Ταξιδεύοντας με τη γάτα σας

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down

Ταξιδεύοντας με τη γάτα σας

Δημοσίευση από Φωτεινή στό Δευ Sep 08, 2008 12:15 am

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ ΣΑΣ

(από την ιστοσελίδα: http://www.fabcats.org/owners/travelling/info.html)

Οι περισσότερες γάτες δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχείς όταν ταξιδεύουν - είναι έντονα δεμένες με την περιοχή τους και αισθάνονται πολύ ευάλωτες έξω από αυτήν. Η ανταμοιβή του να μείνει με την οικογένεια ή η πιθανότητα να περπατήσει και να εξερευνήσει νέους χώρους στο τέλος του ταξιδιού, δε συναρπάζουν τη γάτα με τον ίδιο τρόπο όπως τους σκύλους. Εαν επιθυμείτε να πάρετε τη γάτα σας σε ταξίδι με τρένο, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα είναι ασφαλής και άνετα σε κατάλληλη γατοφόρο και θα είναι περιορισμένη όταν τελειώσει το ταξίδι - τουλάχιστον μέχρις ότου συνδεθεί με το νέο της χώρο. Φυσικά, μιλάμε για μια γάτα που ταξιδεύει συχνά με τον ιδιοκτήτη της και δεν πανικοβάλλεται ή φεύγει σε νέο περιβάλλον. Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις είναι η εξαίρεση.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο να έχετε μια γάτα ελεύθερη στο αυτοκίνητο - όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει ατύχημα με το να μπερδευτεί με τον οδηγό, αλλά αν ανοίξει πόρτα ή παράθυρο ή συμβεί ένα ατύχημα, η γάτα μπορεί να φύγει και να χαθεί. Θα χρειαστεί να επενδύσετε σε μια καλή και εύκολη στο καθάρισμα γατοφόρο, σε περίπτωση που το ζωάκι σας ουρήσει ή αφοδεύσει ή κάνει εμετό στη διάρκεια του ταξιδιού. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογής - ψάθινες, από στερεό πλαστικό, φάιμπεργκλας, κλπ. Είναι καλύτερα να αποφύγετε το χαρτόνι και τα πολύ φθηνά κουτιά από ελαφρύ πλαστικό που δεν είναι αντοχής, ιδιαίτερα όταν βραχούν. Επίσης, σκεφθείτε τον καιρό όταν θα ταξιδεύετε - και την τωρινή κατάσταση και την πιθανή θερμοκρασία του προορισμού σας. Αν υπάρχει πιθανότητα να κάνει ζέστη, χρησιμοποιείστε μια γατοφόρο που επιτρέπει τον καλό εξαερισμό. Αν πρόκειται να κάνει κρύο, θα ήταν χρήσιμη μια γατοφόρος που θα μπορούσε να προσφέρει ζεστασιά, επιτρέποντας παράλληλα τον εξαερισμό. Εάν το ταξίδι σας γίνει με αεροπλάνο, τότε θα πρέπει να βρείτε τον τύπο της γατοφόρου που προτιμά ή απαιτεί η εταιρία (βλ. παρακάτω).

Αν έχετε μεταλλικό κλουβάκι (όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τους σκύλους στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου), τότε μπορεί να θελήσετε να βάλετε τη γάτα σας σε αυτό, ωστόσο έχετε κατά νου ότι το μεγαλύτερο δεν είναι το καλύτερο όταν πρόκειται να νιώσει η γάτα ασφαλής και σίγουρη. Στις γάτες αρέσει να κάθονται σε μικρούς χώρους και είναι απίθανο να μετακινηθούν πολύ ούτως ή άλλως. Εάν θα χρησιμοποιήσετε το κλουβί, θα χρειαστείτε και μια γατοφόρο για τη μεταφορά της γάτας σας προς και από το αυτοκίνητο όταν φεύγετε και όταν φτάσετε.

Εάν χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κλουβί, μπορείτε να αφήσετε μια αμμολεκάνη, αν και είναι απίθανο ότι θα τη χρειαστεί η γάτα. Μπορεί να είναι καλύτερα να βάλετε στρώσεις από εφημερίδες ή απορροφητικά πανιά για την περίπτωση ατυχήματος και να πάρετε κάτι που έχει τη μυρωδιά της γάτας, αν χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε.

