Γατοστουμπωμα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γατοστουμπωμα
Εχω εναν γαταρο ο οποιος εχει στουμπωσει για τα καλα απο τις τριχομπαλες του και τα κακα του, και δεν μου τα εχει κανει εδω και 3-4 μερες.Εχουμε κανει εξετασεις/ακτινογραφιες ακομα και υπερηχο για τα παντα και κατα τα αλλα ειμαστε καλα.
Ο γιατρος μου ειπε να του δωσω παστουλα για 3 μερες,και μετα αν ακομη δεν ταχει κανει να παρει κλυσμα.Επισης δεν τρωει απο τοτε που στουμπωσε με το ζορι να πιει λιγο κοσερβοζουμο ... :/
Εγω βεβαια επειδη οτι θελω καταλαβαινω του εκανα κλυσμα αμεσως και ερεθιστικε :/ Και παρολαυτα εκανε λιγα μονο..
Και επειδη εχω ξαναπερασει τεοια ιστορια με γατοστουμπωματα με ενα αδεσποτουλι που ειχα βρει και οι παστουλες και τα φαρμακα δεν ειχαν κανει δουλεια , αναρωτιεμαι μηπως το ζωο να το παω να το ξεστουμπωσουν 'χειρουργικα'? Και να μην το αφηνω να ταλειπωριεται αλλες 3 μερες?Θα κλεισει βδομαδα ετσι :/
Ποια ειναι η γνωμη σας?
(σαφως και θα ξαναμιλησω με γιατρο απλα καποιες φορες εχω τις διαφωνιες μου)
Ο γιατρος μου ειπε να του δωσω παστουλα για 3 μερες,και μετα αν ακομη δεν ταχει κανει να παρει κλυσμα.Επισης δεν τρωει απο τοτε που στουμπωσε με το ζορι να πιει λιγο κοσερβοζουμο ... :/
Εγω βεβαια επειδη οτι θελω καταλαβαινω του εκανα κλυσμα αμεσως και ερεθιστικε :/ Και παρολαυτα εκανε λιγα μονο..
Και επειδη εχω ξαναπερασει τεοια ιστορια με γατοστουμπωματα με ενα αδεσποτουλι που ειχα βρει και οι παστουλες και τα φαρμακα δεν ειχαν κανει δουλεια , αναρωτιεμαι μηπως το ζωο να το παω να το ξεστουμπωσουν 'χειρουργικα'? Και να μην το αφηνω να ταλειπωριεται αλλες 3 μερες?Θα κλεισει βδομαδα ετσι :/
Ποια ειναι η γνωμη σας?
(σαφως και θα ξαναμιλησω με γιατρο απλα καποιες φορες εχω τις διαφωνιες μου)
Deadendx- Junior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : 3
Ημερομηνία Εγγραφής : 23/07/2014
Απ: Γατοστουμπωμα
θα σε συμβούλευα να πάρεις μια δεύτερη γνώμη, ενδεχομενως να αλλάξεις τροφή και να τσεκάρεις αν έχει καταπιει τίποτα που δεν γράφει στην ακτινογραφία (πχ. κορδόνι, κλωστή, κομματι υφασμα). Ειδικά αν ξεκινήσει και εμετούς. Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι δεν τρώει.
Χειρουργικά δεν είναι λύση, αυτό που μπορεί να κάνει ο γιατρός σου σαν τελική λύση, είναι να τον ναρκώσει και μετά να απομακρύνει το στούμπωμα μαζί με τη βοήθεια ενός υποκλυσμού.
Το να κάνεις εσύ υποκλυσμό στο γάτο σου δεν θα στο συνιστούσα σε καμία περίπτωση, διότι μπορεί να δημιουργήσεις μεγάλο πρόβλημα. Προς στιγμήν το ότι δεν τρώει είναι φυσιολογικό αφού είναι στουμπωμένος. Επίσης πιθανότατα να είναι κακόκεφος και "πεσμένος" σε ενέργεια.
Νερό πίνει ?
Το να κάνεις εσύ υποκλυσμό στο γάτο σου δεν θα στο συνιστούσα σε καμία περίπτωση, διότι μπορεί να δημιουργήσεις μεγάλο πρόβλημα. Προς στιγμήν το ότι δεν τρώει είναι φυσιολογικό αφού είναι στουμπωμένος. Επίσης πιθανότατα να είναι κακόκεφος και "πεσμένος" σε ενέργεια.
Νερό πίνει ?
Smokys- Moderator/Πρωτερ-γάτα
-
Τόπος : Αθήνα
Αριθμός γατουνίων : 4
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : Φθινόπωρο - Άνοιξη
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/06/2009
Mood :
Ναι πινει νερο και σημερα τρωει και λιγο απο μονος του, το πρωι θα παμε στον γιατρο για να του τα βγαλει (χωρις λαβιδα), ελπιζω να μην πονεσει πολυ :/.. Θα σας πω νεα του αυριο!
Deadendx- Junior Cat
-
Για να κλεισω και το θεμα αυτο, τελικα ολη την ιστορια την καναν οι τριχομπαλες. Το αστερι μου ειναι περδικι σημερα, τρωει κανει και τα κακα του και παιζει σαν τρελο! Οι παστα μονο εκανε δουλεια τελικα απλα ηθελε λιγο παραπανω χρονο! Χαρηκα πολυ που δεν χρειαστεικε να τον ταλαιπωρησω αλλο! Με μισει λιγο βεβαια γιατι τωρα τον 'κυνηγαω' να τον κουρεψω για να μην την ξαναπατησουμε!
Deadendx- Junior Cat
-
κουρεμα σε γατα..?
Δεν το εχω ξανακουσει.....
Γιατι δεν παιρνεις μια βουρτσα απο αυτες που "κοβουν" και τις τριχες παραλληλα για να τον χτενιζεις μ' αυτην...?
κατι σαν αυτην εννοω....
http://www.amazon.com/FURminator-Short-Hair-deShedding-Large/product-reviews/B0040QS3QS?pageNumber=66
αλλα και ενα γαντι απλο για γατουλες κανει δουλεια αν τον χαϊδευεις καθε μερα μ' αυτο.
Δεν το εχω ξανακουσει.....
Γιατι δεν παιρνεις μια βουρτσα απο αυτες που "κοβουν" και τις τριχες παραλληλα για να τον χτενιζεις μ' αυτην...?
κατι σαν αυτην εννοω....
http://www.amazon.com/FURminator-Short-Hair-deShedding-Large/product-reviews/B0040QS3QS?pageNumber=66
αλλα και ενα γαντι απλο για γατουλες κανει δουλεια αν τον χαϊδευεις καθε μερα μ' αυτο.
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
χεχε αμα μου κανανε δουλεια δε θα μιλαγα για κουρεμα Συμβαινει το εξης, το Furminator το εχω αλλα δεν το θελει με τιποτα βγαζει νυχια το μισει θανασιμα!!. Τον χτενιζω καθημερινα με βουρτσα για μακρυτριχες 2-3 φορες τη μερα, τον χαιδευω για να τουβγαζω τα περισευματα, γεμιζω μια σακουλα τριχες και παρολαυτα καθε μερα εχει καινουργια κομπακια και αφηνει παντου τουφες! Ε, βαλε και ολες αυτες που καταπινει...!!Χειροτερος και απο περσιας ειναι...
Δεν θα τον κουρεψω και γουλι Μονο εκει που γλυφεται πολυ
Δεν θα τον κουρεψω και γουλι Μονο εκει που γλυφεται πολυ
Deadendx- Junior Cat
-
τοτε τι να πω....?
δεν μου μενει παρα να πω, ... πρόσεχε μην σταματησει να σου κραταει μουτρα , κι αρχισει να σου κατεβαζει τα δικά σου.... (με τα νύχια του....)
kouix- Εφτάψυχος-η M^o-o^derator
-
Αριθμός γατουνίων : 5 νιάου, 2 γαβ, 1 τσίου
Ημερομηνία Εγγραφής : 28/04/2013
Mood :
Επειδη και ο δικος μου ειχε προβλημα με τριχομπαλες (καθημερινοι εμετοι τριχομπαλας), σου προτεινω να του εχεις διαθεσιμο 24/7 χορτο (ή εστω φυτεψε σε καποια γλαστρα φακες). Προσεξε επισης την διατροφη του. Εμας το χορτο και η διατροφη μας εσωσαν. Ουτε ο δικος μου δεχεται το χτενισμα, αλλα δεν χρειαστηκε ποτε να τον κουρεψω (μακρυτριχος ειναι).
koneko- Γατο-gourmeδιά
-
Τόπος : Β. Αμερικη
Αριθμός γατουνίων : 2
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όλες!!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 26/03/2012
Mood :
Χορτο εννοεις γατοχορτο ε? Κοιτα εχει μια γλαστρα που μασουλαει-δεν ειναι γατοχρτο ειναι χλωρoφυτο και ειχα διαβασει οτι ειναι ακινδυνη οποτε τον αφησα - με τις φακες τι γινεται? αμα πχ φαει και τα σπορακια θαχει καποιο προβλημα?
Αυτη η διατροφη ειναι ο μεγαλος μου καημος, καθως τωρα περνει ξηρα για διαβητικα και θελω να τον περασω σε κονσερβα σιγα σιγα και μετα σε μαγειρευτα/ωμα(με επιφυλαξη αυτο ακομα).Ελα μου ντε που δεν καταδεχεται τιποτα αλλο απο την ξηρα του!Σνομπαρει επιδικτικα τα παντα o κυριος!!!Λαιμαργια μηδεν!
Αυτη η διατροφη ειναι ο μεγαλος μου καημος, καθως τωρα περνει ξηρα για διαβητικα και θελω να τον περασω σε κονσερβα σιγα σιγα και μετα σε μαγειρευτα/ωμα(με επιφυλαξη αυτο ακομα).Ελα μου ντε που δεν καταδεχεται τιποτα αλλο απο την ξηρα του!Σνομπαρει επιδικτικα τα παντα o κυριος!!!Λαιμαργια μηδεν!
Deadendx- Junior Cat
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τρι Οκτ 15, 2024 6:58 pm από gatisios
» Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κι όλα τα καλά....
Παρ Οκτ 11, 2024 4:33 pm από marikaity
» Ερμηνεία εξετάσεων
Δευ Οκτ 07, 2024 4:58 pm από belezza
» Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας (ΝοΚΟΓ)
Σαβ Σεπ 14, 2024 12:56 am από Sofiana
» Ολική νάρκωση - ασφαλής;
Τρι Σεπ 03, 2024 9:22 pm από xnoudoto_teras
» Ο Τοσοδούλης ψάχνει σπίτι
Σαβ Αυγ 24, 2024 11:18 pm από annines
» Διάρροια σε γατάκι 2 μηνών περίπου
Σαβ Αυγ 10, 2024 5:59 pm από efikap
» Χαρίζεται μπόμπιρας.
Τρι Ιουλ 09, 2024 8:29 pm από gatisios
» Επείγουσα φιλοξενία/υιοθεσία!!!
Κυρ Ιουν 30, 2024 4:57 pm από Mary0
» Τα εμβόλια της γάτας
Δευ Ιουν 24, 2024 5:01 pm από belezza
» επιπλοκες απο στειρωση αδεσπωτης.
Τετ Ιουν 05, 2024 10:53 am από gatisios
» Οδοντιατρική της γάτας: πώς μπορεί να βοηθήσει η φροντίδα στ
Τετ Μάης 15, 2024 11:21 am από gatisios
» Αρθρίτιδα
Σαβ Απρ 27, 2024 11:02 pm από gatoulis2009
» Το ερωτηματολόγιο του υποψήφιου γατο-γονιού
Τρι Απρ 16, 2024 11:45 am από gatisios
» Μελανιά μετά από στείρωση
Τετ Απρ 03, 2024 12:36 am από Thor
» Στειρωση
Σαβ Μαρ 30, 2024 11:22 am από belezza
» Παρουσίαση
Δευ Μαρ 25, 2024 10:06 am από psipsa
» Είμαστε ευαίσθητες!
Κυρ Μαρ 24, 2024 10:57 am από psipsa
» Μύκητας!
Κυρ Μαρ 03, 2024 10:35 am από psipsa
» βοηθεια για γατουλα
Πεμ Φεβ 29, 2024 1:03 pm από annines
» ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ
Τρι Φεβ 27, 2024 2:28 pm από xrysa
» Μόλυνση στο ματάκι/χλαμύδια
Παρ Φεβ 16, 2024 9:52 am από psipsa
» Επιληψια γάτας
Πεμ Φεβ 01, 2024 1:11 am από tozouzou
» Αντιβίωση σε υγρή μορφή
Κυρ Ιαν 14, 2024 6:13 pm από TeoCats
» Αδεσποτακι με κρανιο-εγκεφαλικες κακωσεις
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:12 pm από psipsa
» M A DOLI N A
Κυρ Ιαν 14, 2024 12:07 pm από psipsa
» Προπτωση ορθου...
Δευ Ιαν 08, 2024 10:52 pm από πατουσακια
» Καρκίνος στη μύτη
Δευ Ιαν 01, 2024 9:32 pm από gatisios
» ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ
Τετ Δεκ 27, 2023 9:17 pm από gatisios
» Γατάκι 1,5 μηνων με ελκος στο ματι
Παρ Δεκ 08, 2023 12:30 am από feggaraki12
» Γατούλα με παράλυση
Τρι Δεκ 05, 2023 1:20 am από Cat mum
» ναρκωση με αεριο
Τετ Νοε 29, 2023 10:07 am από LIZA_T
» Εγχειρηση στο ματι και αποριες
Κυρ Νοε 26, 2023 6:02 pm από Ζιζάνης
» θολο ματι σε γατακι
Κυρ Νοε 26, 2023 6:01 pm από Ζιζάνης
» οφθαλμιατρος για γατακι με ζημια στο ματι??
Κυρ Νοε 26, 2023 6:00 pm από Ζιζάνης
» Κόκκινα ούλα
Σαβ Οκτ 14, 2023 1:39 pm από maria. K
» Ωτοδηκτικη ψωρα σε γατακι!
Πεμ Σεπ 28, 2023 10:24 pm από Iliakos
» Λοιμ. Λευχαιμία (FeLV)
Τρι Σεπ 12, 2023 6:28 pm από Tsoufis1989
» Μαλακές κροκέτες για ηλικιωμένες γάτες;
Τρι Σεπ 12, 2023 12:16 am από gatisios
» Νέα γατομάνα σε πανικό!
Πεμ Αυγ 24, 2023 9:09 pm από belezza