Γνωρίζοντας την γάτα σας στις άλλες γάτες

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down

Δημοσίευση από Milly στό Κυρ Jan 27, 2008 3:24 am

Όταν φέρετε μια καινούργια γάτα στο σπίτι, πρέπει να την γνωρίσετε στα άλλα ζώα του σπιτιού (σκύλο ή γάτα) και αυτό συνήθως είναι μια αποστολή που απαιτεί γερά νεύρα. Αν και θα θέλατε όλοι οι ένοικοι να έρθουν γεμάτοι χαρά και να καλωσορίσουν το καινούργιο "αιλουροειδές" σας, αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.
Επομένως μια προσεκτική γνωριμία που θα ελέγχεται από εσάς (και όχι από...νύχια και... δόντια), θα δώσει την ευκαιρία για μια ομαλή μετάβαση από το στάδιο της εισβολής, στο στάδιο της ανοχής.
Η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι και η τελευταία. Γι αυτό...προσοχή
Να θυμάστε ότι οι γάτες σε αντίθεση με τα σκυλιά λειτουργούν θαυμάσια και ευτυχισμένα μόνες τους χωρίς να έχουν κοινωνική δομή γύρω τους. Με λίγα λόγια έχουν προσαρμοστεί από την έρημο που ζούσαν, στην ερημιά των μεγαλουπόλεων. Σίγουρα δεν αισθάνονται την ανάγκη για έναν σύντροφο. Ακόμη και αν εσείς θέλετε να έχουν παρέα, δεν μπορείτε να τις υποχρεώσετε να αγαπιούνται μεταξύ τους.
Αν και μερικές θα ζήσουν εύκολα με την καινούργια γάτα, άλλες ποτέ δεν θα την συνηθίσουν και θα διαχειρίζονται τον τρόπο ζωής τους έτσι που να μην είναι εύκολα τα πράγματα.
Εν τούτοις αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός για το φαγητό ή για κάποια ήσυχη γωνιά για ύπνο, οι γάτες θα αποδεχθούν η μία την άλλη και μερικές μπορεί να δείξουν ότι σχημάτισαν στενούς δεσμούς μεταξύ τους.
Από την στιγμή που μια σχέση γίνει βίαιη ή γεννάει φόβο και η γάτα αισθάνεται ότι απειλείται, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε το σχήμα της συμπεριφοράς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για το πόσο προσεκτικά πρέπει να γίνει η γνωριμία ώστε να προληφθούν έντονες αντιδράσεις και να γίνουν τα πράγματα αποδεκτά, αργά και αβίαστα.

Να λοιπόν μερικοί παράγοντες που διευκολύνουν την επαφή και την γνωριμία.

• Πριν φθάσει η νέα γάτα στο σπίτι σας θα πρέπει ήδη να υπάρχει το καταφύγιό της. Ένα δωμάτιο δηλαδή ή κάποιος ασφαλής χώρος που θα περιέχει όλα τα αναγκαία όπως τροφή, νερό, αμμολεκάνη, ονυχοδρόμιο, φωλιά με θέα και παιχνίδια.
  • Η πρώτη αίσθηση που πρέπει να ικανοποιηθεί είναι η αυτοκράτειρα Όσφρηση.
    Οι γάτες στη φύση πρώτα γνωρίζονται με τις μυρωδιές τους και αργότερα ικανοποιούν την περιέργεια να δουν σε ποιο άτομο ανήκουν οι οσφρητικές πληροφορίες που συνέλεξαν. Αρχίστε να αλλάζετε μεταξύ τους, τις πετσέτες που έχετε βάλει να ξαπλώνουν ώστε κάθε δυο μέρες η μία να ξαπλώνει στην πετσέτα με την μυρωδιά της άλλης.
  • Για λίγο αλλάξτε τους δωμάτια. Αφήστε την παλιά γάτα στο καταφύγιο της νέας και στην νέα δώστε την ευκαιρία να γνωρίζει σιγά σιγά το σπίτι σας.
  • Απλώστε πούδρα μωρού ή σκόνη βανίλιας στην περιοχή που απελευθερώνονται φερομόνες όπως μεταξύ των αυτιών και μεταξύ των ματιών (στο κούτελο). Έτσι θα μυρίζουν το ίδιο. Όπως οι Ινδιάνοι ένωναν το αίμα τους και γίνονταν αδέλφια έτσι και οι γάτες σας για να γίνουν αδέλφια πρέπει να ενώσουν τις...βανίλιες τους.
  • Όταν εξοικειωθεί η μια με την μυρωδιά της άλλης αρχίστε να βάζετε λιχουδιές και στις δύο πλευρές μιας κλειστής πόρτας που θα τις χωρίζει. Δημιουργήστε, έτσι, θετική ατμόσφαιρα μεταξύ τροφής και μυρωδιάς.
    Περάστε ένα σπάγκο κάτω από την πόρτα και σε κάθε άκρη του δέστε από ένα παιχνιδάκι για να παίξουν.
  • Όταν οι γάτες φτάσουν στο σημείο να τρώνε ήρεμα ανοίξτε την πόρτα πολύ λίγο (μια χαραμάδα) για να αρχίσει η μία να βλέπει την άλλη χωρίς να υπάρχει ο φόβος με μια σπρωξιά να ανοίξει η πόρτα. Είναι πολύ φυσικό να κάνουν το γνωστό Χχισσς και Φτού. Σε περίπτωση όμως που γίνουν εξαιρετικά άγριες και εχθρικές κλείστε εντελώς την πόρτα και αφήστε τις μόνες τους για μερικές ώρες. Όταν ηρεμήσουν ανοίξτε την λίγο και παρακολουθήστε. Όσο η μία βλέπει την άλλη χωρίς ανησυχία, εσείς, θα ανοίγετε την πόρτα περισσότερο.