Τοποθετείστε τη γατοφόρο κάπου που να είναι ασφαλής, αν χρειαστεί να φρενάρετε ξαφνικά, αλλά κάπου με καλό εξαερισμό - δηλαδή όχι κάτω από τις άλλες αποσκευές στο πίσω μέρος του οχήματος. Μη βάζετε τη γάτα στο πορτ μπαγκάζ γιατί ο εξαερισμός μπορεί να είναι ελλιπής και η γάτα να πάθει θερμοπληξία. Μπορείτε να σιγουρέψετε τη γατοφόρο πίσω από τα μπροστινά καθίσματα ή χρησιμοποιήστε μια ζώνη ασφαλείας για να σιγουρευτείτε ότι κρατιέται καλά πάνω στο κάθισμα.

Αρχικά η γάτα μπορεί να νιαουρίζει και να συνεχίσει καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού - μιλήστε της ήρεμα και καθησυχαστικά, αλλά αντισταθείτε στο να τη βγάλετε έξω από τη γατοφόρο. Ο θόρυβος, κατά πάσα πιθανότητα, θα σας τρελάνει, αλλά η γάτα δεν υποφέρει, απλά εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την κατάσταση! Τελικά, η συνεχής κίνηση και ο θόρυβος του αυτοκινήτου είναι πιθανό ότι θα τη νανουρίσουν ή, τουλάχιστον, θα την κάνουν να κάτσει ήρεμα.

Ελέγχετε τακτικά τη γάτα ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει πολύ γρήγορα. Και να θυμάστε πως, αν σταματήσετε για διάλειμμα, δεν πρέπει να αφήσετε τη γάτα στο αυτοκίνητο. Παρκάρετε στη σκιά και αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά - αν κάνει πολύ ζέστη, πάρτε κάτι και φάτε το κοντά στο αυτοκίνητο με τη γάτα στη γατοφόρο της και έξω από το όχημα ή με όλες τις πόρτες ανοιχτές. Η θερμοπληξία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ταξίδι με τρένο

Προφανώς, αν ταξιδεύετε με το τρένο θα χρειαστείτε μια πολύ ασφαλή γατοφόρο από την οποία η γάτα σας δεν θα μπορεί να ξεφύγει, αλλά κάποια που να είναι σχετικά ελαφριά για να τη μεταφέρετε. Μπορεί να χρειαστείτε μια στέρεη βάση στην περίπτωση που η γάτα ουρήσει έτσι ώστε να μη βραχεί το βαγόνι. Τοποθετείστε απορροφητικό χαρτί και πάρτε και επιπλέον μαζί σας. Πιθανό να μπορέσετε να κρατήσετε τη γάτα στη γατοφόρο της στην αγκαλιά σας ανάλογα με το είδος της αμαξοστοιχίας και το διαθέσιμο χώρο.

Ταξίδι με αεροπλάνο

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με τη γάτα σας με το αεροπλάνο, τότε χρειάζεστε ένα προγραμματισμό από πριν. Μπορεί να έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες αεροπορικές εταιρίες και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να μεταφέρουν τη γάτα σας ίσως να επηρεάσει την επιλογή σας. Οι περισσότερες εταιρίες δεν επιτρέπουν να ταξιδέψει η γάτα με τον ιδιοκτήτη της και αναγκαστικά μεταφέρουν τις γάτες σε ειδικό χώρο του αεροσκάφους, το οποίο θερμαίνεται και αποσυμπιέζεται. Οι περισσότερες γάτες ταξιδεύουν καλά, αλλά δεν συνίσταται να βάζουν εκεί μια γάτα έγκυο ή γατάκια κάτω των 3 μηνών. Αν η αεροπορική εταιρία δεν έχει την άδεια να μεταφέρει ζώα, βάλτε τη γάτα σας σε μια απευθείας πτήση (σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να την έχετε στην καμπίνα των επιβατών).

Χρησιμοποιώντας τη γατοφόρο

Για τις γάτες η γατοφόρος σημαίνει συνήθως ένα ταξιδάκι στον κτηνίατρο και συχνά δεν είναι πρόθυμες να μπουν σε αυτή. Δώστε καιρό στη γάτα σας να εξοικειωθεί με τη γατοφόρο ή το ταξιδιωτικό κλουβί πολύ πριν το ταξίδι. Να την κάνετε ένα ευχάριστο μέρος για εκείνη - δώστε της εκεί μέσα λιχουδιές και φτιάξτε ένα ζεστό κρεβατάκι με καλύμματα με τη μυρωδιά της που θα χρησιμοποιήσετε στο ταξίδι. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να μπαινοβγαίνει και να κοιμάται σε αυτή. Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα να πραγματοποιήσετε το ταξίδι, η γάτα θα είναι, τουλάχιστον, εξοικειωμένη με τη γατοφόρο. Αν έχετε περισσότερες από μία γάτες, είναι προτιμότερο να τις έχετε σε ξεχωριστές γατοφόρους για καλύτερο εξαερισμό, περισσότερο χώρο και λιγότετες πιθανότητες υπερθέρμανσης. Ακόμη και οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να στρεσαριστούν και να γίνουν επιθετικές η μία προς την άλλη. Οι ξεχωριστές γατοφόροι θα αποτρέψουν ένα ατύχημα και αν οι γάτες σας μπορούν, τουλάχιστον, να βλέπουν και να ακούν η μία την άλλη θα ηρεμήσουν. Μην ταϊσετε τη γάτα περίπου 4 με 5 ώρες πριν το ταξίδι για την περίπτωση που κάνει εμετό. Δίνετε νερό μέχρι να φύγετε και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αν είναι εφικτό. Μπορείτε να αγοράσετε μπολ που προσαρμόζονται στις γατοφόρους ώστε να μην μπορεί να τα ρίξει η γάτα και τα οποία είναι εύκολο να γεμίσετε χωρίς να ανοίξετε τη γατοφόρο.

Φθάνοντας στον προορισμό σας

Όταν φτάσετε, βάλτε τη γάτα σε ένα δωμάτιο και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής και ότι δε θα μπορέσει να φύγει. Δώστε νερό και λίγη τροφή, αν και είναι πιθανό να μην ενδιαφερθεί για το φαγητό μέχρι να εγκλιματιστεί. Μην αφήσετε τη γάτα να βγει έξω για τουλάχιστον μια εβδομάδα και σιγουρευτείτε ότι έχει αναγνωριστικό λουράκι, αν χαθεί. Κρατήστε το φαγητό για 12 ώρες, έτσι ώστε η γάτα να είναι πεινασμένη και να έρθει σε εσάς όταν τη φωνάξετε. Σταδιακά, αφήστε τη να εξερευνήσει περισσότερο και χρησιμοποιήστε το φαγητό προκειμένου να διασφαλίσετε ότι δεν πάει πολύ μακριά και επιστρέφει κανονικά για τα γεύματα.

Χρήση των ηρεμιστικών

Αν γνωρίζετε ότι η γάτα σας έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις και έχει ήδη κάνει εμετό σε ταξίδι, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να της δοθεί ηρεμιστικό. Ωστόσο, μερικές γάτες γίνονται πιο οξύθυμες με ηρεμιστικά και μπορεί να χρειαστεί να το ελέγξετε πριν ταξιδέψετε. Αν η γάτα μπει σε αεροπλάνο, τα ηρεμιστικά δεν συνιστώνται καθώς τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι γάτες προσαρμόζονται στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Οι γάτες που δεν έχουν πάρει ηρεμιστικό, μπορούν, επίσης, να συνέλθουν πιο γρήγορα από το ταξίδι.

(απόδοση: Φωτεινή)

Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Female
Σκύλος
Τόπος: Νίκαια
Αριθμός γατουνίων: πολλά...όσα 'φύγαν και όσα μένουν και όσα κοιμούνται στο κρεβάτι μου
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: τα θέλω όλα!!!
Motto: ο κόσμος είναι σαν αυτό που είμαστε μέσα μας
Ημερομηνία Εγγραφής: 19/11/2007
Mood :

http://www.dropshots.com/RenataDaiquiri

Επιστροφή στην κορυφή Go down

Απ: Ταξιδεύοντας με τη γάτα σας

Δημοσίευση από Chouzouris στό Δευ Sep 08, 2008 12:59 am

Εδώ το άρθρο http://www.gatospito.com/OAIEAAOIIOAO-IA-OC-AAOA-h70.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΩΤΕΙΝΗ! Smile

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___
Home, sweet Gatospito...

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Chouzouris
Owner of Administrator ^ο-ο^

Female
Ποντικός
Τόπος: Γάλημος
Αριθμός γατουνίων: 6 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto: Ηome is where my cats are...
Ημερομηνία Εγγραφής: 07/11/2007
Mood :

http://www.gatospito.com

Δημοσίευση από Φωτεινή στό Τετ Sep 10, 2008 12:19 am

Μ' αρέσει που πάντα βρίσκεις τις κατάλληλες εικόνες να διακοσμήσεις τα άρθρα!! oksmily3 oksmily3

Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Female
Σκύλος
Αριθμός γατουνίων: πολλά...όσα 'φύγαν και όσα μένουν και όσα κοιμούνται στο κρεβάτι μου
Mood :

Δημοσίευση από sardela στό Τετ Sep 10, 2008 12:31 am

Φωτεινή έγραψε:Μ' αρέσει που πάντα βρίσκεις τις κατάλληλες εικόνες να διακοσμήσεις τα άρθρα!! oksmily3 oksmily3

Μονο μην της βαλετε κανα περιεργο αρθρο και κανει κανα 3μηνο να βρει φωτογραφιες!!! happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2

___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___ ___^..^___

Μπαναριστήτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!

sardela
Moderator/Πρωτερ-γάτα
Moderator/Πρωτερ-γάτα

Female
Δράκος
Τόπος: Χαλάνδρι
Αριθμός γατουνίων: 4:sardela,leon,manolos,bios.
Motto: Από τα όμορφα δεν θέλω να γλιτώσω...
Ημερομηνία Εγγραφής: 08/11/2007
Mood :

Δημοσίευση από Chouzouris στό Τετ Sep 10, 2008 12:45 am

sardela έγραψε:
Φωτεινή έγραψε:Μ' αρέσει που πάντα βρίσκεις τις κατάλληλες εικόνες να διακοσμήσεις τα άρθρα!! oksmily3 oksmily3

Μονο μην της βαλετε κανα περιεργο αρθρο και κανει κανα 3μηνο να βρει φωτογραφιες!!! happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2 happy2

Εμένα ΔΕΝ με λένε Μιχαλία. Madd

Home, sweet Gatospito...

I used to be schizophrenic, but WE are OK now.

Chouzouris

Female
Ποντικός
Τόπος: Γάλημος
Αριθμός γατουνίων: 6 + τα αδεσποτάκια μου
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Γαταχείμωνο....
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Τον Μπάστακα, τον Ερμή & τον Σείριο
Motto: Ηome is where my cats are...
Ημερομηνία Εγγραφής: 07/11/2007
Mood :

http://www.gatospito.com

Δημοσίευση από OrAnGeLo στό Τετ Sep 10, 2008 3:08 am

Για ταξίδι με πλοίο,όμως,δεν λέει... Sad

OrAnGeLo
Γατοσπιτό-γατα/Γατοσπιτό-γατος

Female
Τίγρης
Αριθμός γατουνίων: 2 και πορτοκαλόγατα!!
Motto: I LOVE CATS because I LOVE my HOME and after a while they become its visible soul!
Ημερομηνία Εγγραφής: 22/02/2008
Mood :

Δημοσίευση από marigo173 στό Τετ Sep 10, 2008 5:08 am

oksmily3 oksmily3 Μπράβο, Φωτεινή!!

Εμπειρία με πλοίο ακόμη δεν είχαμε κι έτσι δεν έχω ιδέα για το θέμα.
Για τα αεροπλάνα όμως και τα ηρεμιστικά το έχω ψάξει λίγο, γιατί ενίοτε, όταν αναστατωνόμαστε (από τη φασαρία του αεροδρομίου κυρίως) χρειάζεται να παίρνουμε τη δόση μας για να ταξιδέψουμε. Οι κίνδυνοι από την ηρέμηση, στους οποίους αναφέρεται το άρθρο, αφορούν κυρίως το ταξίδι στο χώρο των αποσκευών (όπου παρά τις διαβεβαιώσεις των εταιρειών, οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές) και όχι το ταξίδι στο χώρο της καμπίνα, όπου οι συνθήκες αέρα, πίεσης, θερμοκρασίας κτλ είναι βελτιστοποιημένες για τους επιβάτες. Το άρθρο αναφέρεται μάλλον στις πολιτικές των αγγλικών εταιρειών. Ευτυχώς όλες οι ελληνικές εταιρείες και πολλές από την υπόλοιπη Ευρώπη επιτρέπουν να ταξιδέψει η γάτα μαζί με τον ιδιοκτήτη μέσα στην καμπίνα (με κάποιο περιορισμό στο βάρος που κυμαίνεται από 5,5-8 κιλά). Παρ όλ' αυτά οφείλω να καταθέσω ότι η όλη διαδικασία του ταξιδιού είναι συνήθως πολύ πιο ομαλή όταν είμαστε νηφάλιες παρά υπό την επήρεια drunk . Ωστόσο εάν προκύψει κανένα απρόοπτο τύπου κάποιος handjob αναποδογυρίσει με τη βαλίτσα του το κλουβί μας ή κάποιος υπάλληλος στον έλεγχο χειραποσκευών (γιατί τώρα πια σε όλα τα αεροδρόμια απαιτείται να περάσει το κλουβί από τις ακτίνες και η γάτα αγκαλίτσα από τον ανιχνευτή μετάλλων) δεν συνειδητοποιήσει πόσο κρίσιμο είναι να μην πιαστεί το κλουβί μας με τις άλλες τσάντες και να βγει μετά από 10 λεπτά κτλ κτλ, τότε μια μικρή δόση ηρεμιστικού βοηθάει να ανακτήσουμε τη ψυχραιμία μας για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Η δε πτήση είναι πάντα το αγαπημένο κομμάτι της :louk: , που πλέον δεν καταλαβαίνει ούτε απογείωση ούτε προσγείωση και ρίχνει ύπνους ατελείωτους Sleep .

Τέλος δε συστήνω καθόλου μαλακή γατοφόρο για το αεροπλάνο, της :louk: τής προκαλεί τεράστια ανασφάλεια να πετάει και να μη νιώθει ότι πατάει σε σκληρό πάτωμα. secret

marigo173
Prime Cat
Prime Cat

Female
Κόκκορας
Τόπος: Λευκωσία
Αριθμός γατουνίων: Μία αλλά Λουκρητία
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Κατσούλι Κατσουλίνι
Motto: Those who play with cats, must expect to be scratched
Ημερομηνία Εγγραφής: 23/11/2007
Mood :

Δημοσίευση από mpouki στό Κυρ Dec 19, 2010 11:45 pm

τα χριστούγεννα θα παμε μια βδομαδουλα στο χωριο του αντρός μου,και εννοειτε μαζι με το γατουνι.διαβασα παραπανω οτι σε ξενο περιβαλλον υπαρχει κινδυνος να χαθει.. δηλ. να μην το βγαλω καθολου εξω απ το σπιτι?σιγουρα θα ειμαστε μαζι του ολη την ωρα.. ,υπαρχει περιπτωση να δραπετευσει κατω απ τη μύτη μας?

mpouki
Prime Cat
Prime Cat

Female
Βουβάλι
Τόπος: Κερατσίνι
Αριθμός γατουνίων: 1
Ημερομηνία Εγγραφής: 03/11/2010
Mood :

Δημοσίευση από doremi στό Δευ Dec 20, 2010 12:13 am

ποσο ειναι το γατουλι; αν ειναι μικρο δεν θα δημιουργησει προβλημα αλλα οπωσδηποτε πρεπει να μεινει μεσα στο σπιτι

doremi
Γατού Fan Park
Γατού Fan Park

Female
Χοίρος
Τόπος: Aθήνα
Αριθμός γατουνίων: 3 τον Πίπη , τον Ορφέα και την Στέλλα
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Καλοκαίρι έως 32 βαθμούς όμως
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: πολλά , μα πάρα πολλά
Motto: είμαι γατομάνα τι να κάνουμε!!!!
Ημερομηνία Εγγραφής: 28/11/2010
Mood :

Δημοσίευση από Φωτεινή στό Δευ Dec 20, 2010 12:13 am

ω, ναι...υπάρχει.. καλύτερα μέσα για να μην περάσετε την αλλαγή του χρόνου ψάχνοντας στα σκοτάδια blinking

Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Female
Σκύλος
Mood :

Δημοσίευση από flokatoula στό Δευ Dec 20, 2010 12:26 am

Εγώ προσωπικά λέω πως ναι. Η γατούλα στο σπίτι σας βγαίνει και έξω? Εγώ δε θα το ρίσκαρα. Νέο περιβάλλον, άγνωστος τόπος, πολλές γάτες που μπορεί να γίνουν επιθετικές, φόλες και πολλά άλλα. Θα πρότεινα όσο είστε εκεί η γατούλα να είναι κάπου ήσυχα, χωρίς έξοδο διαφυγής και με όσο γίνεται λιγότερο στρες. Μη σου πω να σκεφτείς την πιθανότητα να την αφήσεις σπίτι σας και να πηγαίνει καποιος να τη βλέπει.

flokatoula

Female
Βουβάλι
Τόπος: Γαλλήνη
Αριθμός γατουνίων: 2 που πεινάνε για 1000
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Κατακαλόκαιροοοοοοοοοοο
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Την pupa, τον Snow και τον Shaggy...!!
Motto: ποτέ μην εμπιστεύεσαι κάποιον που μπορεί να γλύψει τον κ@λο του
Ημερομηνία Εγγραφής: 26/08/2009
Mood :

Δημοσίευση από mpouki στό Δευ Dec 20, 2010 12:33 am

ειναι 4,5 μηνών και τον εχω αποκλειστικα μεσα στο σπιτι.. το θεμα ειναι οτι δεν θελω να τον αφησω μονο του εδω γιατι θα πεθανω απ το αγχος,ασε που δεν του αρεσει να μενει μονος του.. και εγω νομιζα ο καθαρος αερας θα του εκανε καλο,θα εβλεπε φυση,εχει και μια αποθηκη με ποντικια ο πεθερος μου roll eyes και ελεγα να τον αφησω να κυνηγησει κανενα.. αλλα απ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τελικά..

mpouki
Prime Cat
Prime Cat

Female
Βουβάλι
Mood :

Δημοσίευση από SuperCatz στό Δευ Dec 20, 2010 9:19 pm

mpouki έγραψε:ειναι 4,5 μηνών και τον εχω αποκλειστικα μεσα στο σπιτι.. το θεμα ειναι οτι δεν θελω να τον αφησω μονο του εδω γιατι θα πεθανω απ το αγχος,ασε που δεν του αρεσει να μενει μονος του.. και εγω νομιζα ο καθαρος αερας θα του εκανε καλο,θα εβλεπε φυση,εχει και μια αποθηκη με ποντικια ο πεθερος μου και ελεγα να τον αφησω να κυνηγησει κανενα.. αλλα απ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τελικά..

Και κινδυνεύει να χαθεί αν τον αφήσεις έξω και κινδυνεύει αν φάει ποντίκι που θα έχει φάει φυτοφάρμακα ή διάφορα χημικά..
Από τη στιγμή που τον έχεις αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, μην διακινδυνέψεις να τον βγάλεις έξω και δη σε ένα άγνωστο περιβάλλον..

I' ll have a Cafe - Mocha - Vodka - Valium - Latte to go, please!

SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Female
Δράκος
Τόπος: Άλιμος
Αριθμός γατουνίων: 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: Φθινόπωρο, Χειμώνας, Χριστούγενναααα!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy και την Μελίνα!
Motto: Είμαι η manager της Κουκουβάουνας!
Ημερομηνία Εγγραφής: 12/01/2009
Mood :

Δημοσίευση από Φωτεινή στό Δευ Dec 20, 2010 10:02 pm

mpouki έγραψε:ειναι 4,5 μηνών και τον εχω αποκλειστικα μεσα στο σπιτι.. το θεμα ειναι οτι δεν θελω να τον αφησω μονο του εδω γιατι θα πεθανω απ το αγχος,ασε που δεν του αρεσει να μενει μονος του.. και εγω νομιζα ο καθαρος αερας θα του εκανε καλο,θα εβλεπε φυση,εχει και μια αποθηκη με ποντικια ο πεθερος μου roll eyes και ελεγα να τον αφησω να κυνηγησει κανενα.. αλλα απ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τελικά..

Shocked Shocked
Τι λες τώρα; Και να κολλήσει καμιά ταινία και να τρέχεις μετά; Wink

Φωτεινή
Γαταποκρίτρια
Γαταποκρίτρια

Female
Σκύλος
Mood :

Δημοσίευση από mpouki στό Δευ Dec 20, 2010 10:21 pm

καλε οχι για να τα φαει,ουτως η αλλως το πιο πιθανο ειναι να τρομάξει αφου είναι χεστης.. για να δει κατι που να του κινήσει το ενδιαφέρον,σαν παιχνίδι.. αλλα μαλλον έχεις δίκιο μπορεί να τον δαγκώσει κανένα,ίσως να τον πάω στο κοτέτσι Laughing ψάχνω κάτι για να του κάνω τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα.. τα παιχνίδια τα βαριέται πολύ εύκολα,μονο το κρυφτό του αρέσει Razz

mpouki
Prime Cat
Prime Cat

Female
Βουβάλι
Mood :

