Μυκητιαση :(
+14
ZweeT_DReamZ
Φωτεινή
Milly
NiaR
hroutou
Maro
barkoulitses
ismini
Marcos
marfot75
MHTSI
marmanga
Chouzouris
tsifafouli
18 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μυκητιαση :(
Καλησπερα σας και καλη χρονια, επαναπατριστηκαμε στο Ηρακλειο επιτελους.
Περασαμε υπεροχα Χριστουγεννα στη Σαμο, αλλα γυρισαμε με μυκητιαση!!! Στην πλατη της Σαμιρας ενα κομματι 2*2 εκατοστα δεν εχει πλεον τριχωμα αλλα ροζουλι δερματακι.
Βλεπετε, εγω μπηκα στο νοσοκομειο με γαστριτιδα και η Σαμιρα το'σκασε απο το σπιτι της μανας μου και οταν τη βρηκανε μαλλον ειχε κολλησει τον κακο μυκητα.
Πηγαμε στον κτηνιατρο μας και στη Σαμο και εδω στο Ηρακλειο και μας εδωσε fugoral χαπακια και σπρει betadine.
Το θεμα που με απασχολει ειναι οτι συνεχως γλυφει το σημειο που ειναι η μυκητιαση και δεν αφηνει το betadine για πανω απο 10 δευτερολεπτα και το ξυνει συνεχως με αποτελεσμα να το ματωσει σημερα (πριν λιγο).
Ανησυχω, να της το δεσω? Η κτηνιατρος ειναι σε επειγον χειρουργειο...
Περναει η μυκητιαση η δεν κανω κατι καλα?
Αφηστε που μου ειπε η κτηνιατρος οτι μπορει να κολλησω κι εγω αλλα οσο κι αν τη χαιδευω και την περιποιουμαι δεν εχω παθει τιποτα, μηπως δεν ειναι μυκητας?
Περασαμε υπεροχα Χριστουγεννα στη Σαμο, αλλα γυρισαμε με μυκητιαση!!! Στην πλατη της Σαμιρας ενα κομματι 2*2 εκατοστα δεν εχει πλεον τριχωμα αλλα ροζουλι δερματακι.
Βλεπετε, εγω μπηκα στο νοσοκομειο με γαστριτιδα και η Σαμιρα το'σκασε απο το σπιτι της μανας μου και οταν τη βρηκανε μαλλον ειχε κολλησει τον κακο μυκητα.
Πηγαμε στον κτηνιατρο μας και στη Σαμο και εδω στο Ηρακλειο και μας εδωσε fugoral χαπακια και σπρει betadine.
Το θεμα που με απασχολει ειναι οτι συνεχως γλυφει το σημειο που ειναι η μυκητιαση και δεν αφηνει το betadine για πανω απο 10 δευτερολεπτα και το ξυνει συνεχως με αποτελεσμα να το ματωσει σημερα (πριν λιγο).
Ανησυχω, να της το δεσω? Η κτηνιατρος ειναι σε επειγον χειρουργειο...
Περναει η μυκητιαση η δεν κανω κατι καλα?
Αφηστε που μου ειπε η κτηνιατρος οτι μπορει να κολλησω κι εγω αλλα οσο κι αν τη χαιδευω και την περιποιουμαι δεν εχω παθει τιποτα, μηπως δεν ειναι μυκητας?
tsifafouli- Junior Cat
-
Τόπος : Ορμος Μαραθοκαμπου Σαμος
Αριθμός γατουνίων : δεκαεφτά ημιδεσποζομενα γατουλια
Motto : χαμος
Ημερομηνία Εγγραφής : 11/09/2008
Mood :
Απ: Μυκητιαση :(
Betadine ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για τις γάτες...
Επίσης, νομίζω ότι το φάρμακο για τους μήκυτες είναι άλλο... το θυμάται η Ζμήνη...
Επίσης, νομίζω ότι το φάρμακο για τους μήκυτες είναι άλλο... το θυμάται η Ζμήνη...
Chouzouris- Owner of Administrator ^ο-ο^
-
Τόπος : Γάλημος
Αριθμός γατουνίων : 8 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/11/2007
Mood :
Kατ' αρχήν, για το μπεταντίν έχουν ακουστεί διάφορα... ότι κάποιες γάτες είναι αλλεργικές, νομίζω, ότι πρέπει να είναι σε μεγάλη αραίωση κλπ...
Κατά δεύτερον, το σημείο που περιγράφεις είναι στρογγυλό; Αν θυμάμαι καλά ο "τριχοφάγος" (νομίζω ότι επιστημονικά το λένε "τριχόφυτα") είναι στρογγυλός.
Κατά δεύτερον, το σημείο που περιγράφεις είναι στρογγυλό; Αν θυμάμαι καλά ο "τριχοφάγος" (νομίζω ότι επιστημονικά το λένε "τριχόφυτα") είναι στρογγυλός.
marmanga- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : Ένα ολόδικό μου!! (Και 'μισό' αλλού)
Ημερομηνία Εγγραφής : 09/12/2007
Mood :
betadine μου εδωσε το σπρει με βαση betadine που χρησιμοποιουν στα χειρουργεια οι κτηνιατροι, δεν πηρα δικο μου
οσο για το χαπακι και οι δυο κτηνιατροι το ιδιο μου ειπαν και μαλιστα ειναι απο φαρμακειο κανονικο (για ανθρωπους). Ομολογω οτι δεν ξερω αν κανουν τιποτα βεβαια.
Το σημειο ηταν ακανονιστο απο την αρχη, ηταν 1*1 και μετα μεγαλωσε αλλα σταματησε να μεγαλωνει απο χτες.
οσο για το χαπακι και οι δυο κτηνιατροι το ιδιο μου ειπαν και μαλιστα ειναι απο φαρμακειο κανονικο (για ανθρωπους). Ομολογω οτι δεν ξερω αν κανουν τιποτα βεβαια.
Το σημειο ηταν ακανονιστο απο την αρχη, ηταν 1*1 και μετα μεγαλωσε αλλα σταματησε να μεγαλωνει απο χτες.
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
Το σίγουρο είναι ότι τα χάπια για τους μήκυτες πρεπει να δίνονται με διακοπή κάποιων ημερών, διότι επιβαρύνουν πολύ το συκώτι.
-
Motto : When I die I want someone fertilize my grave with catnip and every so often bring stray cat to my grave so that theyʼ ll be going all crazy and rubbing themselves all over my grave and everyone will think I was some kind of Cat God. Meow.
Mood :
ναι ε?
της τα δινω 4 μερες τωρα αλλα μετα τα αποψινα θα παω στην κτηνιατρο αυριο και θα την ρωτησω και για αυτο.
(thanks!!)
της τα δινω 4 μερες τωρα αλλα μετα τα αποψινα θα παω στην κτηνιατρο αυριο και θα την ρωτησω και για αυτο.
(thanks!!)
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
tsifafouli έγραψε:ναι ε?
(thanks!!)
Όχι... μετά το δεκαήμερο θέλει διακοπή!!! Καμια φορά μετά το 20ήμερο!
-
Mood :
Ναι ο τριχοφαγος κανει κυκλικα μπαλωματα και η Φαιδρα που ειχε μικρη κυκλικο ηταν το μπαλωμα στο κεφαλακι της , και η fugoral αλλα και η daktarin αν θυμαμαι καλα ειναι και οι 2 για μυκητιασεις Περαστικα σας :iliosfl:
MHTSI- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Athina
Αριθμός γατουνίων : 2 kontesses
Ημερομηνία Εγγραφής : 07/02/2008
Mood :
MHTSI έγραψε:Ναι ο τριχοφαγος κανει κυκλικα μπαλωματα και η Φαιδρα που ειχε μικρη κυκλικο ηταν το μπαλωμα στο κεφαλακι της , και η fugoral αλλα και η daktarin αν θυμαμαι καλα ειναι και οι 2 για μυκητιασεις Περαστικα σας :iliosfl:
να'σαι καλα!
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
Η Μουμού πέρασε μύκητες κάποια στιγμή και η γιατρός μας είχε πει για το fungoral σε χαπάκι και επάλειψη με κρέμα fuungoral, επίσης. Θεραπεύτηκε πλήρως. Την κρέμα της την έβαλα 2-3 φορές και μετά σταμάτησα γιατί την έτρωγε όλη και φοβήθηκα. Πάντως, με το χαπάκι μια χαρά.
marfot75- Γατού Fan Park
-
Αριθμός γατουνίων : .
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/11/2007
Mood :
Γενικά να προσέχεις αν είναι γενικώς καλά, γιατί τα αντιμυκητιασικά φάρμακα σαν το fungoral που ανέφερες είναι πολύ ισχυρά.
Αν την δείς να μην είναι και τόσο καλά, να το πείς άμεσα στον κτηνίατρό σου.
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πάθει τίποτε, αλλά στο λέω για να έχεις γενικά το νου σου.
Δεν το λέω για να σε τρομάξω.
Ο μόνος λόγος που σου γράφω τα παραπάνω είναι για να μην συμβεί κάτι και πιστεψεις ότι είναι άσχετο. Καθόλου δεν εννοώ ότι κάτι θα συμβεί.
Το πιθανότερο είναι να πάνε όλα καλά και να περάσει κι η μυκητίαση.
Για την δική σου προστασία, αρκεί να πλένεις καλά τα χέρια σου μετά από τα χαδάκια που θα έχετε...
Γενικά οι μύκητες κολλάνε, αλλά αν τηρείς τα βασικά δεν πρόκειται να κολλήσεις!
Αν θες, δες και το θέμα με τον Gallettako που είχε βρεί η Ισμήνη και ήταν ένας σκέτος... μύκητας...
Δες ΕΔΩ
Και τώρα βέβαια είναι το κουκλί Galletti που είναι υπέροχο και υγιέστατο.
Η Ισμήνη, τόσο γεμάτος που ήταν ο Galletti, δεν κόλλησε τίποτε
Αν την δείς να μην είναι και τόσο καλά, να το πείς άμεσα στον κτηνίατρό σου.
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πάθει τίποτε, αλλά στο λέω για να έχεις γενικά το νου σου.
Δεν το λέω για να σε τρομάξω.
Ο μόνος λόγος που σου γράφω τα παραπάνω είναι για να μην συμβεί κάτι και πιστεψεις ότι είναι άσχετο. Καθόλου δεν εννοώ ότι κάτι θα συμβεί.
Το πιθανότερο είναι να πάνε όλα καλά και να περάσει κι η μυκητίαση.
Για την δική σου προστασία, αρκεί να πλένεις καλά τα χέρια σου μετά από τα χαδάκια που θα έχετε...
Γενικά οι μύκητες κολλάνε, αλλά αν τηρείς τα βασικά δεν πρόκειται να κολλήσεις!
Αν θες, δες και το θέμα με τον Gallettako που είχε βρεί η Ισμήνη και ήταν ένας σκέτος... μύκητας...
Δες ΕΔΩ
Και τώρα βέβαια είναι το κουκλί Galletti που είναι υπέροχο και υγιέστατο.
Η Ισμήνη, τόσο γεμάτος που ήταν ο Galletti, δεν κόλλησε τίποτε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Marcos στις Πεμ Ιαν 22, 2009 1:54 am, 2 φορές συνολικά
Marcos- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : Μόνο 1 πιά... Το ΑΠΑΙΣΙΟ ΜΑΡΙΚΑΚΙ
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Μαντού ασυζητητί._
Motto : Hey!!! Hey!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 01/04/2008
Mood :
Βέβαια και το fungoral είναι πολύ ισχυρό φάρμακο. Σε μας η κατάσταση ήταν αρκετά ζόρικη αλλά και πάλι η γιατρός μας είχε πει τότε να μην της το δώσω πάνω απο 10 ημέρες γιατί δημιουργει προβλήματα στο συκώτι και η ποσότητα ήταν 1/8 ημερησίως.
marfot75- Γατού Fan Park
-
Αριθμός γατουνίων : .
Ημερομηνία Εγγραφής : 21/11/2007
Mood :
Στο Tsifafouli πόσο δίνεις; (Fungoral ημερησίως εννοώ)
Edit: Δεν σε πρόλαβα πήγες για ύπνο.
Αν της δίνεις ένα χάπι ημερησίως, τότε ρίξε μιά ματιά στο χαρτί οδηγιών του φαρμάκου.
Συνήθως αυτά τα φάρμακα λένε αναλογία δόσης και κιλών...
Στο λέω γιατί κατάλαβα έτσι που το έγραψες ότι της δίνεις ένα χάπι, κι επειδή η Marfo μας, τύχαινε να δίνει ακριβώς το ίδιο φάρμακο, κι έδινε 1/8 του χαπιού, έλεγξέ το.
Και αν είναι διαφορετικά τα milligram που λέει η συσκευασία του φαρμάκου, ρώτα ξανά και την γιατρό σου.
Πολλές φορές τυχαίνει να κάνουν λάθος στην δόση άμα είναι λίγο βιαστικοί.
Εγώ δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή δόση, αλλά επειδή κι εγώ την έχω πατήσει με αναλογία φαρμάκου, πάντα το ελέγχω.
Edit: Δεν σε πρόλαβα πήγες για ύπνο.
Αν της δίνεις ένα χάπι ημερησίως, τότε ρίξε μιά ματιά στο χαρτί οδηγιών του φαρμάκου.
Συνήθως αυτά τα φάρμακα λένε αναλογία δόσης και κιλών...
Στο λέω γιατί κατάλαβα έτσι που το έγραψες ότι της δίνεις ένα χάπι, κι επειδή η Marfo μας, τύχαινε να δίνει ακριβώς το ίδιο φάρμακο, κι έδινε 1/8 του χαπιού, έλεγξέ το.
Και αν είναι διαφορετικά τα milligram που λέει η συσκευασία του φαρμάκου, ρώτα ξανά και την γιατρό σου.
Πολλές φορές τυχαίνει να κάνουν λάθος στην δόση άμα είναι λίγο βιαστικοί.
Εγώ δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή δόση, αλλά επειδή κι εγώ την έχω πατήσει με αναλογία φαρμάκου, πάντα το ελέγχω.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Marcos στις Πεμ Ιαν 22, 2009 4:01 am, 2 φορές συνολικά
-
Mood :
Πφφφ....
Ξυπνησα...αν και λιγο νωρις.
Βασικα της δινω 1/4 του χαπιου την ημερα.
Αυριο με το καλο (δλδ σε λιγες ωρες) θα παω στην κτηνιατρο και θα δω τι θα μου πει.
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες
Νεοτερα εντος της ημερας...
Ξυπνησα...αν και λιγο νωρις.
Βασικα της δινω 1/4 του χαπιου την ημερα.
Αυριο με το καλο (δλδ σε λιγες ωρες) θα παω στην κτηνιατρο και θα δω τι θα μου πει.
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες
Νεοτερα εντος της ημερας...
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
Καλημερούδια!!!!
Περαστικούλια σας!!!!
Και... καληνύχτα...
Περαστικούλια σας!!!!
Και... καληνύχτα...
-
Mood :
Αρχικα κι εγω εδινα fungoral σε παρα πολυ μικρη δοση (πάει ανάλογα με τα κιλα) αλλά ειχε χειροτερα αποτελέσματα. Μετα έδωσα σιρόπι sporanox το οποιο ειναι ανθρωπινο φάρμακο και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Παράλληλα του εβαζα και μια αλοιφη για μυκητες.
Αντιστοιχο του sporanox υπάρχει ένα αντιμηκιτιακο ειδικο για γατες σε πολυ πιο προσιτη τιμη.
Ρωτησε το γιατρο σου σχετικά.
Πάντως μην ανησυχεις...Οντως ειναι μεταδοτικοι οι μυκητες αλλα θεραπευονται. Εγω πάντως δεν κόλησα.
Αντιστοιχο του sporanox υπάρχει ένα αντιμηκιτιακο ειδικο για γατες σε πολυ πιο προσιτη τιμη.
Πάντως μην ανησυχεις...Οντως ειναι μεταδοτικοι οι μυκητες αλλα θεραπευονται. Εγω πάντως δεν κόλησα.
ismini- Artistic Moderator/Καλλιτεχνό-γατα
-
Αριθμός γατουνίων : Δύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Πεπίτο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood :
ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η marfot75 ΕΙΝΑΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ,ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ Κ ΑΛΟΙΦΗ DAKTARIN .ΕΓΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΑ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ,ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑ ΤΗΝ ΚΙΡΚΗ ΝΑ ΜΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.. ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ Κ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΣΤΗ ΦΑΓΟΥΡΑ.ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ
barkoulitses- Mature Cat
-
Τόπος : ΒΥΡΩΝΑΣ
Αριθμός γατουνίων : 16 ΚΑΙ 1 ΣΚΥΛΟ
Motto : ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/11/2008
Mood :
Και.... γυρισαμε!!!
Καλα, δεν ειμαστε ολη μερα στον κτηνιατρο, εγω ομως τωρα εκατσα και ειπα να σας πω τα νεα...
Λοιπον, η κτηνιατρος λεει οτι θα κανει να περασει κανα μηνα (!!!) αν και το χαπι να το σταματησω στις 10 μερες και να την παω να τη δει, ετσι για καλο και για κακο.
Δεν πειραζει λεει που γλυφει το σπρει και να συνεχισω οπως κανω τωρα...
Δεν ανησυχει που ματωσε φτανει που σταματησε να τρεχει...
Αυτααα....
τωρα σοβαρα, θα κανει να περασει ενα ολοκληρο μηνα???
Το λυπαμαι το γατουλινακι μου
Καλα, δεν ειμαστε ολη μερα στον κτηνιατρο, εγω ομως τωρα εκατσα και ειπα να σας πω τα νεα...
Λοιπον, η κτηνιατρος λεει οτι θα κανει να περασει κανα μηνα (!!!) αν και το χαπι να το σταματησω στις 10 μερες και να την παω να τη δει, ετσι για καλο και για κακο.
Αυτααα....
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
Περαστικά σας, μωρέ...
-
Mood :
Περαστικούλια
Maro- Γατοδιαβιβάστρια
-
Τόπος : Κορυδαλλός
Αριθμός γατουνίων : Ένα
Motto : Don't breed or buy while stray animals die!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/06/2008
Mood :
tsifafouli έγραψε:Και.... γυρισαμε!!!
Αυτααα....
Δεν θέλω να σε πανικοβάλω αλλά ο Galletti είχε τους μύκητες για κανένα τρίμηνο. Η θεραπεία ήταν αυτή που γράφει η Ισμήνη το Sporanox. Πάντως ούτε εγώ ούτε ο Σπύρος κολλήσαμε και φαντάσου ότι το φιλάγαμε κιόλας το μωρό.
Περαστικούλια στο Tsifafouli. Μη στεναχωριέσαι
hroutou- Mature Cat
-
Τόπος : Πατήσια
Αριθμός γατουνίων : 1 ροζούλι + 1 μαυρούλι
Motto : Χάριζε πάντα ένα γλυκό χαμόγελο
Ημερομηνία Εγγραφής : 22/10/2008
Mood :
Βρε Ελένη μου, ο Γκαλλέτι δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτό το πλάσμα ήταν ολόκληρο μύκητας με σχήμα γατιού.
Καλά, το πώς είναι τώρα δεν το συζητάω... :kardoula: :kardoula:
-
Mood :
Ετσι τον ειχε αποκαλέσει κι ο γιατρος "Μανιτάρι"!marmanga έγραψε:Βρε Ελένη μου, ο Γκαλλέτι δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτό το πλάσμα ήταν ολόκληρο μύκητας με σχήμα γατιού.
Πάντως να προσθέσω οτι ο καλος μου κόλλησε μύκητα απο το Γκαλλετάκι, αλλα με μιας εβδομάδας αντιβίωση υποχώρησε.
Περαστικά στο γατάκι σου!
ismini- Artistic Moderator/Καλλιτεχνό-γατα
-
Αριθμός γατουνίων : Δύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Πεπίτο!
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/11/2007
Mood :
περαστικα σας...
Ενα μηνα θα εχεις ενα ξεχωριστο γατι μωρε...με μπαλομα! ευχομαι γρηγορη αναρρωση
Ενα μηνα θα εχεις ενα ξεχωριστο γατι μωρε...με μπαλομα! ευχομαι γρηγορη αναρρωση
NiaR- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : where the wild roses grow....
Αριθμός γατουνίων : Έκτορας + Παρις
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Άνοιξη - Φθινόπωρο
Motto : Μην φοβάσαι να χαλασεις τα παπούτσια σου κυνηγώντας τα πιο τρελα όνειρα σου!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 24/01/2008
Mood :
Να'στε καλα, ηρεμησα λιγο....
Καλο βραδυ σε ολους και ευχαριστω!
Καλο βραδυ σε ολους και ευχαριστω!
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
Το αντίστοιχο του sporanox είναι το itranfungol το μόνο κτηνιατρικό αποτελεσματικό φάρμακο ειδικό για γάτες. Είναι κι αυτό ακριβούτσικο (36-38 ευρώ). Θέλει προσοχή στη χορήγηση. 7-10 μέρες θεραπεία, 7 μέρες παύση και 7-10 μέρες επανάληψη του φαρμάκου. Πάντα βέβαια με την συμβουλή και την παρακολούθηση κτηνιάτρου.ismini έγραψε:Μετα έδωσα σιρόπι sporanox το οποιο ειναι ανθρωπινο φάρμακο και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Παράλληλα του εβαζα και μια αλοιφη για μυκητες.
Η δόση είναι ανάλογη με τα κιλά της γάτας. Μετά το τέλος της θεραπείας καλό είναι να γίνεται μια εξέταση αίματος για το συκώτι.
Milly- Συνερ-γάτα
-
Τόπος : Π.Φάληρο
Αριθμός γατουνίων : .. και άνω
Motto : Τίποτα δεν μένει εκεί για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής : 19/11/2007
Mood :
Στην εσχατη, δες μήπως της βάλεις κολλάρο για κάνα δυο μέρες για να μην το γλείφει. Το 'χα κάνει με μια γάτα μου όταν είδα τα δύσκολα με τριχοφάγο που δεν φτουρούσε με τίποτα η κρέμα πάνω του (και βασικά φοβόμουν μην πάθει τίποτα που την έτρωγε)
Ε, λίγο άσχετο... Την αρρωστούλα Σαμίρα δεν τη λένε; Μπερδεύτηκα πάλι...
Ε, λίγο άσχετο... Την αρρωστούλα Σαμίρα δεν τη λένε; Μπερδεύτηκα πάλι...
-
Mood :
Σαμίρα.
-
Mood :
Marcos έγραψε:Σαμίρα.
Σαμίρα = Διασκεδαστική συντροφιά
Ωραίο όνομα για γάτα..
Φωτεινή- Γαταποκρίτρια
-
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood :
Φωτεινή έγραψε:Marcos έγραψε:Σαμίρα.
Ωραίο όνομα για γάτα..
Αληθεια?
Εγω το εβγαλα απο το Σαμος+Ηρα=Σαμια Ηρα, λογω της καταγωγης μας :P
Πολυ καλυτερα ειμαστε σημερα παντως, αν και βγαζει αναρθρες κραυγες οταν με βλεπει με το σπρει στο χερι, ειλικρινα το ξερω οτι ειναι κακο αλλα με πιανουν τα γελια...
tsifafouli- Junior Cat
-
Mood :
φαντάζομαι ότι μπορείς να της φορέσεις αυτό το χωνί που δεν την αφήνει να γλύφει το σώμα της στο μεγαλύτερο του μήκος.
δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο αλλα αν το κρίνεις αναγκαίο υπάρχει και αυτή η λύση.
περαστικουλια!!!
δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο αλλα αν το κρίνεις αναγκαίο υπάρχει και αυτή η λύση.
περαστικουλια!!!
ZweeT_DReamZ- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 0
Ημερομηνία Εγγραφής : 22/10/2008
Mood :
tsifafouli έγραψε:Φωτεινή έγραψε:Marcos έγραψε:Σαμίρα.
Ωραίο όνομα για γάτα..
Αληθεια?
Εγω το εβγαλα απο το Σαμος+Ηρα=Σαμια Ηρα, λογω της καταγωγης μας :P
Αλήθεια
Φωτεινή- Γαταποκρίτρια
-
Τόπος : Αγγλία
Αριθμός γατουνίων : 2
Motto : ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/11/2007
Mood :
Bρε παιδια...Κατα ποσο κινδυνευουν να κολλησουν τα υπολοιπα ζωα του σπιτιου? Σας εχει τυχει απο ενα ζωακι να κολλησουν κ τα υπολοιπα δικα σας? Με εχει πιασει ενας πανικος μην κολλησουν ολα κ τι θα κανω εξ αποστασεως!!!!
nikos_x- Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.
-
Αριθμός γατουνίων : 1 + 1 που γαυγίζει
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας
Motto : The dog did it!
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2009
Mood :
Νικο οταν ο Αντρεας ειχε πολυ μεγαλο θεμα με τους μυκητες, ειχα τοτε αλλα 3 γατια και δεν κολλησαν ουτε αυτα ουτε εμεις. Για τα σκυλια δεν ξερω..
Karamela- Mature Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 6
Ημερομηνία Εγγραφής : 29/06/2012
Mood :
Αχα...
nikos_x- Επίλεκτος Ομάδος Γ.Α.Τ.
-
Αριθμός γατουνίων : 1 + 1 που γαυγίζει
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Χειμώνας
Motto : The dog did it!
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/07/2009
Mood :
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τρι Σεπ 03, 2024 9:22 pm από xnoudoto_teras
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios
» Νέα γατομάνα σε πανικό!
Πεμ Αυγ 24, 2023 9:09 pm από belezza