Χρυσές συμβουλές:

Μόλις προκύψει πρόβλημα γυρίζετε την νέα γάτα στο δωμάτιο-καταφύγιο και κλείνετε την πόρτα για να επαναλάβετε μετά από λίγες ώρες αρχίζοντας όμως από κάποιο προηγούμενο στάδιο γνωριμίας.

Όσο οι γάτες είναι μαζί, τους μιλάτε γλυκά και ήρεμα.

Ανταμείψτε τις όταν δείχνουν ανεκτικότητα η μία στην άλλη.

Δείξτε μεγαλύτερη τρυφερότητα στην παλιά σας γάτα. Παραβιάζεται ο χώρος της.

Μην δείχνετε τρυφερότητα στην νέα μπροστά στην παλιά (μέχρι να γίνουν φίλες).

Να υπάρχει το δωμάτιο-καταφύγιο της νέας γάτας (αν αισθανθεί ότι απειλείται).

Η βίαιη σύγκρουση να αποτραπεί με κάθε τρόπο (μένει στην μνήμη).Τα μικρά πισωγυρίσματα δεν καταστρέφουν την φιλία.

Ο χρόνος που θα διαθέσετε αξίζει γιατί χτίζει μια αρμονική γατίσια φιλία για χρόνια.

Δεν ξέρω γιατί βγήκε έτσι.
    Βικτωρίααααααα

Milly
Συνερ-γάτα
Συνερ-γάτα

Female
Γάτα
Τόπος: Π.Φάληρο
Αριθμός γατουνίων: .. και άνω
Motto: Τίποτα δεν μένει εκεί για πάντα
Ημερομηνία Εγγραφής: 18/11/2007
Mood :

Επιστροφή στην κορυφή Go down

Απ: Γνωρίζοντας την γάτα σας στις άλλες γάτες

Δημοσίευση από Tasha στό Κυρ Jan 27, 2008 6:53 am

:applau: :applau: :applau:

Tέλιο άρθρο.
Τελικά όταν τσακόνωνται το Γιοντάκι με την Καραμάλα πρέπει να τους χωρίζω γιατί νόμιζα οτι δεν πρέπει να επεμβαίνουμε...

Tasha
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Female
Τίγρης
Τόπος: Αθηνα κεντρο
Αριθμός γατουνίων: 3 τρελά τρελά γατόνια
Ημερομηνία Εγγραφής: 19/11/2007
Mood :

Δημοσίευση από Chouzouris στό Κυρ Jan 27, 2008 12:07 pm

Το έβαλα στα άρθρα!!
http://www.gatospito.com/Aiunsaiioao-oci-aUoa-oao-oa-Ueeao-aUoao-h20.htm
Φυσικά τελευταία ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ φωτό ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΓΑΤΙΩΝ έβαλα μία Σίβα-Αργυρώ!!!

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Home, sweet Gatospito...

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^

Female
Ποντικός
Τόπος: Γάλημος
Αριθμός γατουνίων: 6 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto: Ηome is where my cats are...
Ημερομηνία Εγγραφής: 07/11/2007
Mood :

http://www.gatospito.com

Δημοσίευση από marmanga στό Κυρ Jan 27, 2008 12:11 pm

Chouzouris έγραψε:Το έβαλα στα άρθρα!!

Βικτωρία, σ' εμένα τουλάχιστον, το βγάζει κινέζικα (τη διεύθυνση που έβαλες εδώ, όχι το ίδιο το άρθρο).
Επίσης, μήπως μαζί με Σίβα-Αργυρώ να 'βαζες κι εκείνο το φοβερό βιντεάκι γλειψίματος Πίπη-Χιόνη???? Veryhappy

marmanga

Female
Δράκος
Τόπος: Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων: Ένα ολόδικό μου!! (Και 'μισό' αλλού)
Ημερομηνία Εγγραφής: 09/12/2007
Mood :

Δημοσίευση από ismini στό Κυρ Jan 27, 2008 8:34 pm

Chouzouris έγραψε:Το έβαλα στα άρθρα!!

Eυχαριστούμε που μας προτιμήσατε για την πτήση σας!!!! love

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___

ismini
Artistic Moderator/Καλλιτεχνό-γατα

Female
Χοίρος
Τόπος: Χαλάνδρι
Αριθμός γατουνίων: Δύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Πεπίτο!
Mood :

Δημοσίευση από XIONIS στό Κυρ Jan 27, 2008 9:04 pm

marmanga έγραψε:Επίσης, μήπως μαζί με Σίβα-Αργυρώ να 'βαζες κι εκείνο το φοβερό βιντεάκι γλειψίματος Πίπη-Χιόνη???? Veryhappy

Ποιο? Αυτό που είδατε και μου είπατε ότι τα γατιά μου είναι gay? angry2 spell spell spell spell spell spell

http://www.youtube.com/watch?v=IODTOS3j0h4

eros

XIONIS
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Female
Κόκκορας
Τόπος: Νέα Σμύρνη & Κεφαλλονιά
Αριθμός γατουνίων: 4 λατρεμένα γατούλια, ενα κατσαριδακι & ένα σωρό αδεσποτάκια
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Ανοιξη, Φθνινοπωρο!!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Σάάάκηηηη!!!!!!! Τελεια, Μπεζ, Μελινα, και ΟΛΑ τα πορτοκαλι!!!!
Motto: Are you talkin' to me???
Mood :

Δημοσίευση από marmanga στό Κυρ Jan 27, 2008 9:08 pm

XIONIS έγραψε:
marmanga έγραψε:Επίσης, μήπως μαζί με Σίβα-Αργυρώ να 'βαζες κι εκείνο το φοβερό βιντεάκι γλειψίματος Πίπη-Χιόνη???? Veryhappy

Ποιο? Αυτό που είδατε και μου είπατε ότι τα γατιά μου είναι gay? angry2 spell spell spell spell spell spell

Τέτοιο σχόλιο δεν το θυμάμαι, αλλά τι σημασία έχει; Το θέμα είναι οι γνωριμίες και η σύναψη σχέσεων. Τώρα τι σχέσεων, δεν το ξεκαθαρίζουμε. Είμαστε ανοιχτοί άνθρωποι εμείς! Βλέποντας αυτό το βίντεο, τρέχεις να πάρεις δεύτερο γατί! :heart: :heart:

marmanga

Female
Δράκος
Τόπος: Θεσσαλονίκη
Αριθμός γατουνίων: Ένα ολόδικό μου!! (Και 'μισό' αλλού)
Ημερομηνία Εγγραφής: 09/12/2007
Mood :

Δημοσίευση από mimika στό Κυρ Jan 27, 2008 9:43 pm

Ασπασία αφιερωμένο....... http://youtube.com/watch?v=jIjxg1zKIG4

:lol!: :lol!: :lol!:

"ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙΕΙ>>> :farao:

mimika
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Female
Άλογο
Αριθμός γατουνίων: Ενας και παίδαρος!!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: το γκριζάκι.. της marmangas!!! :p
Motto: "Η ζωή είναι ωραία.. Απλά οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι!"
Mood :

Δημοσίευση από anabou στό Δευ Jan 28, 2008 2:09 am

Ένα έχω να πω... είναι τέλεια να έχεις δύο γατιά :heart:

anabou
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Female
Σκύλος
Τόπος: Άγ. Ανάργυροι
Motto: Home, my sweet home... ΧΑΟΣ ΣΕ ΤΑΞΗ!
Ημερομηνία Εγγραφής: 13/11/2007
Mood :

H Aργυρώ θήλαζε το Σίβα

Δημοσίευση από ismini στό Δευ Jan 28, 2008 11:41 am

ismini

Female
Χοίρος
Mood :

Δημοσίευση από Tasha στό Δευ Jan 28, 2008 11:44 am

Aυτό δεν είναι γνωριμία είναι.... σεξ.... :lol!: :lol!: :lol!: :lol!:

Tasha

Female
Τίγρης
Τόπος: Αθηνα κεντρο
Αριθμός γατουνίων: 3 τρελά τρελά γατόνια
Mood :

Δημοσίευση από ismini στό Δευ Jan 28, 2008 11:47 am

Tasha έγραψε:Aυτό δεν είναι γνωριμία είναι.... σεξ.... :lol!: :lol!: :lol!: :lol!:

happy2 happy2 happy2

ismini

Female
Χοίρος
Mood :

Δημοσίευση από veganfox στό Τρι Μαϊος 27, 2008 4:30 pm

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο...και τα βιντεάκια των αγαπημένων γατιών μου δίνουν κουράγιο. Η Σβούρα είναι φοβερά αντικοινωνική με άλλες γάτες (για σκύλους δεν ξέρω ακόμη) και σκέφτομαι αυτό το καλοκαίρι να υιοθετήσω ένα σκύλο και αργότερα και μία δεύτερη γάτα....Και μόνο που σκέφτομαι τις αντιδράσεις που θα έχει η Σβούρα, τα σημάδια στον καρπό μου από τα δόντια της ξαφνικά πονάνε...
tafos
Θα έχω τις συμβουλές του άρθρου στο μυαλό...και θεός βοηθός. :silent:

veganfox
Junior Cat
Junior Cat

Female
Κόκκορας
Τόπος: Αμερική
Αριθμός γατουνίων: 2 & η Σβούρα πάντα στην καρδιά μου
Motto: animal rights=human rights
Ημερομηνία Εγγραφής: 03/05/2008
Mood :

http://animalrightsgr.blogspot.com/

Δημοσίευση από rotonda στό Τρι Μαϊος 27, 2008 7:45 pm

Ευχαριστούμε, Ριπήτ! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές (εκτός αν έχει πέσει κανείς -όπως εγώ!!!- στο γατί-περίπτωση).

veganfox έγραψε:σκέφτομαι αυτό το καλοκαίρι να υιοθετήσω ένα σκύλο και αργότερα και μία δεύτερη γάτα....

Νομίζω ότι με τη γάτα θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο απ' ό,τι με το σκύλο (μιλάει η πείρα!!!)
Laughing

rotonda
Καλλιτεχνό-γατα
Καλλιτεχνό-γατα

Female
Μαϊμου
Αριθμός γατουνίων: Χμμ...
Motto: Kalo kouragio
Ημερομηνία Εγγραφής: 13/11/2007
Mood :

Δημοσίευση από Φωτεινή στό Τρι Μαϊος 27, 2008 8:21 pm

Ευχαριστούμε για το άρθρο... Μπορεί να μου χρειαστεί σε λίγο καιρό που σκοπεύω να φέρω παρέα στη γάτα μου... Αν και, έχω την εντύπωση, ότι παρόλα όσα λέγονται στο άρθρο περί ανεξαρτησίας της γάτας, η Ρενάτα είναι το άκρο αντίθετο. Δείχνει να της λείπει η παρέα του είδους της γιατί όποτε βλέπει άλλες γάτες αρχίζει το νιαουρητό χωρίς ίχνη επιθετικότητας (π.χ. μην πατήσεις εδώ γιατί θα σε σφάξω, κλπ.). Μάλλον τα αντίθετα λέει και με στενοχωρεί που είναι μόνη της. Μερικές φορές τη βλέπω που βαριέται και, ίσως, να πέφτει και σε κατάθλιψη (αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στις γάτες). Πριν μια εβδομάδα πήδαγε στο πλέγμα για να πάει στη διπλανή ταράτσα (απ' όπου προβάλλει μερικές φορές κανένα αδεσποτάκι) και τα χρειάστηκα! Shocked Έκανα κατασκευές στις 10 το βράδυ για να μη μου φύγει... Sad

Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Female
Σκύλος
Τόπος: Νίκαια
Αριθμός γατουνίων: πολλά...όσα 'φύγαν και όσα μένουν και όσα κοιμούνται στο κρεβάτι μου
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: τα θέλω όλα!!!
Motto: ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Mood :

http://www.dropshots.com/RenataDaiquiri

Δημοσίευση από veganfox στό Τετ Μαϊος 28, 2008 10:04 am

Φωτεινή να την προσέχεις την μικρή γιατί όταν είναι να το σκάσουν, γίνονται απίστευτοι ακροβάτες.
Αυτό που λες για την ανία και ίσως και κατάθλιψη, το έβλεπα στο Σβουράκι μου για καιρό.
Ευτυχώς όμως τώρα βγαίνει έξω οπότε συναναστρέφεται και με άλλες γάτες (μου δίνει ελπίδες να πάρω κάποια στιγμή και μία στο σπίτι). Με άλλες πλακώνεται, με άλλες τα πηγαίνει καλά. (Εδώ δεν έχει αδέσποτα, οπότε όλα τα γατιά είναι από σπίτι και εμβολιασμένα).

Ροτόντα μακάρι να έχεις δίκιο γιατί θέλουμε πολύ ακόμη ένα ζωάκι αλλά φοβόμαστε μη μπούμε σε μπελάδες με το Βελζεβουλάκι. Ας δούμε τι θα γίνει με το σκύλο τον Αύγουστο και βλέπουμε... ( dizzy )

fancat

veganfox
Junior Cat
Junior Cat

Female
Κόκκορας
Τόπος: Αμερική
Αριθμός γατουνίων: 2 & η Σβούρα πάντα στην καρδιά μου
Motto: animal rights=human rights
Ημερομηνία Εγγραφής: 03/05/2008
Mood :

http://animalrightsgr.blogspot.com/

Δημοσίευση από christiana στό Πεμ Μαϊος 29, 2008 1:34 am

Αυτό ισχύει και για σκυλάκια; Θέλω να αποκτήσω κάποτε (κάποτε, λέμε τώρα) και δεν ξέρω αν είναι κάτι εφικτό με τους γατούλους μου....

christiana
Mature Cat
Mature Cat

Female
Άλογο
Τόπος: Καλλιθέα
Αριθμός γατουνίων: O Τζόννυ μου και ο Ζίγκυ μου
Motto: Οτι είναι νάρθει θε να 'ρθεί αλλιώς θα προσπεράσει
Ημερομηνία Εγγραφής: 08/01/2008
Mood :

Δημοσίευση από ismini στό Πεμ Μαϊος 29, 2008 8:18 pm

Εγω νομίζω, κρίνοντας από παλιότερα "πειράματα", ότι εάν δεν έχουν μεγαλώσει από μικρά μαζί (σκυλιά-γατιά) είναι πολύ δύσκολο έως ανέφικτο.
Επίσης επικίνδυνο. Εμάς ο Καίσαρας (παλιός γάτος και πολύ ήρεμος) είχε χώσει νυχιά σε ένα κούταβο και παραλίγο να του βγάλει το μάτι... Shocked

ismini

Female
Χοίρος
Mood :

Δημοσίευση από Φωτεινή στό Τρι Aug 19, 2008 10:01 pm

γνωρίζοντας το νέο γατούλι στους υπόλοιπους "ενοίκους"

http://www.fabcats.org/behaviour/introducing/info.html

http://www.fabcats.org/behaviour/introducing/firstimpressions.html

Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Female
Σκύλος
Τόπος: Νίκαια
Αριθμός γατουνίων: πολλά...όσα 'φύγαν και όσα μένουν και όσα κοιμούνται στο κρεβάτι μου
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: τα θέλω όλα!!!
Motto: ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Mood :

http://www.dropshots.com/RenataDaiquiri

Δημοσίευση από kasi στό Τρι Feb 03, 2009 1:16 am

πολυ ωραια τα λετε... μακαρι να ειναι τοσο ευκολα ολα... αλλα βρε παιδια δε νομιζω οτι ο δικοσ μου γατος θα ξεγελαστει ετσι απλα... δεν ειναι γατος αυτος απο τουσ συνιθισμενους... και πολυ θελουμε να παρουμε ακομα ενα ζωακι.. εχουμε το σκυλο.. που μετα απο 2 χρονια συμβιωσης με το γατο απλα συνυπαρχουν στο χωρο... δλδ σε καμια περιπτωση δεν εχουν κοιμιθει μαζι... δεν εχουν παιξει μαξι... και ολα αυτα τα φταιει ο γατος.... ο σκυλος μας ειναι το πιο φιλικο ζωο που εχω δει... λατρευει καθε ζωντανο οργανισμο... ο γατος δε... μισει και το ειδωλο του στο καθρεφτη... Μου το ειχε πει η κτηνιατρος απο 2 μηνων που τον πρωτογνωρισε... αυτο ειναι γατι περιπτωση... τον σκυλο τον φεραμε οταν ηταν 2,5 μηνων σκατακι... και μεχρικαι εγω τον φοβηθηκα ετσι οπως εκανε... μας πηρε 6-7 μηνες για να συνυπαρχουν στο ιδιο δωματιο χωρις εμας.. και ακομα μπορει να φαει φλασιες ο γατος και να κανει χωρις λογο ντου στο σκυλο... μερικες φορες καταλαβαινω οτι ειναι λογο ζηλιας.. αλλα τι να πω!! Προσπαθω να ιεμαι δικαιη στα χαδια και δινω και πιο πολλα στο γατο γιατι ξερω τι κομπλεξας ειναι! να πεις οτι στο σπιτι μας δε μπαινει κοσμος .. οουουουου σαν καφετερια ειμαστε δλδ θελω να πω ειναι κοινωνικοποιημενος... αλλα και παλι αμα μπει ξενος κανει σαν υστερικο... ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ! υπαρχουν φιλοι μας που τον ξερουν και ακομα τον φοβουνται... εχει παρει πολυ κοσμο στο κυνηγι... θελω παρα πολυ να φερω μια ακομα γατουλα στο σπιτι μπας και γεφυρωσει κανενα χασμα... γιατι ξερω οτι τα 2 μου ζωα δεν κανουν παρεα... πιστευα οτι αν εφερνα ενα γατακι στο σπιτι θα ηταν τρυφερη η σκυλα μας γιατι ειναι και θα βρει παρεα ο Μανου να παιζει... αλλα ειμαι σιγουρη πως οτι και να φερω θα το φαει ζωντανο.. καμια εξτρα βοηθεια??

kasi
Kitten
Kitten

Female
Μαϊμου
Ημερομηνία Εγγραφής: 02/02/2009

Δημοσίευση από kitty22 στό Σαβ Oct 31, 2009 2:30 pm

Έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα με τον γατούλη μας. Είναι περίπου τριών ετών και τον έχουμε από μωρό. Τον πήραμε από τον κτηνίατρο της γειτονιάς μας, ο οποίος τον βρήκε εγκαταλλελειμένο και κακοποιημένο. Sad
Όσο καιρό τον έχουμε είμαστε πολύ στοργικοί και τρυφεροί μαζί του όμως ακόμη δεν φαίνεται να έχει κοινωνικοποιηθεί αρκετά. Π.χ. όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι (πολύ συχνά) τρέχει και κρύβεται κάτω από το κρεβάτι στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο του σπιτιού. Από εκεί βγαίνει αφ' ότου βεβαιωθεί οτί "ο εχθρός" έχει πια φύγει και σε ενδεχόμενο μεγάλης τρομάρας (κάποιος ξένος να προσπαθήσει να τον δει ή να τον πιάσει) του παίρνει κάποια ώρα. -Με εμάς είναι όμως χαλαρός.
Το πρόβλημά μας είναι πως βρέθηκε ένα γατάκι (2 μηνών περίπου) από τη γειτόνισσά μας (είμαστε πολύ γατόφιλη γειτονιά) και είναι σκέτη τρέλα. Δοκιμάσαμε να το πάρουμε επάνω και έγινε ο χαμός...! Αρχικά και μάλλον λανθασμένα επιδιώξαμε να φέρουμε τον παλιό μας γάτο σε επαφή κρατώντας τον (για να μην επιτεθεί στο άλλο) αλλά αυτός άρχισε να σπαρταρά για να φύγει και να κάνει πχχχ και τον αφήσαμε, όπου έτρεξε χώθηκε κάτω από ένα κρεβάτι και δεν έβγαινε με τίποτα. Αφήσαμε το νέο γατάκι να εξοικειωθεί με τον χώρο (έγινε σχεδόν αμέσως, είναι εκπληκτικά κοινωνικό, φιλικό και τρυφερό) ενώ ο παλιός μας γάτος μας άκουγε να παίζουμε με το νέο γατάκι και μάλλον..."έβραζε στο ζουμί του". Μετά από 3 ώρες είχε βγει ελάχιστα από την κρυψώνα του, ήταν ξαπλωμένος πάνω στο χαλί κοιτώντας προς την πόρτα. Τότε βάλαμε το νέο γατάκι στο σπιτάκι μεταφοράς και του το πήγαμε στο δωμάτιο. Τότε ο μεγάλος άρχισε να γρυλίζει και να κάνει πχχχχχχχχχ πολύ κακιασμένα, χωρίς όμως να φαίνεται να έχει πρόθεση να επιτεθεί στο ζωάκι, μάλλον παραλυμένος από το φόβο. Διακόπτουμε την επαφή, αφήνοντας τον γάτο στην ησυχία του. Μετά από κάποιες ώρες, που ηρέμησε, πήγαμε μέσα αυτή τη φορά μόνο οι γατογονείς του και τον χαιδέψαμε. Μύρισε όμως στα χέρια μας πάλι τη μυρωδιά του ξένου γατιού και αγρίεψε, κάνοντας κάτι θεαματικά πχχχχχ και βρυχυθμούς, τόσο που φοβηθήκαμε μην επιτεθεί και σε εμάς, αφού η επιθετικότητά του ήταν προς το μέρος μας τώρα. Την ίδια στιγμή κατατρομαγμένοι μην αγριέψει ο γάτος μας και μονιμοποιηθεί η συμπεριφορά αυτή, δώσαμε πίσω το γατάκι στη γειτόνισσά μας, που το κρατάει κλεισμένο σε ένα κλουβάκι στο υπόγειο.. Είμαστε όμως τόσο ερωτοχτυπμένοι με το γατάκι, που θα επιδιώκαμε και και 2η προσπάθεια... Μάταια? Πιστεύετε οτί δεν υπάρχει καμία ελπίδα? 'Η μήπως, η 1η επαφή (που μένει) ήταν τόσο τραυματική που δεν θα το δεχτεί με τίποτα? Και, τέλος, αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ απ'όλα, μήπως αγριέψει ο μεγάλος μας γάτος και του μείνει ως γενικευμένη συμπεριφορά??? Τι να κάνουμε??? SSSOOOSSSSSSSSS
Σόρρυ για το εκτενέστατο κείμενο, πρέπει να είμαι σαφής για να με βοηθήσετε καταλλήλως! :-)