Δημοσίευση από SuperCatz στό Δευ Dec 20, 2010 10:31 pm

mpouki έγραψε:καλε οχι για να τα φαει,ουτως η αλλως το πιο πιθανο ειναι να τρομάξει αφου είναι χεστης.. για να δει κατι που να του κινήσει το ενδιαφέρον,σαν παιχνίδι.. αλλα μαλλον έχεις δίκιο μπορεί να τον δαγκώσει κανένα,ίσως να τον πάω στο κοτέτσι ψάχνω κάτι για να του κάνω τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα.. τα παιχνίδια τα βαριέται πολύ εύκολα,μονο το κρυφτό του αρέσει

Δεν εννοώ ότι θα τα φάει για πρωινό!
Εννοώ ότι θα τα δαγκώσει στο κυνηγητό επάνω και ό,τι χημικό, φάρμακο ή δηλητήριο έχουν τα ποντίκια, θα περάσουν στον γατούλη, με άγνωστες συνέπειες.

Καλό θα ήταν, από τη στιγμή που θα στρεσαριστεί αλλάζοντας περιβάλλον, να μην τον αφήσεις έξω για να μην τον ψάχνεις και δεν τον βρίσκεις..

SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Female
Δράκος
Αριθμός γατουνίων: 4 στο σπίτι: ο Tesoro, ο Snow, η Πατούσα, κόρη της Λουλού και του Tesoro και ο Gizmo. Και ένα ακόμα, ένα ξεχωριστό και σπάνιο γατούνι που θα κατοικεί για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας, το Λουλουδάκι μας..
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: Την Pupa, την Soraya, τον Shaggy και την Μελίνα!
Mood :

Δημοσίευση από mpouki στό Τετ Dec 22, 2010 1:29 pm

οκ δεν θα τον αφησω,δεν εχω ορεξη να περασω μαυρα χριστούγεννα.. καμια συμβουλή για το ταξίδι?που θα κάνει την ανάγκη του?θα ειναι 6 ώρες στο αυτοκίνητο!

mpouki
Prime Cat
Prime Cat

Female
Βουβάλι
Mood :

Δημοσίευση από SuperCatz στό Τετ Dec 22, 2010 10:10 pm

Kαλό θα ήταν να τον έχεις στη γατοφόρο, με μια κουβερτούλα που χρησιμοποιεί για να έχει τη μυρωδιά του, και πάνω της στρώσε χαρτιά ή εφημερίδες ή πάνα, ώστε αν χρειαστεί να "καταθέσει" κάτι να μην πετάξεις την κουβέρτα και να μπορείς να καθαρίσεις πιο άνετα. Μπορείς επίσης να του έχεις και κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι.

Να έχεις μαζί σου νεράκι και φαγάκι - ειδικά νεράκι, και μπωλάκια, αλλά να μην πιεί ή φάει πολύ γιατί μπορεί να σου κάνει εμετό. Δώστου νεράκι ή φαγάκι μόνο σε στάση, όχι καθ' οδόν.

Γενικά πώς είναι όταν μπαίνει στη γατοφόρο για να πάει στον γιατρό? Ήρεμος ή γκρινιάζει?
Ίσως να χρειαστεί να πάρει κάποιο γατο-ηρεμιστικό χαπάκι, αλλά γι' αυτό θα σου πει ο κτηνίατρος και μόνο, γιατί πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ την δοσολογία, είναι βάσει βάρους.

Γνώμη μου είναι, αν σκοπεύεις να τον βγάλεις από τη γατοφόρο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για μια αγκαλιά, να προσέξεις πάρα πολύ μην τυχόν και σου φύγει και αρχίσει να κόβει βόλτες στο αυτοκίνητο, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για όλους σας.
Καλύτερα να κάνετε μερικές στάσεις στο δρόμο, παρά να διακινδυνέψετε.

Καλό ταξίδι να έχετε και καλά να περάσετε!

SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Female
Δράκος
Mood :

Δημοσίευση από mpouki στό Τετ Dec 22, 2010 11:09 pm

ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!!οταν μπαινει στη γατοφόρο δεν νιαουρίζει,απλα παλεύει για να βγει.αλλα πολλες φορες στο σπιτι οταν μας βαριέται,μπαινει μεσα στη γατφόρο και κοιμαται,απλα δεν του αρεσει να του το επιβάλλουν!εχει και ενα παπι που τρελαινεται να παιζει,μαχες ολόκληρες,το έχει απο την αρχή, αυτό θα του βάλω μαζι.. Veryhappy καλες γιορτές σε όλους και όλες και χαρούμενος ο νεος χρόνος!!! χοχοχο!

mpouki
Prime Cat
Prime Cat

Female
Βουβάλι
Mood :

Δημοσίευση από SuperCatz στό Τετ Dec 22, 2010 11:36 pm

Καλές γιορτές και σ' εσάς και να περάσετε όμορφα!

SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Female
Δράκος
Mood :

Δημοσίευση από ktel στό Κυρ Jan 09, 2011 6:33 am

Τα αδεσποτάκια μου, αν χρειαστεί να τα μετακομίσω μόνιμα, λόγω πολύ μεγάλης ανάγκης, θα μπορέσουν να προσαρμοστούν ή θα φοβηθούν τόσο και θα εξαφανιστούν; Μιλάμε για ταξίδι με αυτοκίνητο διάρκειας 5 περίπου ωρών. Ακούω τις γνώμες σας με αγωνία...

ktel
Kitten
Kitten

Άντρας
Ποντικός
Αριθμός γατουνίων: 3+1

Δημοσίευση από mpouki στό Κυρ Jan 09, 2011 6:40 am

εννοεις οτι ταιζεις καποια αδεσποτα και σκεφτεσαι να τα παρεις μαζι στο νεο τοπο που θα κατοικησεις?

mpouki
Prime Cat
Prime Cat

Female
Βουβάλι
Mood :

Δημοσίευση από ktel στό Κυρ Jan 09, 2011 10:05 pm

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, με τη διαφορά ότι τα ταΐζω από όταν ήταν λίγων ημερών και είναι τώρα πια αρκετά ήμερα. Δεν φεύγουνε καθόλου από τον κήπο και μάλλον δεν είναι σε θέση να βρουν μόνα τους την τροφή τους. Σκέφτομαι λοιπόν να τα πάω στην επαρχία όπου μένει μόνιμα η γιαγιά μου (επίσης γατόφιλη) γιατί εγώ θα κάνω την θητεία μου στον στρατό και δεν θα μπορεί κάποιος να τα ταΐζει και να παίζει μαζί τους. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο ή είναι παράλογο;

ktel
Kitten
Kitten

Άντρας
Ποντικός
Αριθμός γατουνίων: 3+1

Δημοσίευση από SuperCatz στό Κυρ Jan 09, 2011 11:01 pm

Είναι πιθανό με την αλλαγή περιβάλλοντος να χάσουν τη μπάλα και ίσως και να εξαφανιστούν..
Ωστόσο, αν έχουν τροφή εκεί, λογικά θα το συνηθίσουν σιγά σιγά και θ' αρχίσουν να νιώθουν ασφαλή..
Πάντως θα είναι σοκ γι' αυτά η αλλαγή περιβάλλοντος..

Σίγουρα όμως είναι καλύτερη λύση το να πάνε στη γατόφιλη γιαγιά σου απ' το να μείνουν στην αυλή με δυσκολία να βρουν τροφή..

SuperCatz
Gata Antipathiticus
Gata Antipathiticus

Female
Δράκος
Mood :

Δημοσίευση από alexandrakicat στό Σαβ Mar 19, 2011 11:55 pm

παιδια αμα θελετε να βγαλετε το γατι σας εξω απο το σπιτι-δωματιο μπορειται να του βαλεται ενα σαμαρακι και να το κραταται με ενα λουρακι.Εγω ετσι εκανα αλλα προσοχη μην το βγαλετε εξω με κανονικο κολλαρο και λουρι γιατι μπορει να πνιγει η να βγαλει το κολλαρο και να φυγει.

alexandrakicat

Female
Δράκος
Τόπος: Μυκονος
Αριθμός γατουνίων: 3 τον Μάικ και τον Σόκς και τον Τσένταρ!!<3
Προτιμώμενος (γατό)καιρος: λιακαδα γιατι λιαζουμε τις σιλουετες μας!!
Γατοσπιτόγατα που θα βουτάγατε: της alex niaou(που ειναι κουκλια!!)δηλαδη την sushi και την barilla!και ποτε τηγανοφατσες!
Motto: Άμα είναι ΧΑΖΟΣ ο άνθρωπος!!
Ημερομηνία Εγγραφής: 01/01/2011
Mood :

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000631149520

Σελίδα 1 από 3 1, 2, 3  Next

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης