Όλα θα πάνε καλά.Tiger Lilly έγραψε:Του δίνω 3 ml τη μέρα χωρισμένο σε δύο δόσεις και είπαμε να το πάρει για ένα διάστημα δύο εβδομάδων.
Milly- Συνερ-γάτα
-
Mood :
Έχω προβληματιστεί τις τελευταίες μέρες καθώς η Λίλα κ ο Στηβ έχουν βγάλει δύο μικρά στρογγυλά εξανθήματα κάτω από τ'αφτάκια τους κ έχουν λιγοστέψει οι τρίχες σε αυτό το σημείο τόσο ώστε να βλέπω το δερματάκι τους από κάτω. Επίσης ξύνονται αρκετά έντονα αλλά αυτό δε μου λέει κάτι γιατί τα γατιά μου ξύνονται επί μονίμου βάσεως ακόμα κ αν είναι καθαρά. Σκέφτηκα μήπως είναι κάποιος μύκητας αλλά 1)τα γατιά δεν βγαίνουν ποτέ κ για κανένα λόγο εκτός σπιτιού. Μόνο στο μπαλκόνι κ αυτό λίγες ώρες την ημέρα. 2) Δεν έχω κολλήσει. Κ μιλάμε ότι έρχομαι σε πολύ στενή επαφή μαζί τους, κοιμούνται ουσιαστικά στο κεφάλι μου. Το σημαδάκι της Λίλας το πρόσεξα πριν κάνα μήνα (όταν ήμασταν στο Λουτράκι όπου τα δόλια δεν έβγαιναν καν στο μπαλκόνι γιατί δεν είχαμε προστατευτικό) αλλά θεώρησα ότι θα έχει γρατσουνιστεί από το παιχνίδι κ δεν έδωσα σημασία. Του Στηβ το παρατήρησα πριν λίγες μέρες. Τώρα που τα ξαναέλεγξα είδα ότι ο Στηβ δεν έχει πια κανένα εξάνθημα κ η Λίλα έχει ένα κάκαδο μόνο. Παρ'όλα αυτά οι τριχούλες τους σε αυτό το σημείο εξακολουθούν κ είναι αραιές...... Any ideas?
Στο γιατρό σας τα ανέφερες γιατί για μύκητας δεν μου μοιάζει θα είχαν καραφλιάσει τα γατιά
ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ- Γατού Fan Park
-
Τόπος : Μυτιλήνη - Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : ένα λατρεμένο αγόρι , το μπεμπέ μου , το αγγελούδι,ο Μέρλυν,η Άνθια και η Αγγελίδα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Βροχή και μόνο βροχή
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : την Μάγια τον Ντακίρι και τον Χιόνη
Motto : Δεν ύπάρχει κανείς που να γεννήθηκε με άσχημο αστέρι.Είναι που δεν ξέρει να διαβάσει τον ουρανό!
Ημερομηνία Εγγραφής : 17/04/2008
Mood :
Ωχ, τόσο πολύ? Ε, μάλλον δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.... Θα πάμε στον γιατρό έτσι κ αλλιώς την επόμενη βδομάδα κ θα του πω να το κοιτάξει κ αυτό. Τον έχω τρελάνει τον άνθρωπο. Προχθες τον πήρα να του πω ότι ο Στηβ κηνυγάει να πηδήξει τον Τζιμ Σ'ευχαριστώ πολύ!
SophiaSonia21 έγραψε:Ωχ, τόσο πολύ? Ε, μάλλον δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.... Θα πάμε στον γιατρό έτσι κ αλλιώς την επόμενη βδομάδα κ θα του πω να το κοιτάξει κ αυτό. Τον έχω τρελάνει τον άνθρωπο. Προχθες τον πήρα να του πω ότι ο Στηβ κηνυγάει να πηδήξει τον Τζιμ Σ'ευχαριστώ πολύ!
Θελω να μαθω τι σου απαντησε!
Anatoli- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Γαληφάδα City
Αριθμός γατουνίων : 2 λουκουμάδες
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Στην Αλάσκα αδελφές μου, στην Αλάσκα!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Φιόγκο και τον Σάγκυ
Motto : If you are racist, sexist, homophobic or just basically an asshole, I donʼt care if you like me, or not. I fucking hate you. - Kurt Cobain
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/08/2008
Mood :
Ότι είναι πολύ μικρά ακόμα για στείρωση κ ότι αυτό θα το κανονίσουμε στον 7ο με 8ο μήνα. Μέχρι τότε αν γίνει έντονο το πρόβλημα να τα κρατάω χωριστά. Κατάλαβες δηλαδή, απαντάει σοβαρά ο άνθρωπος.
Anatoli έγραψε:SophiaSonia21 έγραψε:Ωχ, τόσο πολύ? Ε, μάλλον δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.... Θα πάμε στον γιατρό έτσι κ αλλιώς την επόμενη βδομάδα κ θα του πω να το κοιτάξει κ αυτό. Τον έχω τρελάνει τον άνθρωπο. Προχθες τον πήρα να του πω ότι ο Στηβ κηνυγάει να πηδήξει τον Τζιμ Σ'ευχαριστώ πολύ!
Θελω να μαθω τι σου απαντησε!
SophiaSonia21 έγραψε:Ότι είναι πολύ μικρά ακόμα για στείρωση κ ότι αυτό θα το κανονίσουμε στον 7ο με 8ο μήνα. Μέχρι τότε αν γίνει έντονο το πρόβλημα να τα κρατάω χωριστά. Κατάλαβες δηλαδή, απαντάει σοβαρά ο άνθρωπος.
SuperCatz- Gata Antipathiticus
-
Τόπος : Brahames
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο, Χειμώνας, Χριστούγενναααα!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy, την Μελίνα και την Brighitta di Menin!
Motto : Είμαι η manager της Κουκουβάουνας!
Ημερομηνία Εγγραφής : 12/01/2009
Mood :
Και εμείς εχουμε πρόβλημα με τρυχόφυτα απο τον Σεπτέμβρη περίπου κάνουμε θεραπεία με μια κρέμα και 6 χάπια που πήρε τισ πρώτες 3 ημέρες .Έχει σημάδια βελτίωσης αλλά μετά οι μύκητες χτυπάνε σε άλλο σημείο...και επειδή ο γατούλης βρίσκετε ποιό πολύ εκτός σπιτιού αυτό δυσκολέβει την κατάσταση...τώρα που άρχισε και ο οίστρος εξαφανίζετε για μέρες πάει η θεραπεία...δε ξέρω τι να κάνω...
περαστικά σε όλα τα γατουλίνια
περαστικά σε όλα τα γατουλίνια
gatomania- Kitten
-
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/01/2013
Παιδιά,
διαβάζω τα παραπάνω γιατί και το δικό μου γατί έχει παρουσιάσει παρόμοια σημάδια, και έχω μπερδευτεί. Έχει αραιαώσει το τρίχωμά του στη μασχάλη του, και στο κεφαλάκι του, στο κούτελό του και στο αριστερό του ματάκι. Βλέπω το δέρμα του απο κάτω, χωρίς πληγή ή κάκαδο ή οτιδήποτε. Κάτι σαν πιτυρίδα έχει, το οποίο όμως δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι το βρήκα πολύ μικρό (~1 εβδομαδας).
Ο κτηνίατρος είπε ότι αμφιβάλει αν είναι μύκητας, όμως μου συνέστησε να του κάνω μπάνιο με fungoral και τίποτα αλλο. Μάλιστα μου είπε ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.... Τι να πω... Είμαι μπερδεμένη!
διαβάζω τα παραπάνω γιατί και το δικό μου γατί έχει παρουσιάσει παρόμοια σημάδια, και έχω μπερδευτεί. Έχει αραιαώσει το τρίχωμά του στη μασχάλη του, και στο κεφαλάκι του, στο κούτελό του και στο αριστερό του ματάκι. Βλέπω το δέρμα του απο κάτω, χωρίς πληγή ή κάκαδο ή οτιδήποτε. Κάτι σαν πιτυρίδα έχει, το οποίο όμως δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι το βρήκα πολύ μικρό (~1 εβδομαδας).
Ο κτηνίατρος είπε ότι αμφιβάλει αν είναι μύκητας, όμως μου συνέστησε να του κάνω μπάνιο με fungoral και τίποτα αλλο. Μάλιστα μου είπε ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.... Τι να πω... Είμαι μπερδεμένη!
ΚΑΡΒΟΥΝΟ- Kitten
-
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : ανοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2013
Mood :
Καλησπέρα!!! Δυστυχώς και εμείς βγάλαμε μύκητες...Και μάλιστα ο μεγάλος (3 χρονών) κόλλησε και τον μικρό (2 μηνών). Του μεγάλου κιόλας άρχισε να μεγαλώνει αλλα νομίζω είναι λιγότερο ερεθισμένο από πριν και έχει σε ένα μόνο σημείο. Το πρόβλημα είναι ότι με το ζόρι κάθεται να του βάλω αλοιφή και αν δεν του βάλω χωνί τη γλύφει και κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Στο μεταξύ πρέπει να με μισεί αφού πλέον κάθε φορά που με βλέπει φεύγει και πάει στον φίλο μου. Ο δε μικρός με τα χίλια ζόρια έζησε γιατί ήταν ο πιο μικρός της γέννας και η μάνα του τον παράτησε και πάνω που σταματήσαμε ορό αντιβίωση και τάισμα με το ζόρι ήρθε κ αυτό ενώ δεν πλησιάζονται. Άρα μάλλον από αντικείμενα που ήρθς σε επαφή ο μεγάλος ίσως..δεν ξέρω..Ο γιατρός μας βλέπει πλέον σχεδόν κάθε 2 μέρες...έχω γίνει πολύ κουραστική. Θεραπεία τώρα κάνουμε 10 μέρες και δε βλέπω ιδιαίτερη πρόοδο..ίσα ίσα σαν να εξαπλώνεται.
Vaso89- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/12/2013
Πριν καμια εβδομαδα μας βρηκε καινουργια μπελα, βγαλαμε μυκητες, υποθετω το εφεραν τα μικρα. Επειδη ειναι ακομα μωρα ο κτηιατρος δεν θελει να τους δωσει φαρμακο απο το στομα. Πηραμε μια αλειφουλα και ενα διαλυμα θειασβεστου (νομηζω καπως ετσι λεγεται) για τους αλειφω ολλους (και τις μεγαλες γιατι μαλλον κολλησαν). Βρομοκοπανε φοβερα μετα αλλα απο οτι μου ειπαν δεν εχουμε αλλη επιλογη.
Τους ρωτησα για αν υπαρχει σαπουαν για δερματοφυτα και ειπαν οτι τα αντιμυκητιακα σαπουαν δεν πιανουν τα δερματοφυτα.
Και με την απολυμανση του σπιτιου τι γυνεται, κυριως για το γατοδεντρο ενδιαφερομαι που δεν μπορω να το πλυνω.
Τους ρωτησα για αν υπαρχει σαπουαν για δερματοφυτα και ειπαν οτι τα αντιμυκητιακα σαπουαν δεν πιανουν τα δερματοφυτα.
Και με την απολυμανση του σπιτιου τι γυνεται, κυριως για το γατοδεντρο ενδιαφερομαι που δεν μπορω να το πλυνω.
πατουσακια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Βολος
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπιτι, 7 στο κτημα 1 στο γατοπαραδεισο και μερικα αδεσποτακια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ολλες της φουντοτες
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/05/2014
Mood :
πατουσακια έγραψε:Πριν καμια εβδομαδα μας βρηκε καινουργια μπελα, βγαλαμε μυκητες, υποθετω το εφεραν τα μικρα. Επειδη ειναι ακομα μωρα ο κτηιατρος δεν θελει να τους δωσει φαρμακο απο το στομα. Πηραμε μια αλειφουλα και ενα διαλυμα θειασβεστου (νομηζω καπως ετσι λεγεται) για τους αλειφω ολλους (και τις μεγαλες γιατι μαλλον κολλησαν). Βρομοκοπανε φοβερα μετα αλλα απο οτι μου ειπαν δεν εχουμε αλλη επιλογη.
Περαστικά σας συμπεθέρα!
Τέτοια εποχή πέρυσι όταν η Αλάσκα είχε δερματόφυτα λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού, κυριολεκτικά κάναμε μπάνιο σε αραιωμένο hibitane. Τα γατόδεντρα μας που δεν μπορούσα να τα πλύνω, τα ψέκαζα ουσιαστικά με ένα διάλυμα hibitane ή υγρό betadin αραιωμένο 1 προς 3.
Κι όταν η Αλάσκα γέμισε παντού, την έκανα κι αυτή μπάνιο με hibitane (το ροζ) αραιωμένο μόνο μια που ο γιατρός μας απαγόρεψε το betadin γιατί εντείνει τη φαγούρα.
Από κει και πέρα, μόνο υπομονή έχω να προτείνω, οι μύκητες είναι ζόρικη κατάσταση!
Leviathan- Γατόπληκτη
-
Τόπος : Κάπου στον κόσμο μου.
Αριθμός γατουνίων : x + 2 που είναι πλέον μακρυά μου ...
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κανένας.
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Είμαι υπερπλήρης.
Motto : ...
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2014
Mood :
Γιατι τοτε ο δικος μας γιατρος ειπε οτι πρεπει να τα βουταω σε αυτη την αιδια που μου εδωσε, και οτι δεν υπαρχει σαπουαν κτηνιατρικο η μην που να εκανε δουλεια. Στο εκμεταξη τα γατια (και τα χερια μου) βρομοκοπανε θειαφι. Σημερα βρηκα καποιο σαπουαν για γατες που λεει οτι ειναι αντιμηκητιακο - αντιβακτηριακο, μονο που δεν ξερω αν πιανει και τα δερματοφυτα.... Υποθετω πρεπει να ρωτησω και αλλο γιατρο....Leviathan έγραψε:πατουσακια έγραψε:Πριν καμια εβδομαδα μας βρηκε καινουργια μπελα, βγαλαμε μυκητες, υποθετω το εφεραν τα μικρα. Επειδη ειναι ακομα μωρα ο κτηιατρος δεν θελει να τους δωσει φαρμακο απο το στομα. Πηραμε μια αλειφουλα και ενα διαλυμα θειασβεστου (νομηζω καπως ετσι λεγεται) για τους αλειφω ολλους (και τις μεγαλες γιατι μαλλον κολλησαν). Βρομοκοπανε φοβερα μετα αλλα απο οτι μου ειπαν δεν εχουμε αλλη επιλογη.
Περαστικά σας συμπεθέρα!
Τέτοια εποχή πέρυσι όταν η Αλάσκα είχε δερματόφυτα λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού, κυριολεκτικά κάναμε μπάνιο σε αραιωμένο hibitane. Τα γατόδεντρα μας που δεν μπορούσα να τα πλύνω, τα ψέκαζα ουσιαστικά με ένα διάλυμα hibitane ή υγρό betadin αραιωμένο 1 προς 3.
Κι όταν η Αλάσκα γέμισε παντού, την έκανα κι αυτή μπάνιο με hibitane (το ροζ) αραιωμένο μόνο μια που ο γιατρός μας απαγόρεψε το betadin γιατί εντείνει τη φαγούρα.
Από κει και πέρα, μόνο υπομονή έχω να προτείνω, οι μύκητες είναι ζόρικη κατάσταση!
πατουσακια- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Βολος
Αριθμός γατουνίων : 4 στο σπιτι, 7 στο κτημα 1 στο γατοπαραδεισο και μερικα αδεσποτακια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : γατανοιξη
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Ολλες της φουντοτες
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/05/2014
Mood :
Σελίδα 2 από 3 • 1, 2, 3
Σελίδα 2 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τρι Σεπ 03, 2024 9:22 pm από xnoudoto_teras
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios
» Νέα γατομάνα σε πανικό!
Πεμ Αυγ 24, 2023 9:09 pm από belezza