Μύκητες και μεταφορά γάτας
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μύκητες και μεταφορά γάτας
Καλησπέρα!
Πριν από ενάμιση μήνα περίπου βρήκα στο δρόμο ενα μωρογατάκι.
Αν και δεν συμπαθούσα πότε τις γάτες (ανέκαθεν είχαμε σκύλο) , κρατησα τη μικρή γατούλα, την πήγα σε κτηνίατρο, εκανε τα εμβολια της κ οπως όλα τα μωρα γατιά, ειχε μύκητες.
Ακολουθησα τις οδηγίες της γιατρού, η οποία συνέστησε μόνο τοπική επάλειψη με αλοιφή κ μου είπε πως μετά από 4-5 μέρες π θα χρησιμοποιεί τη κρεμα, δε διατρέχουμε πλέον κίνδυνο να κολλησουμε κι εμείς.
Οι μύκητες από την γάτα έφυγαν, εγω πρόσφατα κόλλησα, αλλα δεν με πείραξε, βαζω αλοιφη κ εχει αρχίσει να υποχωρεί, αλλα πριν από 3 μέρες κόλλησε και ο σκύλος (τα έχουμε και τα δύο στον κήπο). Ο σκύλος τώρα ακολουθεί θεραπεία με αφρόλουτρα-μπεταντιν και χάπια.
Επειδη εγω με τη γατούλα θα ταξιδεψουμε σύντομα κ θα μενει μέσα στο διαμερισμά μου, σκέφτομαι μηπως είναι καλύτερα να την κανω μπανιο με ειδικο αφρολουτρο για να αποφυγω την πιθανοτητα να μεταφερθούν οι μύκητες και στο διαμέρισμα, καθώς υποπτεύομαι πως είναι υγιής μικροβιοφορέας.
Καμιά γνώμη;
Ευχαριστώ !
Πριν από ενάμιση μήνα περίπου βρήκα στο δρόμο ενα μωρογατάκι.
Αν και δεν συμπαθούσα πότε τις γάτες (ανέκαθεν είχαμε σκύλο) , κρατησα τη μικρή γατούλα, την πήγα σε κτηνίατρο, εκανε τα εμβολια της κ οπως όλα τα μωρα γατιά, ειχε μύκητες.
Ακολουθησα τις οδηγίες της γιατρού, η οποία συνέστησε μόνο τοπική επάλειψη με αλοιφή κ μου είπε πως μετά από 4-5 μέρες π θα χρησιμοποιεί τη κρεμα, δε διατρέχουμε πλέον κίνδυνο να κολλησουμε κι εμείς.
Οι μύκητες από την γάτα έφυγαν, εγω πρόσφατα κόλλησα, αλλα δεν με πείραξε, βαζω αλοιφη κ εχει αρχίσει να υποχωρεί, αλλα πριν από 3 μέρες κόλλησε και ο σκύλος (τα έχουμε και τα δύο στον κήπο). Ο σκύλος τώρα ακολουθεί θεραπεία με αφρόλουτρα-μπεταντιν και χάπια.
Επειδη εγω με τη γατούλα θα ταξιδεψουμε σύντομα κ θα μενει μέσα στο διαμερισμά μου, σκέφτομαι μηπως είναι καλύτερα να την κανω μπανιο με ειδικο αφρολουτρο για να αποφυγω την πιθανοτητα να μεταφερθούν οι μύκητες και στο διαμέρισμα, καθώς υποπτεύομαι πως είναι υγιής μικροβιοφορέας.
Καμιά γνώμη;
Ευχαριστώ !

konstans- Kitten
-
Αριθμός γατουνίων : 1
Ημερομηνία Εγγραφής : 02/09/2013
Απ: Μύκητες και μεταφορά γάτας
Δεν εχω ιδεα γιατι δεν εχω κολλησει ποτε μυκητες και δεν ειχα ποτε γατα με τετοιο θεμα.
Ομως θα σε συμβουλευα να ρωτησεις κτηνιατρο για το ειδικο αφρολουτρο γιατι καποια φαρμακα που βαζουμε στους σκυλους στη γατα μπορει να προκαλεσουν μεχρι και θανατο.
Εχω και σκυλο και γατους και το λεω συμφωνα με διαφορες θεραπειες που κατα καιρους χρειαστηκε να κανω στο σκυλο μου.
Ομως θα σε συμβουλευα να ρωτησεις κτηνιατρο για το ειδικο αφρολουτρο γιατι καποια φαρμακα που βαζουμε στους σκυλους στη γατα μπορει να προκαλεσουν μεχρι και θανατο.
Εχω και σκυλο και γατους και το λεω συμφωνα με διαφορες θεραπειες που κατα καιρους χρειαστηκε να κανω στο σκυλο μου.
ΜαύροςΓάτος- Senior Cat
-
Αριθμός γατουνίων : δύο πανθηράκια!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Όσες ζουν στους αφιλόξενους δρόμους
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/11/2012
Mood :
Σύμφωνα με τον κτηνίατρό μας, το συντριπτικό ποσοστό γατιών είναι φορείς μυκητων...
Κι ας μην δουμε ποτε τα σημάδια του μυκητα πάνω τους.
Συνηθως τα βλέπουμε στους σκυλους μας, όσοι έχουμε και σκύλο, γιατι κολλάνε ευκολα από τις γάτες (εφόσον ζουν μαζί)...
Νομίζω αν κάνεις μια καλή θεραπεία με αμπούλες παρασίτων που είναι και για εξω και για ενδο - παράσιτα (δλδ 3 αμπούλες με διαφορά 15 ημερων η μία από την άλλη), θα είστε εντελώς οκ!...
Κι ας μην δουμε ποτε τα σημάδια του μυκητα πάνω τους.
Συνηθως τα βλέπουμε στους σκυλους μας, όσοι έχουμε και σκύλο, γιατι κολλάνε ευκολα από τις γάτες (εφόσον ζουν μαζί)...
Νομίζω αν κάνεις μια καλή θεραπεία με αμπούλες παρασίτων που είναι και για εξω και για ενδο - παράσιτα (δλδ 3 αμπούλες με διαφορά 15 ημερων η μία από την άλλη), θα είστε εντελώς οκ!...
έχει διάφορα σαμπουάν για μύμητες αλλα καλό θα είναι να ρωτήσεις την κτηνιατρο σου εαν μπορείς να τον λούσεις με αυτό του σκυλου!
γιατί δεν σας έδωσε σιροπάκι να τελειώνετε μια και καλή??
ίσως να είναι πολύ μικρο το γατάκι...
γιατί δεν σας έδωσε σιροπάκι να τελειώνετε μια και καλή??
ίσως να είναι πολύ μικρο το γατάκι...
tia- Gatus Xenitemenus
-
Τόπος : Ιταλία
Αριθμός γατουνίων : 4 ζουζούνια σπίτι: τον Othello την Luna τον καρπό του έρωτα τους τον Liu και την Brighitta + 2 τσουτσουκάκια τον Luther και την Goldene που ζούνε με τους γονείς μου!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος : χειμώνας κρύοο παγωνιαααά
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε : Freddochino amore mio ti voglio solo mio!!
Motto : La felicita' puo' essere misurata in gatti...piu' gatti hai,piu' felice sei!!
Ημερομηνία Εγγραφής : 03/01/2012
Mood : -

» Μύκητες και απολύμανση
» Μύκητες.... χωρίς μύκητες!
» Γρατζουνιές γάτας..πυρετός της γάτας;;; Τι γνωρίζετε;
» Μύκητες
» Μύκητες?
» Μύκητες.... χωρίς μύκητες!
» Γρατζουνιές γάτας..πυρετός της γάτας;;; Τι γνωρίζετε;
» Μύκητες
» Μύκητες?
Σελίδα 1 από 1