Γάτες κι εξετάσεις
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γάτες κι εξετάσεις
Γεια σας και χαρά σας!
Εδώ κι ενάμιση χρόνο συγκατοικώ με έναν υπέροχο γατούλη, το Μουσταφά. Ο Μουσταφάκος είναι ημίαιμο περσάκι, σχεδόν 2 ετών και υγιής. Πέρα από τον ετήσιο έλεγχο από τον κτηνίατρο, ο οποίος του κάνει και το εμβόλιό του, τι άλλες εξετάσεις θα προτείνατε να του κάνω και πόσο συχνά; Αίματος πχ; Κι αν ναι, τι; Γενικές όπως εμείς ή κάτι άλλο; Έχει κάνει εξετάσεις για μεταδιδόμενα και είναι και στειρωμένος. Ξέρω ότι λόγω της (μισής) ράτσας του πρέπει κάποια στιγμή να κάνει υπέρηχο νεφρών για να τον έχω σαν σημείο αναφοράς για τυχόν μελλοντικά προβλήματα.
Κάποια πρόταση κάποιος;
Σας ευχαριστώ πολύ!
Εδώ κι ενάμιση χρόνο συγκατοικώ με έναν υπέροχο γατούλη, το Μουσταφά. Ο Μουσταφάκος είναι ημίαιμο περσάκι, σχεδόν 2 ετών και υγιής. Πέρα από τον ετήσιο έλεγχο από τον κτηνίατρο, ο οποίος του κάνει και το εμβόλιό του, τι άλλες εξετάσεις θα προτείνατε να του κάνω και πόσο συχνά; Αίματος πχ; Κι αν ναι, τι; Γενικές όπως εμείς ή κάτι άλλο; Έχει κάνει εξετάσεις για μεταδιδόμενα και είναι και στειρωμένος. Ξέρω ότι λόγω της (μισής) ράτσας του πρέπει κάποια στιγμή να κάνει υπέρηχο νεφρών για να τον έχω σαν σημείο αναφοράς για τυχόν μελλοντικά προβλήματα.
Κάποια πρόταση κάποιος;
Σας ευχαριστώ πολύ!
purfect- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/09/2016
Απ: Γάτες κι εξετάσεις
Στην ηλικία του δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο πέρα από μια τυπική εξέταση από τον κτηνίατρο.
Τα ίδια ρωτούσα κι εγώ για τις δικές μου, αλλά μου επεσήμαναν δυο γιατροί ότι δεν χρειάζεται.
Κάποια στιγμή κάναμε στο ένα το κορίτσι μου μια γενική αίματος και εξέταση για κάποια λοιμώδη κι αυτό γιατί παρουσίασε μια έξαρση ουλίτιδας.
Βγήκαν όλα καλά και τα τεστ για λοιμώδη αρνητικά.
Οι δικές μου είναι μια γέννα, δεν έζησαν έξω ουσιαστικά και γίνονται 3 ετών τον άλλο μήνα, οπότε αυτές τις εξετάσεις δεν τις κάναμε καν στις άλλες 2.
Οποιαδήποτε προληπτική εξέταση την ξεκινάς από τα 5 και μετά ή και αργότερα σύμφωνα με κάποιους γιατρούς.
Ξεκινάς σίγουρα με γενικές αίματος και μετά ανάλογα την περίπτωση, ότι κρίνει ο γιατρός σας.
Πάντως αυτό με τον υπέρηχο για τα νεφρά δεν τον έχω ακούσει ξανά..
Για ποιο λόγο ακριβώς χρειάζεται; Σε τι είδους προβλήματα αναφέρεσαι και τι σημασία έχει που είναι ημίαιμη;
Γενικά μην ανησυχείς, εφόσον έχεις έναν υγιή, νεαρό ακόμη γατούλη.
Παρακολουθούμε δοντάκια, αυτάκια, ψηλάφιση στην περιοχή της κοιλιάς, να τον ακούει ο γιατρός και δεν νομίζω πως χρειάζεστε κάτι άλλο.
Τα ίδια ρωτούσα κι εγώ για τις δικές μου, αλλά μου επεσήμαναν δυο γιατροί ότι δεν χρειάζεται.
Κάποια στιγμή κάναμε στο ένα το κορίτσι μου μια γενική αίματος και εξέταση για κάποια λοιμώδη κι αυτό γιατί παρουσίασε μια έξαρση ουλίτιδας.
Βγήκαν όλα καλά και τα τεστ για λοιμώδη αρνητικά.
Οι δικές μου είναι μια γέννα, δεν έζησαν έξω ουσιαστικά και γίνονται 3 ετών τον άλλο μήνα, οπότε αυτές τις εξετάσεις δεν τις κάναμε καν στις άλλες 2.
Οποιαδήποτε προληπτική εξέταση την ξεκινάς από τα 5 και μετά ή και αργότερα σύμφωνα με κάποιους γιατρούς.
Ξεκινάς σίγουρα με γενικές αίματος και μετά ανάλογα την περίπτωση, ότι κρίνει ο γιατρός σας.
Πάντως αυτό με τον υπέρηχο για τα νεφρά δεν τον έχω ακούσει ξανά..
Για ποιο λόγο ακριβώς χρειάζεται; Σε τι είδους προβλήματα αναφέρεσαι και τι σημασία έχει που είναι ημίαιμη;

Γενικά μην ανησυχείς, εφόσον έχεις έναν υγιή, νεαρό ακόμη γατούλη.
Παρακολουθούμε δοντάκια, αυτάκια, ψηλάφιση στην περιοχή της κοιλιάς, να τον ακούει ο γιατρός και δεν νομίζω πως χρειάζεστε κάτι άλλο.
Stella M.- Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος
-
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Κάποτε μου άρεζε η βροχή, τώρα σκέφτομαι τα ζουζουνάκια που γυρνάνε έξω..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Τον Αρουλίνη που βρήκα σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο στη βροχή και τον έδωσα για υιοθεσία..Οι νέοι γατογονείς όμως τον λατρεύουν!
Motto : Αύριο είναι μια καινούργια μέρα
Ημερομηνία Εγγραφής : 20/01/2017
Mood :
Απ: Γάτες κι εξετάσεις
Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις

Αυτό με τα νεφρά μου το είπε η κτηνίατρος γιατί είναι πέρσικο γατάκι, έστω κατά το ήμισυ, και στη ράτσα αυτή συναντάται συχνά η νεφρική ανεπάρκεια (μακριά από μας...)

Αυτό με τα νεφρά μου το είπε η κτηνίατρος γιατί είναι πέρσικο γατάκι, έστω κατά το ήμισυ, και στη ράτσα αυτή συναντάται συχνά η νεφρική ανεπάρκεια (μακριά από μας...)
purfect- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 2
Ημερομηνία Εγγραφής : 08/09/2016

» εξετάσεις ούρων
» Όταν βρίσκουμε ένα αδέσποτο ποιές εξετάσεις πρέπει να γίνονται?
» Αιματολογικές εξετάσεις
» εξετάσεις τοξοπλάσματος
» Εξετάσεις και εμβολιασμός γάτας
» Όταν βρίσκουμε ένα αδέσποτο ποιές εξετάσεις πρέπει να γίνονται?
» Αιματολογικές εξετάσεις
» εξετάσεις τοξοπλάσματος
» Εξετάσεις και εμβολιασμός γάτας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
» Γατάκι sphynx 6 εβδομάδων δεν τρώει
» Γατάκι (μάλλον) 10-12 ημερών
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
» Χαρίζονται πέρσικα γατάκια
» Δίδονται ΠΕΡΣΙΚΑ ΓΑΤΑΚΙΑ
» Γατούλα σε ανάρρωση
» Καλό ταξίδι βασίλισσα μου
» Περινεικη ουριθροστομια
» ΠΕΡΙΝΕΪΚΗ ΟΥΡΗΘΡΟΣΤΟΜΙΑ
» Περινεικη ουριθροστομια
» Παρακαλώ θέλω βοήθεια για να βρει σπίτι ο γατούλης
» Παρακαλώ θέλω βοήθεια για να βρει σπίτι ο γατούλης
» στειρωση γατουλας δευτερη φορα ραματα εσωτερικα αποροφησιμα
» Χαρίζεται ομορφάντρας
» Πόσο να περιμένω το κόστος υπερήχου και ανάλυσης ούρων;
» Χνουδομπαλάκια λουσμένα στο φως και το χρώμα ψάχνουν μόνιμο σπίτι.
» Επείγον μετα απο στείρωση...
» Η φιλεναδίτσα ψάχνει σπίτι
» Γιατί εξαφανίστηκε;
» Μια αδέσποτη βασίλισσα
» Βασίλισσα Λίχα
» Νευρολόγος κτηνίατρος
» Miss you ????
» Χαρίζονται
» Μικρή χαδιάρα ψάχνει σπίτι!
» Παράλυση γατούλας
» Υιοθεσία για 3 γατάκια που έχασαν τον ιδιοκτήτη-"συνγατοικό" τους
» ANAZHTHΣΗ YIOΘΕΣΙΑΣ