kitty22
Kitten
Kitten

Female
Κατσίκα
Αριθμός γατουνίων: 1
Ημερομηνία Εγγραφής: 31/10/2009

Δημοσίευση από Chouzouris στό Σαβ Oct 31, 2009 9:40 pm

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή... Κάνατε πολύ κακώς που τα φέρατε αμέσως σε επαφή.
Θα πρέπει να περιορίσετε το μικράκι σε ένα δωμάτιο για πολλέεεεεες μέρες, να χαϊδεύετε το ένα και μετά το άλλο, να αλλάζετε τα παιχνίδια τους κλπ... Πρέπει να μάθουν τη μυρωδιά τους και να συνηθίσουν πρώτα πριν έρθουν σε επαφή. Διαβάστε ξανά το άρθρο.
Με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρετε ΣΙΓΟΥΡΑ!

Home, sweet Gatospito...

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Chouzouris

Female
Ποντικός
Τόπος: Γάλημος
Αριθμός γατουνίων: 6 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto: Ηome is where my cats are...
Mood :

http://www.gatospito.com

Δημοσίευση από Πούπσυ στό Σαβ Oct 31, 2009 11:01 pm

Όλα θα γίνουν. Η Πούπσυ μου ειναι το ίδιο αντικοινωνική. Την μαζέψαμε απο το δρόμο όταν ήταν περιπου 5 μηνών. Ενώ με μας τα παει περίφημα, όταν ερχονται επισκέψεις, εξαφανίζεται. Το καλοκαιρι που φιλοξενήσαμε τον μπαμπά μου για λίγες μέρες, την πρώτη μέρα πήδησε απο το φόβο της στο διπλανό μπαλκόνι.
Κάποια στιγμή πέρσι την άνοιξη φέραμε στο σπίτι μια λεχώνα γατούλα με το μοναδικο μωρό που της απέμεινε και στην αρχή ειχαμε αυτά που περιγράφεις κι εσύ: κχχχχχχχχχχχχχχχχχ ουρλιαχτά και δε συμμαζεύεται. Τα ειχαμε σε άλλο δωμάτιο και τα φέρναμε σε επαφή σιγά σιγά. Αργησε λιγάκι , κανα διμηνο, η συμφιλίωση, αλλα τελικά έγινε. Τον Ιούνιο που βρήκαμε τον άρρωστο Τζέρυ, έπρεπε αναγκαστικά να του παραχωρήσουμε το δωμάτιο της λεχώνας γατούλας, για να μην κολλήσουν τιποτα οι άλλες γάτες. Ετσι λοιπόν φέραμε στο μπροστινο μπαλκόνι και σαλόνι την λεχώνα -το μωρό της το είχαμε ήδη χαρίσει- μαζί με την Πούπσυ. Στην αρχή απλώς δεχονταν η μια την άλλη απο μακρια στον ίδιο χώρο, αλλα μετά άρχισαν να συμβιώνουν χωρίς προβλημα. Το αποτέλεσμα:

Κάποια στιγμή επέστρεψε παλι το μωρό της λεχώνας σπίτι, ο άρρωστος γατούλης έγινε καλά και κυκλοφορούσαν εδώ μεσα 4 γατιά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν ειχα φανταστεί ότι η Πούπσυ θα γινόταν τόσο ανεκτική!!

Τώρα που εχουν φύγει απο το σπιτι η λεχώνα γατούλα και η κόρη της και έχουν μεινει η Πούπσυ και ο γατούλης, τα πανε τοσο καλα, που ακομα κι οταν ο γατουλης χώνει τη μούρη του στην ταίστρα της Πούπσυ, αυτή του κάνει χώρο για να φαει!!

Πούπσυ
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Female
Σκύλος
Τόπος: Γαλημάτα
Αριθμός γατουνίων: Η Πούπσυ και ο Τζέρυ στο σπίτι... και η αδεσποτούλα Λούσυ στην πυλωτή!
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Βροχερός αλλά χωρίς κρύο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: τον ΑΙΜΙΛΙΟ!!!!
Motto: heartbeat
Ημερομηνία Εγγραφής: 08/01/2009
Mood :

Δημοσίευση από Elvenstar στό Σαβ Oct 31, 2009 11:08 pm

Καλημέρα, να κάνω μία ερώτηση κ εγώ πάνω σ αυτό, μια κ πρόκειται να φέρω ένα καινούριο γατάκι σε ένα μήνα περίπου στο σπίτι. Είναι πιο εύκολο να δεχτούν οι παλιές γάτες ένα μικρό γατάκι από ένα ενήλικο ή δεν παίζει ρόλο η ηλικία της καινούριας γάτας που έρχεται σπίτι;

Elvenstar
Prime Cat
Prime Cat

Female
Χοίρος
Τόπος: Allou
Αριθμός γατουνίων: 2
Motto: Avada Kedavra mudbloods
Ημερομηνία Εγγραφής: 11/03/2008
Mood :

Δημοσίευση από thundercats στό Σαβ Oct 31, 2009 11:56 pm

Απ΄οσο γνωριζω δεν παιζει τοσο πολυ ρολο η ηλικια αλλα το φυλλο των γατιων χωρις να ειναι κι αυτο απαραιτητο να ισχυει παντα!

Η δικη μας προσπαθεια γνωριμιας - συμφιλιωσης με τα γατια διηρκησε κανα διμηνο και στις δυο περιπτωσεις που εχουμε αντιμετωπισει μεχρι σημερα.

Αφενος οταν φεραμε το δευτερο γατακι, το οποιο ηταν πολυ μικρο σε σχεση με τον 7 μηνων γατο που ειχαμε, τα ειχαμε για αρκετο διαστημα σε ξεχωριστα δωματια! Και μεχρι να γινει ο απαραιτητος εμβολιασμος!

Την πρωτη εβδομαδα τους αφησαμε να λειτουργησουν με τις μυρωδιες. Δηλαδη μυριζε ο ενας τον αλλο χωρις να βλεπονται.

Τη δευτερη εβδομαδα ανοιξαμε την πορτα 1 εκατοστο ωστε να μπορουν να βλεπονται αλλα να μη μπορουν να βαζουν χερια. Αυτο διηρκησε 2 εβδομαδες. επειτα ανοιξαμε την πορτα 3 εκατοστα ωστε να μπορουν να βαζουν και χερια. Μαχη. Κλεισαμε την πορτα για μερικες μερες και μετα ξανανοιξαμε την πορτα. Σιγα σιγα και μερα με τη μερα η πορτα ανοιγε και λιγο παραπανω. Στο ενδιαμεσο ειχαμε κανει και το κολπο με τις γατοφορους. Δυο γατοφοροι με τα γατια στη καθεμια και αντικρυ ωστε να βλεπονται αλλα να μη φτανουν να αγγιξει το ενα το αλλο.

Τελος η πορτα ανοιγει και βρισκονται στον ιδιο χωρο για μερικες ωρες τη μερα με τη δικη μας παρουσια παντα! Οι ωρες γινονται περισσοτερες μερα με τη μερα και στο τελος τα γατια δεχτηκαν το ενα το αλλο!

thundercats
Γατανιχνευτής-Γατανιχνεύτρια
Γατανιχνευτής-Γατανιχνεύτρια

Άντρας
Άλογο
Τόπος: Γνωστο τοις πασι...
Αριθμός γατουνίων: 3 + μελι και καρυδια
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Τωρα πια τι αλλο να ζητησω...
Motto: "Don't fight the walls they're here for all"
Ημερομηνία Εγγραφής: 08/04/2009
Mood :

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης